Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Δήμος Ρόδου [Διεύθυνση Τουρισμού] και Μαίρη Καμπουροπούλου [Aqua Grand]: Η τέχνη της Φιλοξενίας για τις κυρίες των ΥΠΕΞ Ανατολικής Μεσογείου

Spread the love

Περιήγηση σε αξιοθέατα της Ρόδου διοργάνωσε η Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου.

 Τον έκδηλο ενθουσιασμό τους για τη Ρόδο, μετά την περιήγηση τους σε αξιοθέατα του νησιού, εξέφρασαν οι σύζυγοι Υπουργών Εξωτερικών και Αξιωματούχων, πρέσβεων και εκπροσώπων κυβερνήσεων των χωρών που  συμμετέχουν στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, αποδεχόμενες σχετική πρόσκληση του Δήμου Ρόδου και της Διεύθυνσης Τουρισμού Δήμου Ρόδου.

Στην Υπουργική Διάσκεψη που τελεί υπό την αιγίδα του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά και η οποία έγινε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη Ρόδο, συμμετέχουν εικοσιπέντε αντιπροσωπείες κρατών από τη Νοτιοανατολική/Ανατολική Ευρώπη, τη Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή, Οργανισμοί συνεργασίας Αραβικών χωρών καθώς και παρατηρητές από χώρες εκτός της περιοχής, όπως το Βιετνάμ, η Κολομβία και η Ινδονησία.

Οι κυρίες των υπουργών και των αξιωματούχων των χωρών της Διάσκεψης, με επικεφαλής τη σύζυγο του Δημάρχου Ρόδου κα Αγάπη Χατζηδιάκου και συνοδευόμενες από  την αντιδήμαρχο Τουρισμού, Διεθνούς Προβολής και Δημοσίων Σχέσεων κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου, τη Διευθύντρια του προσωπικού γραφείου του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών κα Χριστίνα Βαγενά, τη διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρισμού κα Βεατρίκη Σέρβου, την προϊσταμένη του Τμήματος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Τουρισμού κα Ειρήνη Χατζηνικολάου, αλλά και την προϊσταμένη του Γραφείου Επικοινωνίας, Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Ρόδου κα Μαρία Καραμπίνη, ξεκίνησαν το πρωί τη θαλάσσια βόλτα τους ανατολικά της Ρόδου, με σκάφος που έθεσε στη διάθεση τους ο Ροδίτης επιχειρηματίας κ. Νίκος Καλαφατάς, με τελικό προορισμό τη Λίνδο.

Φθάνοντας στη Λίνδο περπάτησαν στα δρομάκια του οικισμού, θαύμασαν την Ακρόπολη και φιλοξενήθηκαν στο ξενοδοχείο Aqua Grand όπου η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου και γνωστή Ροδίτισσα ζωγράφος κα Μαρία Καμπουροπούλου παρέθεσε γεύμα προς τιμήν τους.

Σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού είχαν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους για την ιστορία και τον πολιτισμό της Ρόδου στη διάρκεια των αιώνων, από την εξαίρετη οικοδέσποινα κα Αγάπη Χατζηδιάκου και να ζήσουν τη μοναδική φιλοξενία που επιφυλάσσουν οι κάτοικοι αυτού του νησιού στους επισκέπτες τους.

Ενημερώθηκαν δε από την αντιδήμαρχο κα Χατζηλαζάρου για την πληθώρα των επιλογών που προσφέρει η Ρόδος, από την μοναδικής ομορφιάς φύση της, τους σπάνιους βιότοπούς της, τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, μέχρι τα προϊόντα της ροδίτικης γης, τις γεύσεις και τη διασκέδαση.

Οι σύζυγοι των υπουργών δήλωσαν εντυπωσιασμένες από τη Ρόδο και κατενθουσιασμένες από την εκπληκτική, όπως υπογράμμισαν, διοργάνωση του ταξιδιού που τους έδωσε την ευκαιρία να έχουν μία πρώτη γνωριμία με το νησί, ευχαρίστησαν θερμά το Δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο και όλους όσους συνέβαλαν ώστε να τους μείνει αξέχαστη η περιήγηση και η φιλοξενία και δεσμεύθηκαν ότι θα έλθουν και πάλι στη Ρόδο σε μία ιδιωτική και μεγαλύτερης διάρκειας επίσκεψη.

Ευχαρίστησαν επίσης όλους για τα δώρα, την κα Χατζηδιάκου για το συμβολικό αναμνηστικό δώρο εκ μέρους του Δημάρχου Ρόδου, που απεικόνιζε το ελάφι της Ρόδου και την κα Χατζηλαζάρου για τα πανέμορφα κουτιά με δώρα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα, προσφορά των ντόπιων επιχειρήσεων Natura Rodos – Σταύρος Γεώργιος Κάλλας Ο.Ε και Ν. Τατάκης ΑΕ – Tatakis Wines.

 

 

SHARE
RELATED POSTS
Θεόδωρος Βασιλάκης: Ο άρχοντας των αιθέρων της Aegean Airlines τιμήθηκε σήμερα από τον Δήμαρχο Ρόδου κο Φώτη Χατζηδιάκο-Διαβάστε το βιογραφικό του
Ρόδος: 3η Υπουργική Διάσκεψη της Ρόδου για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα-Οι παρόντες υπουργοί και το πρόγραμμα του διημέρου
Στη Βαρκελώνη ο ΠΡΟΤΟΥΡ –  Αναγκαία η σύσταση του “Rhodes Convention Bureau”

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.