Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος: συνάντηση με Γερουσιαστή Λ.Ραπτάκη: “Γέφυρα Ανθρώπων και Πολιτισμών στον Παγκόσμιο Χάρτη η Ρόδος”

Spread the love

Συνάντηση Δημάρχου Ρόδου με τον Ελληνοαμερικανό Γερουσιαστή του Rhode Island Λεωνίδα Ραπτάκη
Συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος με τον επί 20 και πλέον χρόνια Πολιτειακό Γερουσιαστή του Rhode Island Λεωνίδα Ραπτάκη.

Ο κος. Ραπτάκης παράλληλα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, ενός οργανισμού που εκπροσωπεί όλους τους Έλληνες στην καταγωγή εκλεγμένους σε κοινοβούλια μη ελληνόφωνων χωρών, με 170 μέλη, και επισκέπτεται τη Ρόδο στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί στην Ελλάδα με στόχο την προαγωγή, διάδοση και προβολή των αρχών του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας.

Με τον κο. Χατζηδιάκο συζήτησαν πιθανές κοινές δράσεις μεταξύ της Ένωσης και του Δήμου Ρόδου, σε συνεργασία πάντα με τα συναρμόδια υπουργεία, για την τουριστική προβολή της Ρόδου, αλλά και υλοποίηση πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δράσεων.

Ο Δήμαρχος ανέλυσε στον κο. Ραπτάκη τη συνεργασία μεταξύ των Απόδημων Ροδίων και του Δήμου, με τις πρωτοβουλίες του συντοπίτη μας πρόεδρο των Απόδημων Ροδίων στην Αμερική Ηλία Τομάζου, για την επαναλειτουργία των Κατασκηνώσεων στα Κολύμπια, ενώ ο κος. Ραπτάκης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την υποστήριξη του εγχειρήματος παραχώρησης από την ΕΤΑΔ του παλαιού Γηροκομείου, της ανακατασκευής του με στόχο τη δημιουργία ξενώνα και εκπαιδευτικού χώρου για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου του Rhode Island που επισκέπτονται ετησίως τη Ρόδο, αλλά και για χρήση του από τους Απόδημους.

Ο κος. Ραπτάκης ανακοίνωσε στο Δήμαρχο ότι οργανώνεται η δημιουργία ενός ετήσιου Summer School στη Ρόδο, της οποίας η Γεωπολιτική Θέση στον Παγκόσμιο Χάρτη είναι αδιαπραγμάτευτη, στο οποίο οι πολιτικοί, μέλη της Ένωσης θα διδάσκουν σε φοιτητές από Ελλάδα, Αμερική, Αυστραλία, και άλλες χώρες, πολιτικές επιστήμες, με έμφαση στο Δίκαιο άλλων χωρών, με στόχο την ανάπτυξη διακρατικής, αλλά και διαπολιτισμικής κατανόησης.

Σε δηλώσεις του ο κος. Χατζηδιάκος: «Είναι εξαιρετικά σημαντικό γεγονός ότι η Ρόδος διατηρεί και διαρκώς επιβεβαιώνει τη θέση της ως Γέφυρα Ανθρώπων και Πολιτισμών στον Παγκόσμιο Χάρτη. Οι πρωτοβουλίες του κου. Ραπτάκη και των υπόλοιπων Αποδήμων Πολιτικών, προάγουν την επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων με κοινές ρίζες, προβάλουν ισχυροποιούν την Ελλάδα στο διεθνές σκηνικό. Ως Δήμος θα σταθούμε αρωγοί σε αυτές τις προσπάθειες, και ελπίζουμε το ίδιο να πράξει και η επόμενη δημοτική αρχή».

SHARE
RELATED POSTS
Pane di capo δροσιστικά γλυκά – Εικόνες
Αρμοδίως ή όχι … (για την Χρηστιάννα Πάπιτση), του Γιώργου Γκούφα
Λίστα προτεραιότητας για ψηφιακή μαστογραφία στο Γ.Ν.Ρ. & αλλαγή τρόπου επισκεπτηρίων με ανακοίνωση του Διοικητή Γρηγόριου Ρουμάνη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.