Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πόρτα στην Πολιτική

Δίκαιη διαγραφή, του Κωστή Α.Μακρή

Spread the love
  • 91
    Shares

Κωστής Μακρής

Η αβελτηρία, η ευήθεια και η αμετροέπεια είναι κάτι σαν το Habeas Corpus, που από τις 27-05-1679 θεσμοθετήθηκε στην Αγγλία και προέβλεπε την προστασία ΌΛΩΝ των πολιτών από την αυθαιρεσία της εξουσίας. Το δικαίωμα στην αβελτηρία, την ευήθεια και την αμετροέπεια το έχουν όλοι οι πολίτες και όλοι όσοι (νομίζουν ότι) έχουν εξουσία, ανεξάρτητα από την πολιτική παράταξη στην οποία (δηλώνουν ή νομίζουν ότι) ανήκουν. Οι υπόλοιποι πολίτες έχουν το δικαίωμα, το χρέος και την εξουσία (και η ψήφος, εργαλείο εξουσίας είναι) να μην επιτρέπουν σε τέτοιους τύπους να ασκούν εξουσία. Το ίδιο οφείλουν να πράττουν και οι διοικούντες τα πολιτικά κόμματα. Ισχύει για όλες και όλους σε όλες τις πολιτικές παρατάξεις. Χωρίς εξαιρέσεις, οι οποίες ―πολλάκις― δεν επιβεβαιώνουν κανέναν κανόνα απλώς επιτρέπουν σε ανθρώπους εγνωσμένης αβελτηρίας, ευήθειας και αμετροέπειας να ασκούν εξουσία. Μπορούμε οι «πολλοί» και οι «πολλές» ―όχι όλες και όλοι φυσικά!― να συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε αυτό;

28.05.2019

Η είδηση: 

“Με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Συντονιστής Ετεροδημοτών, Κώστας Στεφανίδης, διεγράφη πριν από λίγο από τη ΝΔ. Ανάλογες εκφράσεις και συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στην Παράταξή μας”, έγραψε, στο Twitter, ο γραμματέας του κόμματος, Λευτέρης Αυγενάκης.

Προηγήθηκε: 

«Τώρα που η Κούνεβα δεν εξελέγη Ευρωβουλευτής, ξέρει κανείς αν θα γυρίσει στη δουλειά. Ψαχνω γυναίκα για γενική το Σάββατο και δεν έχω βρει ακόμη», έγραψε στο Facebook o Κώστας Στεφανίδης.

*Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

  • 91
    Shares
SHARE
RELATED POSTS
Claudio Arrau and World Piano Day!, του Γιώργου Σαράφογλου
Η ακατάληπτη γραφή, οι δυσνόητοι σοφοί και οι μπούρδες, του Πάνου Μπιτσαξή
Όλου του Κόσμου οι τρελοί…, του Γιώργου Σαράφογλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.