Συνεντεύξεις

Δρ Γιώργος Γραμματικάκης, ο Ταξιδευτής του Σύμπαντος (video)

Τζίνα Δαβιλά

Στις 4 Μάϊο του 2011, ο Πανεπιστημιακός Καθηγητής κ.Γιώργης Γραμματικάκης φιλοξενήθηκε στον Παλμό 99.5 της Δωδεκανήσου, μιλώντας με σοφία, απλότητα, αγάπη για το Σύμπαν και τον Άνθρωπο. Ο λόγος επίκαιρος και μαγικά διαχρονικός. Ένας υπέροχος Άνθρωπος.

Μιλά για τα δύο  άκρα του Σύμπαντος, το γύρω μας και το ευρύτερο που συνδέονται απόλυτα μεταξύ τους, για το άνθρωπο που σύμφωνα με τις τελευταίες θεωρίες έχει δημιουργηθεί από μια έκρηξη, για το μέλλον που είναι έτοιμο να μας δώσει άλλες πληροφορίες για τη γέννηση του Σύμπαντος, για το συγκλονιστικό φαινόμενο της γης, για το λάθος της Ανθρωπότητας, για τον μετέωρο άνθρωπο, για το παράλογο οικονομικό σύστημα που βιώνουμε, για την αργή καταστροφή του πλανήτη, για το προφητικό βιβλίο του “Η κόμη της Βερενίκης”, για το χέρι μας που πρέπει να απλώσουμε και στη Φύση για να υπάρχει ο άνθρωπος, για τον Θεό που χωρά στην ψυχή μας, για τις θρησκείες, για τη βία που χρησιμοποιούν οι θρησκείες, για την μισαλλοδοξία και τον ισχυρισμό της απόλυτης αλήθειας, για την εθνική αυτογνωσία μας, για την Ιστορία που δεν αποκαλύπτει ποτέ τους δρόμους  της για αυτό και την ονομάζει “χαοτικό φαινόμενο”, για τη πίστη του σε μια άλλη Ευρώπη χωρίς μικρομεσαίους ηγέτες που λειτουργούν με χρεόγραφα, για την αγάπη του στο Φως, για τη συνεχή πάλη των πολιτισμών να διεκδικούν το φως, για την ειρηνική έγνοια των άλλων που θα απορρέει από κάποιο ανώτερο Φως, για τον θάνατο, για το  δέος που προκαλεί το Σύμπαν, για την πάλη ανάμεσα στο Φως  και στο σκοτάδι στα μικρά και στα μεγάλα, για την παράλληλη Ελλάδα.

Απολαυστικός, διδακτικός, οικείος,  άμεσος ο λόγος του κυλά σαν γάργαρο, κρυστάλλινο νερό, σαν την φωτεινή  αστρο-γραμμή που σχηματίζεται στο στερέωμα από το φως ενός μακρινού αστεριού. Μόνο που λόγος του Δρ Γιώργου Γραμματικάκη δεν χάνεται. Διότι το αποτύπωμά του  στην ύπαρξή μας είναι ισόβιο.

Τον ευχαριστώ με ευγνωμοσύνη  για ό,τι μοιραστήκαμε τότε, για τα βιβλία του που μας οδηγούν στο μαγικό δρόμο του Σύμπαντος πάντα.

1.4.2020

ΤΔ 

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Αντρέας Πολυκάρπου: «Γράφω γιατί δεν μπορώ να αποκωδικοποιήσω το παρόν», του Κων/νου Καραγιαννόπουλου
Στέλλα Αναστασιάδη-Μανωλεδάκη: η σπάνια αετίνα της Κρήτης, της Τζίνας Δαβιλά
Φαίη Ρεϊζίδου: με έναν δράκο στην κάλτσα της, της Τζίνας Δαβιλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.