Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Δεν φταίνε οι βενζινάδες…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

 

Καλά κάνουν τα ΜΜΕ και προσφέρουν πλημμυρίδα ενημέρωσης για το θανατηφόρο μικρόβιο που απλώθηκε στον Κόσμο, αν και συχνά οι υπερβολές είναι τόσο φανερές που προκαλούν εκνευρισμό. Ο πρωθυπουργός στο διάγγελμα που απηύθυνε ήταν σαφής και συμπαθής, ειδικά όταν ζήτησε από τους μικρούς ν’ αποφεύγουν τους παππούδες και τις γιαγιάδες (δηλαδή τις βασικές πηγές του χαρτζιλικιού τους!)  Το ότι αποφασίστηκαν προσλήψεις σε νοσοκομεία αλλά και θα δοθούν χρήματα για τις ανάγκες του υπουργείου Υγείας ήταν κίνηση λογική. Αυτό, ωστόσο, που δεν έχει λογική είναι η συνεχής αισχροκέρδεια του εμπορικού κόσμου, μερίδα του οποίου εκμεταλλεύεται τους πολίτες σε βαθμό αλητείας. Καλές και άγιες είναι οι κάθε μορφής οδηγίες των ειδικών για την αντιμετώπιση ή πρόληψη του κορωνοϊού, όμως ούτε λέξη για έρευνα και τιμωρία εκείνων που ελέγχουν τις τιμές των καυσίμων. Μείωση 30% στις τιμές του αργού πετρελαίου είχε σημειωθεί προχθές, όμως στα τίμια ελληνικά (κατά τα άλλα)  βενζινάδικα ο καταναλωτής βρίσκει την πτώση της τιμής στο αστείο 3%! Οι βενζινοπώλες, μπορεί να θεωρούνται ύποπτοι για άλλου είδους «παγίδες» (νόθευση, κλοπή στην αντλία κλπ.) όμως για τις τιμές λιανικής –όπως υποστηρίζουν- αποφασίζουν οι εταιρείες διύλισης (οι γνωστές!). Για τις οποίες τα καλόπαιδα του υπουργείου Εμπορίου (και οι υπεύθυνοι της προστασίας του καταναλωτή) τηρούν σιγή ασυρμάτου.

Όπως αντιλαμβάνεστε, η εποχή αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία κάποιοι βαθύπλουτοι να γίνουν κροίσοι (οι γνωστοί!). Και να σκεφθείτε ότι με τον φόβο του μικροβίου που αποτρέπει το κοινό να χρησιμοποιεί τα μέσα μαζικών συγκοινωνιών, η χρήση του ιδιωτικού αυτοκινήτου έχει φουντώσει για τα καλά.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

 

SHARE
RELATED POSTS
(24/3/2020) Επερώτηση Πολιτισμού, του Νότη Μαυρουδή
Με νόμο του ’50 καταδίκασαν την καθαρίστρια με το πλαστό απολυτήριο Δημοτικού-Αίτημα διακοπής ποινής. Στις 28.11.2018 η απόφαση
Έχω αναλάβει την πολιτική ευθύνη να ψηφίζω, του Κωστή Α. Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.