Υγεία

Γυναικολογική ουρολογία-ακράτεια, του Δρ Σπυρίδωνος Γκούβαλη

Spread the love

Ο Δρ Σπύρος Γκούβαλης είναι χειρουργός-ουρολόγος, εξειδικευμένος στις νεότερες τεχνικές της ουρολογικής χειρουργικής και διαγνωστικές μεθόδους. Είναι συνεργάτης του Νοσοκομείου “ΥΓΕΙΑ” Διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής, “ΥΓΕΙΑ”, Τιράνων, αντιπρόεδρος της μη κερδοσκoπικής εταιρίας ΑΚΟΣ, που αναδεικνύει τη σημασία της πρόληψης στον καρκίνο, διοργανώνει συντεταγμένα δράσεις για ογκολογικούς ασθενείς και αποθεραπευμένους αλλά και διενεργεί πανελλαδικές έρευνες, που αφορούν σε θέματα αιχμής της δημόσιας υγείας.

Η Γυναικολογική Ουρολογία ασχολείται με τη μελέτη και τη θεραπεία των διαταραχών του γυναικείου ουροποιητικού συστήματος και της γυναικείας σεξουαλικής υγείας: ουρολοιμώξεις, ακράτεια ούρων, κυστεοκήλη, κ.ά.

Υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες ακράτειας: Στην πρώτη κατηγορία ανήκει η ακράτεια που εμφανίζεται με τον βήχα, το φτάρνισμα, το γέλιο ή το σκύψιμο και ονομάζεται ακράτεια από προσπάθεια. Εμφανίζεται συχνότερα σε γυναίκες μέσης ηλικίας, με ιστορικό αρκετών τοκετών.

Η δεύτερη μορφή ακράτειας οφείλεται σε ξαφνικούς σπασμούς της ουροδόχου κύστεως, που συμβαίνουν ακούσια και ενώ δεν βρισκόμαστε σε κατάλληλο χώρο για ούρηση και λέγεται ακράτεια από έπειξη. Μπορεί να οφείλεται σε παθήσεις νευρολογικής φύσεως ή σε προβλήματα του τοιχώματος της κύστεως, όπως π.χ. μια φλεγμονή ή ένας όγκος.

Πιο συχνά ωστόσο, οι γυναίκες εμφανίζουν ένα μίγμα ακράτειας από προσπάθεια και από έπειξη.

Οι νεότερες χειρουργικές τεχνικές, παρέχουν άριστη στήριξη για το πρόσθιο και οπίσθιο τοίχωμα (ορθοκήλη), την κορυφή του κόλπου (κολπική θολωτή πρόπτωση) και την ακράτεια ούρων από προσπάθεια.

Η πτώση της ουροδόχου κύστης χαμηλότερα από τη φυσιολογική της θέση λόγω της χαλάρωσης των μυών που συγκρατούν την ουροδόχο κύστη μέσα στον κόλπο ονομάζεται κυστεοκήλη.

Η αποκατάσταση της κυστεοκήλης γίνεται χειρουργικά, με την τοποθέτηση ειδικού συνθετικού πλέγματος, που αποκαθιστά τους στηρικτικούς ιστούς και επαναφέρει την ουροδόχο κύστη στη θέση της.

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "Μην αφήνεις την ακράτεια να σου δηλητηριάζει τη ζωή! Μη συμβιβάζεσαι με πάνες και...οσμές! Μη φοβάσαι να μιλήσεις! Μην χαρίζεις στην ακράτεια ούτε λεπτό από τις απολαύσεις της ζωής! Δρ. Σπύρος Γκούβαλης Μη διστάζεις να ζητήσεις ιατρική βοήθεια Πιες τη ζωή στο ποτήρι! H γυναικεία ακράτεια Θεραπεύεται! 6ට Σπύρος Γκούβαλης sgouvalis.gr"Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "Î ακράτεια σε εμποδίζει: Να ταξιδεύεις Να αθλείσαι Nα κάνεις σεξ Να ξεδιψάς χωρίς. ..ενοχές Να διασκεδάζεις σε συναυλίες Να πηγαίνεις στο θέατρο Nα στήνεσαι στην ουρά του ταμείου Nα κάνεις βόλτα στην αγορά Να γελάς, να βήχεις, να χοροπηδάς Να χαίρεσαι τη ζωή με τους ανθρώπους που αγαπάς Nα είσαι άνετη στα επαγγελματικά σου ραντεβού Μην αφήνεις την ακράτεια να σου δηλητηριάζει τη ζωή! Gට Σπύρος Γκούβαλης sgouvalis.gr"

SHARE
RELATED POSTS
Εσπερίδα για την Ψυχική Υγεία από την ΠΑΝΑΚΕΙΑ στο Mediterranean Σάββατο 13 Οκτ.
Ναι στα αποξηραμένα φρούτα!, της Δρ. Δέσποινας Κατσώχη
Πώς επιδρά το καλοκαίρι στη γονιμότητα;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.