Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Επειδή η φωτιά ακόμα απλώνεται κάντε αντιπυρικές ζώνες γύρω απ’ τα χωριά μας, της Ελένης Καραγιάννη

Spread the love

Η Ελένη Καραγιάννη είναι Αθλήτρια Τριάθλου και ζει στη Ρόδο

Ούτε αρμόδιοι στην πολιτική προστασία είμαστε ούτε ορισμένοι πουθενά, αλλά μέχρι και σήμερα 23-7-2023 συνειδητοποιούμε την απουσία της κρατικής μηχανής και των αντανακλαστικών για τη διάσωση του νησιού μας.  Επειδή οι εθελοντές παλεύουν στην κυριολεξία με τα θηρία και τον πύρινο εφιάλτη που ξεκίνησε πριν έξι (6) ημέρες άγνωστο πως και μέχρι σήμερα απειλούνται οικισμοί και χωριά της Ρόδου. …

Επειδή μεγαλώσαμε σε χωριά και ξέρουμε πως λειτουργούν οι πυρκαγιές και οι φωτιές με απρόσμενες συνέπειες όταν οι καιρικές συνθήκες ευνοούν αέρας και μποφόρ, σε συνδυασμό με το ανισόπεδο των χωριών μας, καλό θα ήταν όσοι μπορούμε να δημιουργήσουμε αντιπυρικές ζώνες ακόμα και σήμερα προκειμένου να διασωθούν οι ανθρώπινες περιουσίες των ροδιτών που με τόσο μόχθο κατάφεραν να κρατήσουν και με τόσους κατακτητές..

Επειδή τα δέντρα αποτελούν το στερέωμα της γης και του ουρανού και τώρα που κάηκαν τόσα παρθένα δάση στο νησί μου θα ζήσουμε μεγάλες αλλαγές..

Το συμπέρασμά μας είναι ότι μέχρι σήμερα απειλούνται οικισμοί.  Ναι σώθηκαν ευτυχώς οι τουρίστες μας και δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές γιατί οι άνθρωποι αυτοί έμεναν σε ξενοδοχεία και μπόρεσαν να φύγουν.  Οι μόνιμοι κάτοικοι όμως της Ρόδου δεν εγκαταλείπουν εύκολα τις εστίες τους γιατί όλα αυτά τα χρόνια δουλεύουν νύχτα μέρα για να κρατήσουν τις περιουσίες τους για τα παιδιά τους.  Δεν θα εγκαταλείψουν τις εστίες τους εύκολα. 

Και αν βρεθήκαμε ανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τη πύρινη λαίλαπα για άλλη μια φορά για πολλούς λόγους κι αφού τα μέτωπα είναι πολλά και τα αεροπλάνα δεν επαρκούν για όλους ας δοθούν τουλάχιστον οι εντολές να γίνουν πύρινες ζώνες την ύστατη στιγμή στους οικισμούς που απειλούνται από τη φωτιά.

Μασσαρενοί, Μαλωνίτες και Αρχαγγελίτες βλέπουν το θηρίο να πλησιάζει πάλι προς τη θάλασσα, για να μην έχουμε τα χθεσινοβραδινά ας προλάβουμε το κακό, αν αυτό βέβαια είναι εφικτό, ας κόψουμε τη φόρα της φωτιάς ας περιορίσουμε τα καμένα. 

Η φωτιά αυτή που διέλυσε τα πάντα έχει την εστία της στους μεγάλους γκρεμούς μεταξύ Ατταβύρου και Προφήτη Ηλία γι αυτό ήταν τόσο καταστροφική και επειδή δεν σταμάτησε ακόμα να καίει θα πρέπει να προλάβουμε κι άλλες καταστροφές στα γύρω χωριά..  Όλα τα γύρω χωριά βρίσκονται υπό την απειλή όσο καίει η φωτιά.

Μη νομίζετε ότι αυτό δεν μας αφορά όλους, μην στεκόμαστε στο σήμερα γιατί το σήμερα έχει συνέχεια καταστροφική όπως φαίνεται.  Στη γείτονα Ιταλία μετά τις φωτιές ήρθαν οι πλημμύρες, μια γειτονιά είμαστε δεν θα γλιτώσουμε αν δεν προνοήσουμε άμεσα.

Ας προλάβουμε το κακό με τις φωτιές που απειλούν ακόμα οικισμούς ακόμα δεν τελειώσαμε..

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χιλιάδες εθελοντές που δίνουν τη ψυχή τους και όσους άλλους βοήθησαν.

Ελένη Κ. Καραγιάννη
Αθλήτρια Τριάθλου

SHARE
RELATED POSTS
Προτεραιότητα η συμμετοχή των νέων στα Δημοτικά Δρώμενα, του Αθανάσιου Βυρίνη
Δράση για το Μελάνωμα και τον Καρκίνο στο Στρατιωτικό Νοσ/μειο Ρόδου από τον Σύλλογο Υπαλλήλων Επιμελητηρίων Ν.Αιγαίου
.jpg
Εντολή Δημάρχου: “Διαλύστε με την βοήθεια της Αστυνομίας ό,τι παραβατικό κάνουν οι Ρομά”- Επίθεση Δημάρχου σε συκοφάντες-αρθρογράφους

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.