Ανοιχτή πόρτα

Εξέλιξη, της Ματίνας Ράπτη-Μιληλή

Υπήρχε μιά εποχή που τα σπίτια και τα αυτοκίνητά μας δεν είχαν συναγερμούς.  Τότε, αφήναμε τα κλειδιά στην πόρτα ή κάτω από το πατάκι της εισόδου και τα αυτοκίνητα στον δρόμο με μόνη έννοια μην τα κάψει ο ήλιος.  Εμείς είμασταν διακοπές όταν μας κλέβανε και οι κλέφτες ήταν τις περισσότερες φορές, τρομαγμένοι φτωχοδιάβολοι που με το ζόρι τα έβγαζαν πέρα…

Μετά, ήρθε μιά άλλη εποχή που όλα τα σπίτια απέκτησαν συναγερμούς και όλα τα αυτοκίνητα επίσης. Και αυτοί οι συναγερμοί όταν χτυπούσαν σήμαινε το αυτονόητο: «Τρέξε κακομοίρη, σε κλέβουνε…».Τότε όλα τα μπρελόκ είχαν μπαταρίες και οι κλέφτες τρόπους και δεξιότητες καθώς και ¨όνειρα¨ για το μέλλον.

Τώρα ζούμε στην εποχή που όταν χτυπάνε αυτοί οι συναγερμοί, άλλοι γυρνάνε πλευρό και  άλλοι βγαίνουν στα μπαλκόνια και φωνάζουν «Έλεος, κλείστε τον επιτέλους να κοιμηθούμε, μας πήρατε το κεφάλι ντούρου ντούρου όλη νύχτα!». Σήμερα οι κλέφτες κυκλοφορούν με καλάσνικοφ  που  δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν για ψύλλου πήδημα και η περιουσία τους μετριέται σε bitcoins.

Ματίνα Ράπτη -Μιληλή

11805980_1612074449065268_1929602863_n.jpg

 

 

 

 

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Η ιστορία της Κόκκινης Πόλης, του Σταύρου Θεοδωράκη
Πέντε προτάσεις για τα κανάλια και τις άδειες, του Σταύρου Θεοδωράκη
Από την συλλογή «πρόΣΩΠΑ»…, του Δημήτρη Μεσσίνη
Μέρες με τον Νίκο (προδημοσίευση 2): «Ἄφετε τὰ παιδία καὶ […] κωλύετε αὐτὰ ἐλθεῖν πρός με», του Άγγελου Σπάρταλη

Leave Your Reply

*