Υγεία

Είναι επικίνδυνη η αποτρίχωση;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

Δρ Δέσποινα Κατσώχη

Είναι γεγονός, ότι οι γυναίκες- αλλά και άνδρες τα τελευταία χρόνια- αποτριχώνονται κυρίως για λόγους αισθητικής. Ωστόσο, απαιτείται προσοχή γιατί μπορεί να θέσετε σε κίνδυνο την υγεία σας!

Η τριχοφυΐα στην  περιοχή των γεννητικών οργάνων έχει σημαντικό ρόλο: μας προστατεύει από τριβές, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν μικρές εκδορές στο δέρμα αλλά και από παθογόνους μικροοργανισμούς: τους συγκρατούν μαζί με τη βρομιά, μακριά από σημεία που εύκολα μπορούν να μολυνθούν.

Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε ξυραφάκι στην ευαίσθητη περιοχή και σε κάθε περίπτωση να χρησιμοποιείτε το δικό σας. Μην το δανείζεστε ποτέ γιατί είναι ο νούμερο ένα ύποπτος που μπορεί να προκαλέσει μικροτραυματισμούς, δηλαδή πληγές από τις οποίες μπορεί να εισέλθουν στον οργανισμό, βακτήρια, παράσιτα και ιοί, όπως ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV): αυτός είναι ο ιός που προκαλεί τα κονδυλώματα.

Η περιοχή των γεννητικών οργάνων είναι εξαιρετικά ευαίσθητη γιατί σ’ αυτήν επικρατούν υγρασία και υψηλή θερμοκρασία: είναι το ιδανικό περιβάλλον για ν’ αναπτυχθούν  παθογόνοι μικροοργανισμοί. Επομένως, η αποτρίχωση στα γεννητικά όργανα, μπορεί να ευνοήσει τη μετάδοση σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων (ΣΜΝ) είτε με σωματικά υγρά (π.χ. χλαμύδια και γονόρροια), είτε με άμεση δερματική επαφή (π.χ. κονδυλώματα και έρπης των γεννητικών οργάνων).


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Προλάβετε την μυκητίαση!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Εσπερίδα για την Ψυχική Υγεία από την ΠΑΝΑΚΕΙΑ στο Mediterranean Σάββατο 13 Οκτ.
Ιατρική: Μύθοι και Αλήθειες, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.