Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στον Πολιτισμό

Εμπλουτίζεται η Πινακοθήκη της Ρόδου με έργα του Δημήτρη Κούκου

Spread the love

Ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, υποδέχτηκε στο δημαρχείο το διάσημο ζωγράφο Δημήτρη Κούκο, λάτρη της Ρόδου, στο πλαίσιο της δωρεάς έργων του που την απεικονίζουν, προκειμένου να εκτεθούν μόνιμα στην Πινακοθήκη της Ρόδου.

Τον ζωγράφο και δάσκαλο «με όλη τη σημασία της λέξης» όπως τον αποκάλεσε ο δήμαρχος Ρόδου λόγω της πολύχρονης διδασκαλίας στη Σχολή Καλών Τεχνών,  συνόδευε ο πρόεδρος του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης και στενός του φίλος Νίκος Φρόνας.

Μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής της Δημοτικής Πινακοθήκης Ρόδου ο κ. Κούκος επισκέπτεται το νησί επί 50 χρόνια, κι έχει εμπνευστεί από τα τοπία της έργα αντιπροσωπευτικά της μακρόχρονης καλλιτεχνικής του πορείας τα οποία και θα δωρίσει.

Ο δήμαρχος Ρόδου τον ευχαρίστησε για τη μεγάλη προσφορά του άλλωστε έργο του ζωγράφου εκτίθεται και στο γραφείο δημάρχου και συζήτησαν τις λεπτομέρειας της δωρεάς η οποία και θα γίνει τους αμέσως επόμενους μήνες ώστε τα έργα να τοποθετηθούν σε κατάλληλα διαμορφωμένη αίθουσα της Πινακοθήκης.

Αξίζει να τονιστεί ότι την 1η Δεκεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια των έργων της μεγάλης δωρεάς της οικογένειας Σεμερτζίδη.

Πρόκειται για 100 έργα που θα εκτίθενται μόνιμα στο 2ο όροφο του Νεστορίδειου Μελάθρου, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα.

Ο δήμαρχος Ρόδου δήλωσε: «Η Πινακοθήκη μας είναι ένα Μουσείο Τέχνης στο κέντρο της πόλης το οποίο εμπλουτίζεται συνεχώς με έργα διασήμων καλλιτεχνών και κατατάσσεται πλέον στις κορυφαίες της χώρας. Η ιστορία και ο πολιτισμός της Ρόδου επιβάλλουν να συνεχίσουμε την προσπάθεια ενίσχυσής της».

SHARE
RELATED POSTS
“Πετύχαμε 290 δωρεές έργων, κάναμε 72 εκθέσεις, είμαστε η σημαντικότερη Πινακοθήκη της Ελλάδας μετά την Εθνική”- Το έργο μας 2011-2019, του Δρ Νικολάου Φρόνα
10863938_626860790758192_5830921897668952562_o.jpg
Napolitana Giasiranis: Αξία επί ποδός, ετών 56! Σπάνιο φωτογραφικό υλικό!
“Φοβᾶμαι ὅτι θά ἀσθενήσω. Ἀλλά δέν μπορῶ νά ἐγκαταλείψω τούς ἀσθενεῖς μου”-Ομιλία του Μητροπολίτη Ρόδου κκ Κύριλλου για τον Δ.Κρεμαστινό & το Πατριαρχικό γράμμα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.