Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Ελαφρυντικά. Ανοιχτή λίστα. Παραμύθι., της Ματίνας Ράπτη-Μιληλή

Spread the love

Ματίνα Ράπτη -Μιληλή

 

Ελαφρυντικά. Ανοιχτή λίστα. Παραμύθι.

Βγάζαμε την πέτσα από τα γιαούρτια των ηλικιωμένων με αυξημένη χοληστερίνη. Οι άλλοι που δεν είχαν χοληστερίνη την έτρωγαν. Tην πέτσα.. Τους αφήναμε να την φάνε. Αλλά αν είχαν χοληστερίνη, όχι. Δεν τους αφήναμε.

Περνούσαμε τις χελώνες, τις Καρέτα Καρέτα, τις πράσινες, από την Αττική οδό να μην τις κόψουν τα αμάξια.

Ανακυκλώναμε τους κάδους ανακύκλωσεις. Τελείως.

Δεν χρησιμοποιούσαμε ποτέ λακ στα μαλλιά μας. Στην πραγματικότητα κουρευόμασταν με την ψιλή για να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε λακ, στα μαλλιά, τα δικά μας, και  για να ζήσει μετά το περιβάλλον. Μισούμε την τρύπα του όζοντος.   Φτού. Να χαθείς τρύπα.

* Κάποια στιγμή να ρωτήσουμε τί είναι το «όζοντος».


Για αντικουνουπικά βάζαμε λεβάντες και βασιλικά και ποτέ το μπλε φως του χασάπη που έκανε τζζζζζζζζζζζ και τσικ τσικ. Καημένα  κουνούπια. Και μυγάκια. Καημένα . Κλαψ. Σνιφ.

*Κλαψ στα κουνούπια, σνιφ στα μυγάκια. 


Χρησιμοποιούσαμε ρόπαλα βαμμένα με χρώματα οικολογικά και φιλικά προς το περιβάλλον, που όπως είπαμε και πιο πριν, θέλαμε να ζήσει. Δηλαδή ακόμη το θέλουμε. Πολύ το θέλουμε.  Να ζήσει. Το περιβάλλον. Ζήτω.

Eτοιμάζουμε ρεβεγιόν για την πρωτοχρονιά και έχουμε δώσει προκαταβολές στο κέιτερινγκ και στον χώρο που έχουμε κλείσει. Δηλαδή ο χώρος είναι ανοιχτός. Εμείς τον έχουμε κλείσει. Όχι για πάντα.

 *Να ρωτήσουμε αν τελικά ο χώρος είναι ανοιχτός ή κλειστός. Είναι λίγο      ασαφές.


Δεν θέλουμε να χαθούν θέσεις εργασίας και επίσης έχουμε ραφτεί απαξάπαντες. Τί θα τα κάνουμε τόσα αμπιγιέ ρούχα;

*Να ρωτήσουμε αν κάνουν ρεβεγιόν στις φυλακές.


Σε λίγο θα πέσουν οι αρκούδες της Πίνδου σε χειμερία νάρκη και πρέπει να είμαστε εκεί. Να τις ξυπνάμε όταν αποκοιμιούνται. Και για μην πέσουν. Και χτυπήσουν. Τις αγαπάμε. Και όλα τα άλλα ζωάκια. Και τις αρκούδες.

Επίσης έχουμε υποσχεθεί να ελευθερώσουμε τον Γουίλι και τις γαλοπούλες του Λευκού οίκου. Ο πρόεδρος είναι άρρωστος και η Μελάνια θα τις κάνει σούπα αν δεν προλάβουμε μέχρι το Χάλοουιν.

*Να ρωτήσουμε τί κάνει η Μελάνια. Καιρό έχουμε να τηνε δούμε. (Αυτό που νοιαζόμαστε για τις πλησίες μας)

Εκτός από συζύγους, παιδιά, ηλικιωμένους γονείς έχουμε ακόμα και, σημειώστε


παρακαλώ,  δυο θείους στην Αυστραλία, έναν μπατζανάκη χωρισμένο στον Καναδά, τέσσερις συνυφάδες στην Γερμανία, οι δύο με ποδάγρα, έναν τριτοξάδερφο με αρθρίτιδα στο Γιοχάνεσμπουργκ και έναν καραβοτσακισμένο καπετάνιο, αδερφό κολλητού εξαδέρφου εξ αγχιστείας συναγωνιστή,  παντρεμένο  με δύο γυναίκες, η μία όχι γυναίκα. (Αυτό που δεν έχουμε πρόβλημα με την διαφορετικότητα)

Τέλος, έχουμε γράψει και  βιβλία. (Αυτά με τις πολλές σελίδες και τα μαύρα γράμματα, μερικά έχουν και φωτογραφίες.)  2 αστυνομικά, 32 θρίλερ(σπλάτερ), 3 ιστορικά, για την εποχή του Β’ παγκοσμίου πολέμου( τότε που χάσαμε, αφήστε τα, πολύ δραματικό…), μερικά ΄Αρλεκιν (αλλά με στολές) και 2 με συνταγές μαγειρικής. «Όλα στον ατμό» και «Από το Λιβάδι στο τσιγκέλι». Α! Και το Γκρέις Ανάτομι. (Απο το ανατομία, ελληνική λέξη. ¨ολα ελληνικά πχια!)  Ποιός θα τα υπογράψει όλα αυτά στις παρουσιάσεις;

Ε;;;;;;;;;;;; ποιός…Μιλήστε . ΠΟΙΟΣ;;;;;; ΜΙΛΗΣΤΕ ΕΙΠΑ. Τί;;; ΚΑΘΙΣΤΟΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ;;;;

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Με λίγο μελισσοκέρι, του Κωστή Α. Μακρή
Χαμένα λόγια!, του Μάνου Στεφανίδη
Ο κόσμος καίγεται και το (προφέρετε μαζί τα δύο σύμφωνα Μου και Νι) χτενίζεται, του Γιάννη Στουραΐτη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.