Ανοιχτή πόρτα Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Γύρω-γύρω όλοι, της Ματίνας Ράπτη-Μιληλή

Spread the love

Ματίνα Ράπτη -Μιληλή

Άιντε κι αφού μαδήσαμε τον Μάη, αφήνουμε πίσω μας τον βαρύ αψυχολόγητο χειμώνα μας και οδεύουμε ολοταχώς προς το παραδοσιακό ελληνικό καλοκαιράκι… Ήλιος, θάλασσα, καρπούζι, ουζάκι, γεμιστά και αντιηλιακό καρύδα.

Μιάν ανάσα από την αγορά μαγιό, ένα τσιγάρο δρόμος από την άδεια, ένα εκατομμύριο Σου Κου για πρόβα διακοπών! Και η ζωή συνεχίζεται ως έχει, με κάτι μικρά μικρούτσικα διαλείμματα ενδιαμέσως  για … εκλογές.

Δε βαριέσαι, θα περάσει κι αυτό. Αυτό που θα μείνει βέβαια είναι το πιό σημαντικό και το μόνο που θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει εξ αρχής…Διότι από όλο αυτό το πανηγύρι μένει αμανάτι ένας δήμαρχος, ένας ευρωβουλευτής, α! και μιά πόλη γεμάτη αφίσες, πολύχρωμα χαρτάκια ολούθε και άπειροι υποψήφιοι, τέζα από το τρέξιμο και τα χαμόγελα colgate!

Λουλουδάκια μου μαδημένα, που στεφάνια γινήκατε και σε λίγες μέρες θα είστε ένα μάτσο αποξηραμένα άχρωμα και άοσμα σκουπίδια, μικρή ήταν η χαρά σας. Viral για λίγες ώρες και μετά κανείς δεν θα σας θυμάται.

Έτσι είναι η ζωή, το ξανάπαμε. Μικρή, φωτεινή, χρωματιστή και φασαριόζα. ‘Ώσπου τα χρώματα ξεθωριάζουν, τα φώτα σβήνουν και  ησυχία απλώνεται παντού. Και φυσικά όλοι το ξέρουμε αλλά κάνουμε τους έκπληκτους… αλλιώς δεν βγαίνει μάτια μου η ζωή.

Ο κύκλος είναι ένας, ένας για όλους και για όλα.

Εμείς διαλέγουμε αν θα ευχαριστηθούμε την βόλτα ή θα πάθουμε ναυτία…

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Τα 5 «ΠΡΕΠΕΙ» στο σεξ του γάμου…
Ένα κομμάτι νύχτας, του Γιώργου Χατζηδιάκου
Ποιος εναγκαλισμός άραγε θα πλησίαζε τόσο πολύ τον θάνατο;, του Νίκου Βασιλειάδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.