Ανοιχτή πόρτα

Εξέλιξη, της Ματίνας Ράπτη-Μιληλή

Spread the love

Υπήρχε μιά εποχή που τα σπίτια και τα αυτοκίνητά μας δεν είχαν συναγερμούς.  Τότε, αφήναμε τα κλειδιά στην πόρτα ή κάτω από το πατάκι της εισόδου και τα αυτοκίνητα στον δρόμο με μόνη έννοια μην τα κάψει ο ήλιος.  Εμείς είμασταν διακοπές όταν μας κλέβανε και οι κλέφτες ήταν τις περισσότερες φορές, τρομαγμένοι φτωχοδιάβολοι που με το ζόρι τα έβγαζαν πέρα…

Μετά, ήρθε μιά άλλη εποχή που όλα τα σπίτια απέκτησαν συναγερμούς και όλα τα αυτοκίνητα επίσης. Και αυτοί οι συναγερμοί όταν χτυπούσαν σήμαινε το αυτονόητο: «Τρέξε κακομοίρη, σε κλέβουνε…».Τότε όλα τα μπρελόκ είχαν μπαταρίες και οι κλέφτες τρόπους και δεξιότητες καθώς και ¨όνειρα¨ για το μέλλον.

Τώρα ζούμε στην εποχή που όταν χτυπάνε αυτοί οι συναγερμοί, άλλοι γυρνάνε πλευρό και  άλλοι βγαίνουν στα μπαλκόνια και φωνάζουν «Έλεος, κλείστε τον επιτέλους να κοιμηθούμε, μας πήρατε το κεφάλι ντούρου ντούρου όλη νύχτα!». Σήμερα οι κλέφτες κυκλοφορούν με καλάσνικοφ  που  δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν για ψύλλου πήδημα και η περιουσία τους μετριέται σε bitcoins.

Ματίνα Ράπτη -Μιληλή

11805980_1612074449065268_1929602863_n.jpg

 

 

 

 

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Kostis A. Makris
Λέξεις στο τετράγωνο “Ο ανθρώπινος εγκέφαλος”, του Κωστή Α. Μακρή
Τα “Μέσα-Έξω” του ιού! -The “Ins and Outs” of Covid-19!, του Γιώργου Σαράφογλου – by George Sarafoglou
John McCain, ο Ήρωας Γερουσιαστής και ο “μικρός Πρόεδρος” Τραμπ, του Γιώργου Σαράφογλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.