Πόρτα στην Πολιτική

Δόμνα Μιχαηλίδου, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

Ένας από τους τρόπους να πάει μπροστά ο τόπος είναι να δίνεται χώρος σε άξιους νέους ανθρώπους με γνώσεις, επαγγελματισμό και μεράκι. Αυτους που όταν μιλάνε έχουν κάτι να πουν και οφείλεις να δίνεις προσοχή. Η πείρα θα αποκτηθεί αργότερα. Όλα κάπως αρχίζουν.

Η κ.Δόμνα Μιχαηλίδου, μια νεότατη γυναίκα με εξαιρετικές σπουδές, μου έκανε χτες άριστη εντύπωση. Ανακοίνωσε ένα σχέδιο προστασίας των ηλικιωμένων στις δημόσιες και ιδιωτικές δομές φιλοξενίας και φροντίδας. Δομικα άρτιο, πλήρες εμφανέστατα καλομελετημένο και εφαρμόσιμο. Άργησε; Είναι πιθανό γιατί ζήσαμε το Ασβεστοχώρι που το θέρισε ο ιός εξαιτίας ενός και μόνο ατόμου. Όμως έχει μεγάλη σημασία να αξιοποιείς τη πείρα ενός τραγικού γεγονότος από το να παραδίνεσαι αμαχητί στο «ενός κακού μύρια έπονται». Τον κίνδυνο αυτό τον έχει γενικότερα η κυβέρνηση σε αυτή τη φάση παρά το ότι δείχνει ένα ενεργητικό φαίνεσθαι τις τελευταίες ώρες.

Ως προς τη προστασία των ηλικιωμένων και των αστέγων σε δομές εντυπωσιακό και με αποτελέσματα έργο προσφέρει η Περιφέρεια Αττικής, γιατρός γαρ ο Πατουλης, και ο Δήμος Αθηναίων που στέγασε και φροντίζει σιωπηλά τος περισσότερους αστέγους. Άκουσα χτες τον κ.Λέοντα να αναλύει τις ήδη συντελεσθείσες δράσεις. Με την εξαίρεση του Ασβεστοχωρίου και εκείνης της κλινικής στο Περιστέρι η επιδημία δε χτύπησε τους ανήμπορους όπως σε άλλες «αναπτυγμένες»σε σχέση με εμάς χώρες. Καμιά διάθεση αντιπολίτευσης δεν πρέπει να μας κάνει να παραβλέπουμε τα θετικά σε μια περίοδο που η κυβέρνηση έχει τη τάση να αστοχεί γενικότερα στο θέμα της επιδημίας, να είναι ευάλωτη σε παντοειδείς πιέσεις και να παίρνει ρίσκα που στο όνομα της οικονομίας μπορεί να πλήξουν την ίδια την οικονομία. Αρκετοι θα μου πουν.Ξέχασες τι είχε πει η Δόμνα και έγινε σάλος; Όχι αλλά με ενδιαφέρει περισσότερο τι πράττει ως υφυπουργός όχι αν της ξέφυγε κάποτε μια σαχλαμάρα.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Η κυβέρνηση σήκωσε ανήμπορη τα χέρια, του Γιάννη Σιδέρη
2018… Η ζωή κυλάει δίχως να ρωτάει, του Πάνου Μπιτσαξή
“Ποτάμι”: Ναι στις Πρέσπες, όχι σε ψήφο εμπιστοσύνης στο ΣΥΡΙΖΑ

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.