Υγεία

Δροσερά και υγιεινά καλοκαιρινά ροφήματα, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-69007

Δρ Δέσποινα Κατσώχη

Κρύο τσάι, χυμοί φρούτων, μιλκ σέικ ή smoothies; Με τι θα ξεδιψάσετε αυτό το καλοκαίρι;

Κρύο τσάι. Η καλύτερη επιλογή μετά το νερό. Τα αντιοξειδωτικά  φλαβονοειδή του καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. Ενυδατώνει τον οργανισμό και αν δεν προσθέσετε ζάχαρη, δεν έχει θερμίδες!

Χυμοί φρούτων. Όλες οι βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά των καλοκαιρινών φρούτων που αγαπάτε, σ’ ένα ποτήρι. Παρόλα αυτά θρεπτικοί οι χυμοί φρούτων κρύβουν θερμίδες. Σκεφθείτε πόσα πορτοκάλια απαιτούνται για ένα ποτήρι φυσικού χυμού. Επιπρόσθετα,  με το στύψιμο θα στερηθείτε τις πολύτιμες φυτικές ίνες του φρούτου.

Μιλκ σέικ. Γευστικότατο αλλά πλούσιο σε λιπαρά, με βασικούς… ένοχους το παγωτό, το σιρόπι και το γάλα. Αν και συχνά προστίθενται φρούτα στο μίγμα- και το αποτέλεσμα είναι πιο υγιεινό- ωστόσο το τίμημα σε θερμίδες είναι πολύ υψηλό: συνήθως πάνω από 300 για κάθε ποτήρι.

Smoothies.  Προτιμήστε άπαχο γάλα ή γιαούρτι για το μίγμα και προσθέστε περισσότερα λαχανικά: όχι πάνω από ένα φλιτζάνι φρούτα για να μην πάρουν οι θερμίδες του δροσιστικού ποτού που θα φτιάξετε την…ανιούσα. Μην προσθέσετε καθόλου ζάχαρη.

 

Pane di capo στις ΠηγέςΚαλλιθέας-Άνοιξε & μας περιμένει με ευχάριστες εκπλήξεις

 

SHARE
RELATED POSTS
Τα βότανα που αγαπά ο μεταβολισμός, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Save the Date – Οι ακτίνες στην ογκολογία ακριβείας. 3-4/02/2023 Crowne Plaza, της Δρ. Δέσποινας Κατσώχη
Προφυλαχθείτε από την τροφική δηλητηρίαση!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.