Το σχόλιο της ημέρας

Δημοκρατία, αστυνομοκρατία και σοβαρότητα, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

Θα το βρείτε: σε “Πολιτεία”, “Πρωτοπορία” Αθήνας-Θεσσαλονίκης-Πάτρας, “Ιανός” Αθήνας και Θεσσαλονίκης, και σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας και του εξωτερικού που θα ζητηθεί σε 2-5 ημέρες. β) ΗΠΑ μέσω του “Εθνικού Κήρυκα”. γ)στις εκδόσεις Φίλντισι on line, με μειλ ή τηλεφωνικά 210 65 40 170 – [email protected]

όλα τα συγγραφικά έσοδα θα διατεθούν σε οικογένειες με παιδικό καρκίνο.

Πάνος Μπιτσαξής

• Το έρμο, το περιφρονημένο ΚΙΝΑΛ, που δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι για διάφορους λόγους, ήταν το μόνο που άρθρωσε τη φωνή της λογικής και της σοβαρότητας. Μίλησε για το άγονο πολιτικό πιγκ πογκ που παίζεται από την Κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της Αστυνομίας. Το διάλογο κουφών που εξελίσσεται μεταξύ της αμετροέπειας και της εθελοτυφλίας. Ενώ η χώρα χάνεται στην δίνη της πανδημίας αμφότεροι χτενίζονται στο κομμωτήριο της ανοησίας. Μίλησε για την ανάγκη της ουσιαστικής συζήτησης. Προσθέτω την γενικότερη αδήριτη ανάγκη επιστροφής στη σοβαρότητα.Πριν είναι αργά.
• Οι μεν μας λένε. Ουδέν θέμα με την αστυνομία. Όλα είναι καλά. Το μόνο που υπήρξε ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό που ήδη ελέγχεται. Ελάτε τώρα. Ο απεχθής νταής που βάραγε με το γκλομπ τον «μισητό» αναρχικό, μεταπτυχιακό φοιτητή, είναι , μειοψηφική αλλά υπαρκτή «σχολή» στις παρυφές της ΕΛΑΣ. Έχει εκδηλωθεί με διακριτή σποραδικότητα ουκ ολίγες φορές. Η πολιτική προσέγγιση του Κυρανάκη είναι επίσης το πολιτικό αντικαθρέφτισμα αυτής της σχόλης. Αν είσαι ακραίων πολιτικών φρονημάτων τότε το βρωμοξυλο είναι απαραίτητο για να συνετιστείς. Ειναι μια σχολή που πρέπει να διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη. Μεταξύ άλλων γιατί ναρκοθετεί το έργο της Αστυνομίας. Προσβάλλει τους ίδιους τους Αστυνομικούς. Τους χιλιάδες Αστυνομικούς που εκτελούν την αποστολή τους εύορκα εκτιθεμένοι σε άπειρους κινδύνους. Να μην γυρίσουν σπίτι τους ή να βρεθούν στο νοσοκομείο προστατεύοντας τη ζωή και την περιουσία των πολιτών. Γνωρίζοντας πρόσωπα και πράγματα, με διάφορες ιδιότητες σας σημειώνω μετά λόγου γνώσεως. Αποκλείεται κατηγορηματικά να έχουν δοθεί εντολές από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη άμεσες ή έμμεσες σε Αστυνομικούς να βαράνε κατα βούληση ή να εξευτελίζουν πολίτες  Αποκλείεται. Όχι μόνο γιατί τους βλάπτει πολιτικά αλλά γιατί δεν το πιστεύουν προσωπικά. Τους ενοχλεί εξ ίσου αν όχι περισσότερο και το γνωρίζω. Μάλιστα έχουν προσπαθήσει να βελτιώσουν τον εσωτερικό έλεγχο. Απλά τους ξεφεύγει. Όπως ξέφευγε διαχρονικά. Το θέμα της αστυνομικής αυθαιρεσίας το ακούω από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου.
• Οι δε μας λένε. Χούντα, αστυνομοκρατία, κατάλυση των ατομικών δικαιωμάτων. Πρόκειται πραγματικά για αστειότητες. Που όσο τις λένε τόσο πιο πολύ απομονώνονται από την κοινή πείρα και λογική και από το ακροατήριο του μέσου ανθρώπου. Τα μολότοφ τα καδρόνια οι πέτρες και αύριο τα όπλα δεν αντιμετωπίζονται με βελούδο και τριαντάφυλλα. Δυστυχώς. Αν ο αστυνομικός που δεχόταν το λυντσάρισμα είχε ,σε απόγνωση, τραβήξει το υπηρεσιακό του όπλο και είχε σκοτώσει κάποιον, θα τον είχατε ξεσκίσει. Ισόβια για ανθρωποκτονία καθ΄ υπέρβαση των «ακραίων ορίων»της άμυνας. Είχε να διαλέξει ανάμεσα στο να βρεθεί ανάπηρος η νεκρός η να βρεθεί στα σίδερα για παρά πολλά χρόνια. Αυτός ο αστυνομικός είναι θύμα της αντίστοιχης μειοψηφικής «σχόλης» στις παρυφές του ΣΥΡΙΖΑ.
• Είχαμε και τους χούλιγκανς. Ένα χρόνο κλειστά τα γήπεδα. Χαρμάνιασαν. Δεν είχαν πλακωθεί ούτε μια φορά. Πόσο να αντέξουν; η υπομονή έχει τα όρια της.
• Πριν μιλήσετε για χούντα και αστυνομοκρατία για πέστε μου. Τι θα είχε γίνει στην Αγγλία αν 30 άτομα είχαν καταλάβει την Οξφόρδη; Τι θα είχε γίνει στη Γαλλία αν ένα κίτρινο γιλέκο είχε χτυπήσει αστυνομικό; Εκεί θα βλέπατε τι σημαίνει αστυνομοκρατία.
SHARE
RELATED POSTS
Η Ουκρανία και το Μεσολόγγι, του Κωστή Α.Μακρή
Μπορεί να υπάρχει τέτοιος Θεός;, του Κωστή Α.Μακρή
Έκπληκτοι επιδημιολόγοι…έκπληκτη κυβέρνηση, του Πάνου Μπιτσαξή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.