Αθλητικά/Αθλητισμό

‘Εδωσε πάρα πολλά, εισέπραξε μόνο αγάπη, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

& PANE DI CAPO ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ- ΑΡΧΟΝΤΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ

Catering-Συνέδρια-Γάμοι-Βαπτίσεις-Εκδηλώσεις

Απ.Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στ.Διαγόρας)-Ρόδου-Λίνδου (ΙΚΑ)-Λεωφ.Κρεμαστής-Πηγές Καλλιθέας (Μάϊος-Οκτώβριος)

 

Τόση προχειρότητα (για να μην πω αδιαφορία) δεν περίμενα να συναντήσω, σκαλίζοντας χθες το διαδίκτυο, προκειμένου να ξαναφέρω στο νου μου την σπουδαία ομάδα του Ολυμπιακού του 1960 που έμπαινε στον αγωνιστικό χώρο μόνο με ΕΛΛΗΝΕΣ ποδοσφαιριστές. ‘Ηθελα να διαβάσω την ενδεκάδα, ώστε να μετρήσω πόσοι από τους θρυλικούς άσους έχουν απομείνει στη ζωή, μετά την έξοδο του σπουδαίου Σάββα Θεοδωρίδη χθες, σε ηλικία 85 ετών.

Δυστυχώς, θα χρειαζόταν αρκετή ώρα και εκνευριστικό ψαχτήρι, προκειμένου να ανακαλύψω την ομάδα του Θεοδωρίδη, του Μουράτη, του Μπέμπη, του Κοτρίδη, του Υφαντή, του Στεφανάκου, του Ρωσίδη, του Σούλη, του Ξανθόπουλου, του Μουστακλή και του Γιώργου Σιδέρη. Κάποιο αθλητικό σάϊτ (από τα γνωστά) είχε φτιάξει την ιδανική ενδεκάδα στην ιστορία του Ολυμπιακού με «Καρεμπέδες», «Ρονάλντο», «Τζιοβάνιδες», Πολυχρονίου (αχ βρε Πελέ τι τράβηξες σε εκείνο το φιλικό της λεωφόρου Αλεξάνδρας!) και άλλων κατά τεκμήριο αλλοδαπών παίκτων, οι οποίοι ήλθαν στον Πειραιά γιαα να φτιάξουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς των, αλλά για τους αλήθινούς ήρωες, οι οποίοι αγωνίζονταν για «φραγοδίφραγκα» τίποτα!

Εν πάση περιπτώσει, με τον θάνατο του πολύ αγαπητού στους φίλους του Ολυμπιακού Σάββα Θεοδωρίδη, νομίζω πως μειώνεται για τα καλά η εν ζωή δοξασμένη εποχή της ομάδας: Υφαντής, Σιδέρης, Στεφανάκος και συγγνώμη αν μου ξεφεύγει κάποιος άλλος ήρωας. ‘Οσο για τον Σάββα; Το γεγονός ότι δεν πήρε ποτέ χρήματα από τον σύλλογό του (κι’ αν δεχόταν μισθό τον έδινε στους φτωχούς συμπαίκτες του), αλλά –ταυτόχρονα- έδωσε τόσα πολλά από τη ζωή του, θα τον χαρακτηρίζει ως τον κορυφαίο χαρακτήρα της γενιάς του.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Πολύ αργεί ο Δημητράκης…, του Γιώργου Αρκουλή
Eκεί όπου σέβονται τους ουραγούς…, του Γιώργου Αρκουλή
Αδαμάντινη επί 4 η Κατερίνα Στεφανίδη – Υπερήφανη η Ελλάδα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.