Πόρτα στον Κόσμο

Είναι δικαιολογημένος ο πανικός για την Ομικρον;, του Αντώνη Η.Διαματάρη

Spread the love

Ο κ. Αντώνης Διαματάρης είναι Ομογενής Έλληνας της Αμερικής, Αρθρογράφος, Επιχειρηματίας, πρώην Εκδότης, Πρόεδρος και Διευθυντής της Εφημερίδας “Εθνικός Κήρυξ” που κυκλοφορεί καθημερινά στην Αμερική, νυν Σύμβουλος του “Ε.Κ” και πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών. 

Επισκεφθείτε τη νέα ιστοσελίδα μας

visit our new web site

Ο φίλος αναγνώστης ακουγόταν εξαιρετικά θορυβημένος. Σχεδόν φώναζε στο τηλέφωνο. Είχε διαβάσει στην εφημερίδα για την καινούργια μετάλλαξη του κορωνοϊού, την Ομικρον -αθάνατη Ελλάδα- όπως την ονόμασαν, από τη Νότιο Αφρική. Και μάλιστα έχει και συγγενείς εκεί και ανησυχεί.

Με ρωτούσε τι συμβαίνει. Πόσο επικίνδυνη είναι; Πόσο εύκολα διαδίδεται; Αντιμετωπίζεται με τα εμβόλια που ήδη υπάρχουν;

Του απάντησα ότι δεν είμαι ειδικός να μιλήσω για το θέμα. Οτι κι εγώ διακατέχομαι από την ίδια σύγχυση, όπως κι αυτός. Και ότι αρκετά από αυτά που διαβάζω στον διεθνή Τύπο είναι αλληλοσυγκρουόμενα.

Ωστόσο, πρέπει να θεωρείται βέβαιο, του είπα, ότι κανείς δεν γνωρίζει τις απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά, για τον λόγο ότι οι ερευνητές δεν έχουν ακόμα προλάβει να κάνουν τις αναλύσεις στα εργαστήριά τους. Χρειάζονται, λένε, δύο εβδομάδες για να το κάνουν αυτό – μετρώντας από την Παρασκευή που κυκλοφόρησε η είδηση της νέας μετάλλαξης του ιού στη Νότια Αφρική.

Η ανθρώπινη φύση όμως τείνει προς το χειρότερο. Καταβάλλεται από φόβο, με αποτέλεσμα να ενεργεί σπασμωδικά.

Ετσι, στο άκουσμα της μετάλλαξης, αρκετές χώρες σταμάτησαν τις πτήσεις τους από τη Νότια Αφρική. Το Ισραήλ, το Μαρόκο και η Ιαπωνία απαγόρευσαν εντελώς την είσοδο στη χώρα τους ξένων πολιτών. Ο δείκτης Dow jones στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση για το 2021. Η τιμή του βαρελιού του αργού πετρελαίου έπεσε κατά 10 δολάρια – (να και κάτι θετικό). Πτώση σημείωσε και η τιμή του δολαρίου σε σχέση με το ευρώ (αρνητικό για εμάς).

Χθες όμως οι δείκτες αυτοί ανέκαμψαν εν μέρει.

Ο άνθρωπος ενεργεί με βάση την ψυχολογία. Δεν περιμένει να δει τα στοιχεία.

Βέβαια καμιά μετάλλαξη δεν είναι ανώδυνη. Στην καλύτερη μορφή της τα συμπτώματα θα είναι ήπια.

Επιπλέον, δεν γνωρίζουμε ακόμα εάν τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά ενάντια στην μετάλλαξη αυτή.

Λογικά πρέπει, αφού είναι ενάντια στην μετάλλαξη Δέλτα. Oμως δεν έχει αποδειχθεί από την επιστήμη. Ετσι, θα συνεχιστεί η αβεβαιότητα για μερικές ακόμα μέρες.

Ούτως ή άλλως με βάση αυτά που γνωρίζω-διαβάζω, κι έχω ο ίδιος κάνει- η λύση είναι μία: Λαμβάνετε όλα τα μέτρα προστασίας που υπάρχουν. Φοράτε την μάσκα. Κάντε τα εμβόλια. Τα 2+1.

Αυτή είναι η μόνη λύση που υπάρχει. Και η ζωή συνεχίζεται.

SHARE
RELATED POSTS
02-70318donaldtrump-00.jpg
Διεθνείς αντιδράσεις για την απόφαση του Ντ. Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού
Στη χρονιά που έρχεται, της Δήμητρας Παπαναστασοπούλου
1390690_10208202606328324_7192717317253799829_n.jpg
Το πιο άσχημο κτήριο του κόσμου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.