Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στην Πολιτική

Για το Άγιο Πάσχα το μήνυμα του υποψήφιου περιφερειάρχη N.A. κου Μανώλη Γλυνού: «Νῦν πάντα πεπλήρωται φωτός, οὐρανός τε καί γῆ καί τά καταχθόνια…»

Spread the love

Εύχομαι ολόψυχα, το ανέσπερο φως της Ανάστασης και η θυσία του Θεανθρώπου να αγγίξουν τις καρδιές μας ώστε με αλληλεγγύη, με ομόνοια κι ενότητα, να φέρουμε ξανά την αισιοδοξία στους κατοίκους του Νοτίου Αιγαίου και την προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον στον τόπο μας.

Οι Άγιες αυτές ημέρες, μάς διδάσκουν τη σπουδαιότητα της ανιδιοτέλειας, τη δύναμη της αληθινής αγάπης και το μεγαλείο της αλληλεγγύης, φέρνοντας το μήνυμα της ελπίδας, που τόσο μεγάλη ανάγκη έχουμε σήμερα. Την ελπίδα που θριαμβεύει επί της αδικίας και την αλήθεια που υπερισχύει του ψέματος.

Η Σταύρωση και η Ανάσταση του Κυρίου, είναι το επίκεντρο, είναι ο πυρήνας της καταφάσεως του Χριστιανισμού όπου ο άνθρωπος βρίσκει παρηγοριά γιατί μας μας οδηγούν στη λύτρωση με οδηγό την πίστη, την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη.

Η νίκη της ζωής επί του θανάτου αποτελεί την κορυφαία στιγμή της πίστης, που ενδυναμώνει την αισιοδοξία μας και μας θωρακίζει απέναντι σε κάθε πρόκληση.

Το μήνυμα της Αναστάσεως μάς φέρνει την ελπίδα και μας απαλλάσσει από τους φόβους μας.

Με την προσδοκία να κρατήσουμε ζωντανό το μήνυμα της Αναστάσεως, όπως το Ανέσπερο Φως, για να φωτίζει το δρόμο μας εύχομαι σε όλους  Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα με υγεία, με χαρά, με αισιοδοξία, με προκοπή για τα νησιά μας με δημιουργία για τον τόπο μας!

«Νῦν πάντα πεπλήρωται φωτός, οὐρανός τε καί γῆ καί τά καταχθόνια…»*

* Τροπάριον τῆς γ΄, ὠδῆς, τοῦ Κανόνος τοῦ Πάσχα = μετάφραση: Τώρα τα πάντα έχουν ανταποκριθεί στο Θείο Φως της Αναστάσεως, και ο ουρανός και η γη και τα υποχθόνια…

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Προσφυγικό: Από τη σιωπή στην αμηχανία, του Κώστα Αρβανίτη
Ηλίας Καραβόλιας
Και με τον Αστυφύλακα και με τον Χωροφύλακα, του Ηλία Καραβόλια
Βασίλης Ψυλλάκης: “Με τον Φώτη Χατζηδιάκο για τη συνέχιση του έργου μας”

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.