Συνεντεύξεις

Δρ Γιώργος Γραμματικάκης, ο Ταξιδευτής του Σύμπαντος (συνέντευξη), της Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

Η Ωραιοζήλη Τζίνα Δαβιλά είναι Θεολόγος (Msc “Η Θεολογία στον Σύγχρονο Κόσμο”), αρθρογράφος/ραδιοφωνική παραγωγός/εκδότρια του iPorta.gr.

Σημείωμα της αρθρογράφου:

Ο Δάσκαλος, ο Γιώργης Γραμματικάκης, είναι ευτυχής, καθώς ανήκει πια στο Φως, αυτό που λάτρεψε και ύμνησε όσο ανέπνεε, το αιώνιο Φως που δημιούργησε το Σύμπαν και εκείνος ως μαθητής του εξερευνώντας το επιστημονικά μετέδωσε στον βαθμό του επιτρεπτού την γνώση του σε όλους εμάς τους μαθητές του, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Πριν από δύο χρόνια περίπου συζητώντας του για τα τηλεσκόπια, τού είπα και την περιπέτεια υγείας που αντιμετώπιζα και ήταν ακόμη πρόσφατη. Μου είπε σαν στοργικός πατέρας χωρίς να λησμονήσει την αγάπη του στο Φως: “Τζινάκι, πολύ λυπάμαι δεν το ήξερα, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι θα γίνει μια θολή ανάμνηση γιατί έχεις μέσα σου Φως. Όλοι έχουμε μέσα μας Φως, είμαστε πλασμένοι με Φως, Αυτό μας γέννησε, Αυτό είναι και η σωτηρία μας”. 

Ευλογημένη που συναντήθηκαν οι δρόμοι μας στο παλιό, καλό protagon, ευλογημένη που είπαμε και δυο κουβέντες παραπάνω σε αρκετές συζητήσεις μας κατ’ιδίαν και δυο τρεις δημόσια και ραδιοφωνικά. Ακολουθεί μία εξ αυτών που όταν του την έστειλα σχετικά πρόσφατα μού είπε: Σαν να μιλάμε σήμερα. Πόσο με συγκινεί η Αγάπη των ανθρώπων”.

Στο 3:30 λεπτό αρχίζει η δική μας επικοινωνία. Καλή ακρόαση. 

Καλή κατάταξη, Δάσκαλέ μας στο Φως. Αυτό που λάτρεψες και ύμνησες όσο λίγοι. 

Ωραιοζήλη-Τζίνα Δαβιλά

27 Οκτωβρίου 2023


Διαβάστε επίσης: 

Στην τάξη με τον Γραμματικάκη: “Σας ευχαριστώ που ήρθατε να με δείτε”, της Τζίνας Δαβιλά


 

Στις 4 Μάϊο του 2011, ο Πανεπιστημιακός Καθηγητής κ.Γιώργης Γραμματικάκης φιλοξενήθηκε στον Παλμό 99.5 της Δωδεκανήσου, μιλώντας με σοφία, απλότητα, αγάπη για το Σύμπαν και τον Άνθρωπο. Ο λόγος επίκαιρος και μαγικά διαχρονικός. Ένας υπέροχος Άνθρωπος.

Μιλά για τα δύο  άκρα του Σύμπαντος, το γύρω μας και το ευρύτερο που συνδέονται απόλυτα μεταξύ τους, για το άνθρωπο που σύμφωνα με τις τελευταίες θεωρίες έχει δημιουργηθεί από μια έκρηξη, για το μέλλον που είναι έτοιμο να μας δώσει άλλες πληροφορίες για τη γέννηση του Σύμπαντος, για το συγκλονιστικό φαινόμενο της γης, για το λάθος της Ανθρωπότητας, για τον μετέωρο άνθρωπο, για το παράλογο οικονομικό σύστημα που βιώνουμε, για την αργή καταστροφή του πλανήτη, για το προφητικό βιβλίο του “Η κόμη της Βερενίκης”, για το χέρι μας που πρέπει να απλώσουμε και στη Φύση για να υπάρχει ο άνθρωπος, για τον Θεό που χωρά στην ψυχή μας, για τις θρησκείες, για τη βία που χρησιμοποιούν οι θρησκείες, για την μισαλλοδοξία και τον ισχυρισμό της απόλυτης αλήθειας, για την εθνική αυτογνωσία μας, για την Ιστορία που δεν αποκαλύπτει ποτέ τους δρόμους  της για αυτό και την ονομάζει “χαοτικό φαινόμενο”, για τη πίστη του σε μια άλλη Ευρώπη χωρίς μικρομεσαίους ηγέτες που λειτουργούν με χρεόγραφα, για την αγάπη του στο Φως, για τη συνεχή πάλη των πολιτισμών να διεκδικούν το φως, για την ειρηνική έγνοια των άλλων που θα απορρέει από κάποιο ανώτερο Φως, για τον θάνατο, για το  δέος που προκαλεί το Σύμπαν, για την πάλη ανάμεσα στο Φως  και στο σκοτάδι στα μικρά και στα μεγάλα, για την παράλληλη Ελλάδα.

Απολαυστικός, διδακτικός, οικείος,  άμεσος ο λόγος του κυλά σαν γάργαρο, κρυστάλλινο νερό, σαν την φωτεινή  αστρο-γραμμή που σχηματίζεται στο στερέωμα από το φως ενός μακρινού αστεριού. Μόνο που λόγος του Δρ Γιώργου Γραμματικάκη δεν χάνεται. Διότι το αποτύπωμά του  στην ύπαρξή μας είναι ισόβιο.

Τον ευχαριστώ με ευγνωμοσύνη  για ό,τι μοιραστήκαμε τότε, για τα βιβλία του που μας οδηγούν στο μαγικό δρόμο του Σύμπαντος πάντα.

1.4.2020

ΤΔ 

 

 

 

SHARE
RELATED POSTS
Θεόδωρος Λιμήτσιος, ο συγγραφέας και σκηνοθέτης σε ένα τρυφερό μυθιστόρημα, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου
Νάσια Στουραΐτη: ένα αστέρι που πατάει στη γη, της Τζίνας Δαβιλά
Θεοδώρα Κουνάκη: η πρέσβειρα του κοσμήματος από την Ρόδο, της Τζίνας Δαβιλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.