Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πρόσωπα - Αφιερώματα

Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος: “Λαμβάνουμε αμέτρητα εύγε για τις πρότυπες & καινοτόμες ενέργειές μας από Δημάρχους της Επικράτειας. Ας είμαστε περήφανοι οι Ροδίτες”

Spread the love

“Η Ρόδος και η παρούσα Δημοτική Αρχή λαμβάνουν τα εύσημα και αμέτρητα εύγε για τις πρότυπες ενέργειες μας από Δημάρχους της Επικράτειας. Αυτό θα πρέπει και εμείς να το πιστέψουμε, αντί να μεμψιμοιρούμε.”

Με πλήρη συναίσθηση των τελευταίων γεγονότων που δυσφήμισαν το νησί της Ρόδου και θλίψη για τη δολοφονία της φοιτήτριας  Ελένης Τοπαλούδη, συνέντευξη τύπου παραχώρησε στις 13.12.2018 στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ρόδου κος Φώτης Χατζηδιάκος για τα τρέχοντα θέματα και με αφορμή την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην Πλατεία Δημαρχείου:

«Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου του Δημαρχείου μας  έγινε με τρόπο σεμνό και χαμηλών τόνων, μιας και το τραγικό συμβάν της δολοφονίας της Ελένης είναι ακόμη ζωντανό. Με την έναρξη των Χριστουγέννων στην Πλατεία Δημαρχείου χθες το απόγευμα μοιράσαμε και κεριά για την μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη. Το μήνυμα που η Ρόδος στέλνει στην Ελλάδα είναι ότι η Ρόδος έχει αξίες, αρχές, πολιτισμό, σέβεται τους συνανθρώπους μας και συμπάσχει. Με αυτό τον τρόπο ξεκινήσαμε την εορταστική περίοδο στο νησί μας προσπαθώντας να αφήσουμε στην άκρη όσο γίνεται τις καταθλιπτικές ημέρες που όλοι περάσαμε και περνάμε από την περασμένη εβδομάδα για να δώσουμε στα παιδιά μας χαρά

Ο στολισμός των χωριών και των πλατειών της Ρόδου βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως επίσης και η αναβάθμιση δρόμων και σημείων της πόλης μας.

Χωρίς ωστόσο να παρασυρόμαστε από το εορταστικό κλίμα συνεχίζουμε να οργανώνουμε το νησί έχοντας πετύχει να καλύψουμε εκ των προτέρων τις υποχρεώσεις μας από δικούς μας πόρους.

Η Ρόδος και η παρούσα Δημοτική Αρχή λαμβάνουν τα εύσημα και αμέτρητα εύγε για τις πρότυπες ενέργειες μας από Δημάρχους της Επικράτειας. Αυτό θα πρέπει και εμείς να το πιστέψουμε, αντί να μεμψιμοιρούμε. Και οφείλουμε να νοιώσουμε ως πολίτες πολύ περήφανοι. Μας συγχαίρουν: για την πρότυπη ένταξη του Δήμου Ρόδου στα ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) , ενώ παράλληλα εγκρίθηκε στο σύνολό του από το Ελεγκτικό Συνέδριο (μέσα μόλις σε δέκα ημέρες)  το φιλόδοξο πρόγραμμά μας να ενταχθούμε στο πρόγραμμα αναβάθμισης της πόλης μας. Συνεπώς: 30.000 λαμπτήρες νέου τύπου θα αντικατασταθούν στην Ρόδο, πλην της Μεσαιωνικής Πόλης και του Αρχαίου Οικισμού της Λίνδου. Πιέζουμε την ανάδοχο εταιρεία να ξεκινήσει την αντικατάσταση αμέσως μετά τις γιορτές. Όλα όσα βλέπετε να υλοποιούνται είναι σχεδιασμός έργων τριών τουλάχιστον χρόνων. Αυτό απαντούμε σε όσους μάς κατηγορούν για προεκλογικές τακτικές. Για μας η προεκλογική περίοδος δεν έχει ακόμη ξεκινήσει.

Νέος σχεδιασμός: Δημιουργούμε Γραφείο Υποστήριξης στο Δήμο Ρόδου για τα υπερχρεωμένα Νοικοκυριά, στελεχωμένο από έναν δικηγόρο και δυο διοικητικούς υπαλλήλους με σκοπό να εξυπηρετούν συμπολίτες μας δίνοντάς τους συμβουλές για τις κινήσεις που πρέπει να κάνουν ώστε να σώσουν τις περιουσίες τους.

Στο Παλιό Νοσοκομείο και σε συνεργασία με τον Οργανισμό Μετανάστευσης του ΟΗΕ σκοπεύουμε στην δημιουργία Γραφείου το οποίο θα αναλάβει την διαδικασία επαναπατρισμού προσφύγων και μεταναστών. Θα δίνονται τα κίνητρα επιστροφής στις πατρίδες τους μέσω του Προγράμματος Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΟΗΕ με στόχο να ελεγχθεί το μεταναστευτικό ζήτημα στο νησί μας, παρόλο που ο Δήμος Ρόδου φρόντισε οι 20.000 μετανάστες και πρόσφυγες να μην απλωθούν στο νησί. Ήταν στα Σφαγεία, που αποτέλεσαν την πιο άμεση λύση.

Όσον αφορά στην Aegean Airlines και στα υψηλές τιμές των εισιτηρίων: Περιμένουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο της ερχόμενης Δευτέρας να είναι παρών ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας ώστε να δοθεί επίσημη απάντηση από τον ίδιο».

Τέλος ο Δήμαρχος Ρόδου κος Φώτης Χατζηδιάκος αρκετά γριφώδης (=μιλώντας με γρίφους) τόνισε ότι πάντα έκανε αυτό που αποφάσιζε η πλειοψηφία, ουδέποτε πήγε κόντρα στην κοινωνία και στις συλλογικές αποφάσεις που έπαιρνε, ότι ως νομικός σε πρόσωπα και εκβιασμούς θα απαντούσε διαφορετικά, αλλά από τη θέση του Δημάρχου αυτό που εγγυάται είναι ότι θα συνεχίσει να προγραμματίζει και να υλοποιεί αυτά που αναδεικνύουν το νησί χωρίς να υποκύψει στους εκβιασμούς που δέχεται. «Η Ρόδος και η παρούσα Δημοτική Αρχή από την αρχή στόχευσε στη Ποιότητα Ζωής των κατοίκων της. Δράση ΣΔΙΤ, πρόσβαση στους ΑμΕΑ, πεζόδρομοι, φωτισμός, ανάπλαση δημόσιων χώρων, Ανακύκλωση  και πνεύμα συμμετοχής των πολιτών στο στόχο που θέσαμε το 2016, ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων είναι μερικές σημαντικές παράμετροι στην ποιότητα της ζωής των κατοίκων της Ρόδου».

13.12.2018

Ρεπορτάζ για το iPorta.gr: Τζίνα Δαβιλά

SHARE
RELATED POSTS
Μ.Γλυνός από τη Χάλκη: Ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης για όλα τα νησιά της Περιφέρειας
«Ήταν μεγάλη η νύχτα…». Αποχαιρετώντας τον Νότη Μαυρουδή, του Δημήτρη Ι.Μπρούχου
Το 2015 μου: απαντά ο Γιάννης Στουραΐτης για το iPorta.gr

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.