Υγεία

Ενυδάτωση μυστικό ευζωίας, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love
  • 13
    Shares

 

 

Η Δρ Δέσποινα Κατσώχη είναι Ακτινοθεραπευτής Ογκoλόγος (www.akoslife.com)

Σύμφωνα με έρευνες, ακόμα και 3% αφυδάτωση αδυνατίζει τη μνήμη, προκαλεί έλλειψη συγκέντρωσης, σύνδρομο μόνιμης κόπωσης, ενώ μειώνει σημαντικά την απόδοση.

Η ενυδάτωση του οργανισμού μας- εσωτερική και εξωτερική- σε συνδυασμό με την ισορροπημένη διατροφή θωρακίζουν τον οργανισμό. Πολύ περισσότερο τους καλοκαιρινούς μήνες που οι υψηλές θερμοκρασίες μας απειλούν με αφυδάτωση.

Η ηλικία, το φύλο, το βάρος, η σωματική δραστηριότητα, αλλά και εξωτερικοί παράγοντες, όπως η θερμοκρασία του περιβάλλοντος, καθορίζουν τις απαιτήσεις του οργανισμού μας σε νερό. O μέσος όρος κατανάλωσης είναι ένα λίτρο/ ημέρα που αυξάνεται το καλοκαίρι αλλά και όταν αθλούμαστε.

Τρόποι ενυδάτωσης

Χωρίς αρκετό νερό αφυδατώνεται η επιδερμίδα και συσσωρεύονται τοξίνες στο σώμα. Μία ενυδατική κρέμα από μόνη της δεν βοηθά. Υπάρχουν τροφές και ροφήματα που μας ενυδατώνουν μέσα και έξω, όπως φρούτα και λαχανικά με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό. Τα αγγούρια έχουν τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε νερό –περίπου 95% – χρήσιμες φυτικές ίνες και σημαντική ποσότητα βιταμίνης C (περίπου το 6% της ημερήσιας δόσης). Το καρπούζι έχει περιεκτικότητα 92% , είναι αντιοξειδωτικό, πλούσιο σε βιταμίνη C και λυκοπένιο, ενυδατώνει τον οργανισμό και προστατεύει από καρδιακές παθήσεις και ορισμένες μορφές καρκίνου. Πολύτιμες για την ενυδάτωση είναι και οι σαλάτες, που είναι πλούσιες και σε θρεπτικά συστατικά (φυλλικό οξύ, βιταμίνη C, φυτικές ίνες και β-καροτένιο, το τελευταίο προστατεύει τα μάτια και το δέρμα). Εκτός από τους χυμούς φρούτων και λαχανικών και το γάλα, στην ενυδάτωση μας συμβάλουν και καφεϊνούχα ποτά, όπως ο καφές, το τσάι και σόδα, αλλά μέχρι ενός σημείου.

  • 13
    Shares
SHARE
RELATED POSTS
Γνωρίζετε την Εποχιακή Συναισθηματική Διαταραχή;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Υγιεινή και τα νοσήματα του στόματος και του φάρυγγα από την ΑΚΟΣ, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Εκδήλωση ΓΕΣ & ΑΚΟΣ στη Λέσχη Θεσσαλονίκης: “Όταν η Τέχνη θεραπεύει, η θεραπεία γίνεται Τέχνη!”- 2.12.2018

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.