Υγεία

Έχω δυσανεξία στη λακτόζη. Ωφελεί το γάλα αμυγδάλου;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

Η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη είναι ογκολόγος – ακτινοθεραπευτής, εξειδικευμένη στις νεότερες τεχνικές της ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας και στους συνδυασμούς των θεραπευτικών ογκολογικών σχημάτων. Είναι Πρόεδρος και ιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού Οργανισμού ΑΚΟΣ «Καρκίνος: Θεραπεία Σώματος και Ψυχής»

Η απάντηση είναι καταφατική. Η σχετική δυσανεξία εμφανίζεται όταν δεν μπορούμε να αφομοιώσουμε τη ζάχαρη στα ζωικά γάλατα, η οποία ονομάζεται λακτόζη. Το γάλα αμυγδάλου, όχι μόνο δεν περιέχει λακτόζη αλλά είναι χαμηλό σε θερμίδες και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Επιπρόσθετα δεν περιέχει σόγια και γλουτένη. Ωστόσο, να είστε προσεκτικοί γιατί διάφορες συσκευασίες περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη που αυξάνει τους υδατάνθρακες και τις θερμίδες.

Τα βασικότερα οφέλη του:

Χαμηλό σε θερμίδες, λιπαρά και υδατάνθρακες. Ενδείκνυται και για την προσπάθεια απώλειας βάρους.

Γερά οστά. Προσφέρει ασβέστιο – το οποίο ο οργανισμός δεν μπορεί να παράξει μόνος του- αλλά και πολύτιμη βιταμίνη D χάρη στη φροντίδα των κατασκευαστών τροφίμων.

Υγιή καρδιά. Δεν μας επιβαρύνει με χοληστερόλη ή κορεσμένα λιπαρά. Είναι επίσης χαμηλό σε νάτριο ενώ περιέχει υγιή λίπη (όπως ωμέγα λιπαρά οξέα), τα οποία προστατεύουν την καρδιά.

Καλή λειτουργία πεπτικού συστήματος. Κάθε μερίδα περιέχει σχεδόν ένα γραμμάριο φυτικών ινών, σημαντικό για την υγιή πέψη.

Χωρίς ζάχαρη. Η ζάχαρη έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, διαβήτη, σακχαρώδη νόσο, ηπατική νόσο και άνοια.

Δρ Δέσποινα Κατσώχη

SHARE
RELATED POSTS
 Ωφελεί ο μεσημεριανός ύπνος;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Νέα αρχή με θετικές σκέψεις!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Βαφές από τη φύση!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.