Πόρτα στην Πολιτική

Δημήτρης Γάκης: Για την επέτειο της 8ης Μαΐου

Spread the love

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, με αφορμή την επέτειο της 8ης Μαΐου 1945, ημέρα μνήμης που σηματοδότησε το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη και ημέρα που στη Σύμη τιμάται η επέτειος της υπογραφής του Πρωτοκόλλου της χωρίς όρους παράδοσης της Δωδεκανήσου από τον αρχηγό των γερμανικών δυνάμεων κατοχής στο Βρετανό αρχιστράτηγο των συμμαχικών δυνάμεων της Μέσης Ανατολής και στον Ιερό Λόχο του συνταγματάρχη Τσιγάντε, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το μήνυμα της Ελευθερίας και Ανεξαρτησίας της επετείου, όπως είναι χαραγμένο στο βράχο της Σύμης, είναι και σήμερα επίκαιρο, όσο ποτέ. Γιατί ο αγώνας για τις πανανθρώπινες αξίες της αλληλεγγύης και της Δημοκρατίας, για πρόοδο κι ευημερία των λαών, παίρνει σήμερα διπλό νόημα και σημασία όχι μόνο για τους Δωδεκανήσιους αλλά και για όλους τους λαούς της Ευρώπης. Πρώτα με την ανυποχώρητη θέληση να αγωνιστούμε και στις Ευρωπαϊκές εκλογές ενάντια στην ξενοφοβία, την ακροδεξιά και στον φασισμό για να μην σηκώσει κεφάλι. Και στη συνέχεια, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ειρήνης και συνεργασίας των λαών στην περιοχή μας, μακριά από πολεμικές κραυγές και με την προσδοκία ότι η Ιστορία αποτελεί χώρο άντλησης διδαγμάτων για τους λαούς, να τους κάνει σοφότερους και να ρίξει γέφυρες που θα τους φέρουν πιο κοντά, σε ένα πνεύμα αλληλεγγύης και συνεργασίας».

 

SHARE
RELATED POSTS
Διήμερη η επίσκεψη του Υπ. Περιφερειάρχη Μανώλη Γλυνού στη Σύμη-“Υποχρέωση του κράτους η πρόσβαση σε υπηρεσίες και δομές υγείας”
Το μη χείρον χείριστον, του Πάνου Μπιτσαξή
Ασταμάτητα περιοδεύει ο Δήμαρχος Ρόδου κος Χατζηδιάκος με τον συνδυασμό “Ρόδος Δύναμη Πολιτών” στις υπηρεσίες

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.