Το σχόλιο της ημέρας

Διερευνητικές επαφές, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

• Οι πάντες υπογραμμίζουν τη σημασία τους. Όλοι θέλουν να προχωρήσουν. Όλοι όμως σκέπτονται ποιος θα βρεθεί με το μουτζούρη στο χέρι αν ναυαγήσουν. Πώς θα εξελιχθεί το blame game ενόψει και της αποτελεσματικής επιχείρησης γοητείας της Τουρκίας στις κύριες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Η κυρία των Βρυξελλών και ο ευέλικτος κ.Μπορελ εκούσια πιάστηκαν στα βρόχια του υπέροχου γόη κ.Τσαβούσογλου. Ευτυχώς ο καλός Θεός της Ελλάδας έφερε τον κ.Μενεντεζ στην Αμερικανική γερουσία. Βασική αιτία για την πρώτη ενθαρρυντική δήλωση μιας ψυχρής, τεχνοκρατικής φάτσας που θα μπει στη ζωή μας ως ο νέος άρχων του Foreign office. Κάτι είναι και αυτό. Από αλλού περιμέναμε την ενθάρρυνση και από άλλου μας έρχεται. Η ζωή είναι γεμάτη απρόοπτα και εκπλήξεις. Είναι η μοίρα του θεάτρου να αλλάζει συνεχώς το σκηνικό του. Οι ηθοποιοί πρέπει να προσαρμόζονται.

• Ως προς τους δικούς μας διαπραγματευτές φοβάμαι λίγο την αμηχανία του πρώτου ραντεβού. Θυμίζει την αγωνία της πρώτης ερωτικής συνάντησης όπου ο στόχος είναι η δεύτερη συνάντηση και όχι κάτι άμεσο. Λόγω ηλικίας οι δικοί μας έχουν απομακρυνθεί από τη μνήμη αυτής της ατμόσφαιρας. Γι αυτό τους προτείνω να ανοίξουν μια γενική συζήτηση για το τι είναι θάλασσα, τη σχέση του ανθρώπου με τη θάλασσα τέτοια πράγματα.Να αφήσουν τα δύσκολα για μετά.Να ακούσουν και τραγούδια. «Όταν χαράζει στο Αιγαίο είναι όμορφα σου λέω». «θάλασσα κι αλμυρό νερό να σε ξεχάσω δεν μπορώ». Να αποφύγουν δε πάση θυσία το ηττοπαθές «Στη Μύκονο στη Σέριφο, στη Νιο, στη Σαντορίνη μου δίνεις κιτρολέμονο σου δίνω μανταρίνι».

• Οι Τούρκοι έχουν φροντίσει για την ρομαντική ατμόσφαιρα. Θα μείνουν σε ένα πεντάστερο στη πλατεία Ταξίμ. Δεν είναι σπουδαίο έχω μείνει. Είναι όμως πολυόροφο, δεσπόζει, και έχει εκπληκτική θέα στο Βόσπορο.

Θα το βρείτε: σε “Πολιτεία”, “Πρωτοπορία” Αθήνας-Θεσσαλονίκης-Πάτρας, “Ιανός” Αθήνας και Θεσσαλονίκης, και σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας και του εξωτερικού που θα ζητηθεί σε 2-5 ημέρες. β) ΗΠΑ μέσω του “Εθνικού Κήρυκα”. γ)στις εκδόσεις Φίλντισι on line, με μειλ ή τηλεφωνικά 210 65 40 170 – [email protected]

όλα τα συγγραφικά έσοδα θα διατεθούν σε οικογένειες με παιδικό καρκίνο.

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Αφιερωμένο στη “γειτόνισσα”, του Γιάννη Ελενίτσα – ακούστε το τραγούδι του Λουκάνικου
Άτυχη Νεάπολη!, του Γιώργου Αρκουλή
Η “σαλάτα” και τα “νερά”, του Πάνου Μπιτσαξή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.