Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Δημόσιες σχέσεις, πολιτική ―εσωτερική και εξωτερική― και άλλα αθλήματα, του Κωστή Α.Μακρή

Spread the love

Κωστής Μακρής

Όταν εργαζόμουνα, παλιά και για πολλά χρόνια, σε μια επιχείρηση ―που υπάρχει ακόμα και διαθέτει όνομα καλό και εξαιρετικά προϊόντα― ως υπεύθυνος διαφήμισης και δημοσίων σχέσεων, δέχτηκα σε μια συγκέντρωση του προσωπικού την εξής ερώτηση συναδέλφου:

«Ποιοι “κάνουν” δημόσιες σχέσεις για μια επιχείρηση;»

Τότε είχα απαντήσει:

«Όλες και όλοι. Όσες και όσοι έχουν εισόδημα ή πληρώνονται από την επιχείρηση και ξέρουν τι πουλάμε, ξέρουν ότι είναι καλό αυτό που πουλάμε και μπορούν να χαμογελούν όταν μιλάνε για την επιχείρηση και τα προϊόντα της σε έναν γνωστό, φίλο, συγγενή που μπορεί να είναι ή να γίνει υποψήφιος πελάτης».
Αυτό βέβαια μπορούσα να το λέω επειδή η επιχείρηση είχε αξίες, αρχές και εντιμότητα απέναντι στους εργαζόμενους· είχε και πραγματικά καλά προϊόντα.

Και τώρα, το γράφω αυτό επειδή μερικές και μερικοί αναρωτιούνται δημοσίως αν η κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, υποψήφια ΠτΔ, θα μπορεί (ούσα νομικός κι όχι πολιτικός), να αντεπεξέλθει στις ανάγκες του νέου αξιώματός της, που απαιτούν γνώση διπλωματικών και άλλων γνώσεων που σχετίζονται με την εσωτερική αλλά και την εξωτερική ―κυρίως― πολιτική της Ελλάδας.

Και κάτι ακόμα: άμα σου κόβει, σου κόβει παντού…
Στο κάτω κάτω, δεν πρόκειται να της ζητηθεί να σχεδιάσει ή να κατασκευάσει τα ρομποτικά συστήματα ασφαλείας του EastMed.

18 Ιανουαρίου 2020

Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-69007

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Ο πύργος τού Άιφελ και οι «Καρυάτιδες», του Κωστή Α. Μακρή
Μια παλιά ιστορία…, του Γιώργου Αρκουλή
Παναγιώτης Μαδούρος: νέος εξαιρετικός ετών 19. Κι όμως υπάρχει ακόμη ελπίδα, της Τζίνας Δαβιλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.