Πρόσωπα - Αφιερώματα

Για τον Νικήτα Οικονόμου: Και τώρα που έγινες πρωτοσέλιδο…, της Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

 

Τζίνα Δαβιλά

  

 

Οι αριστεύσαντες μαθητές του Ροδίων Παιδεία έτους 2016-17

 

 

 

 

 

 

 

Γιατί η σπουδαιότερη επένδυση είναι τα παιδιά σας

ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

www.rpschool.gr 


Και τώρα που έγινες πρωτοσέλιδο…

 … Όχι γιατί σε κάθισαν στο σκαμνί άνθρωποι κατώτεροί σου, που για να στρέψουν σε σένα το βλέμμα τους θα έπρεπε να φορέσουν δίοπτρα με έξτρα μεμβράνες προστασίας για την ηλιακή έκλειψη, αλλά γιατί πέταξες για κει που … τώρα πια γνωρίζεις την μεγάλη Αλήθεια για κείνο το Φως, που κλεφτά αποζητούσες ένα Του βλέμμα τις Μεγάλες Πέμπτες. Αυτό που κάπως ζεσταίνει τον παγερό θάνατο.

Δεν θα μιλήσω για σένα. Η δική μας επικοινωνία ας προστατευθεί από την ιδιωτικότητα που εσύ ο ίδιος επέλεξες ως οδηγό στη ζωή σου. Θα μιλήσω  για σένα και για τον άνθρωπο που πιο πολύ αγάπησες στη ζωή σου. Και για το πλάσμα που είχες παιδί σου.

Με πονάει που άφησες μόνα τους τα κορίτσια σου: την Κατερίνα σου και τη Λητούλα σου. Και αυτές σκέπτομαι περισσότερο κι από σένα, που έκλεισες νωρίς τον τόσο σύντομο κύκλο ζωής σου, που τελικά μάλλον πολύ τυχερός στάθηκες, γιατί αυτό που σου ‘λαχε είναι δώρο Θεού. Ένα γλυκό, τρυφερό, όμορφο, απ’έξω κι από μέσα, κορίτσι που σε είχε φίλο, σύντροφο, μέντορα, ήσουν ο κόσμος της όλος. Που σε λάτρεψε και την τίμησες ως σπουδαίος σύντροφος. Ο άνθρωπός της. Ξέρεις πόσο σπουδαίο είναι αυτό. Ο άνθρωπός της.

Η Κατερίνα σου, η ρίνα-ρίνα καρδερίνα σου, το Κατερινούλι που τόσο περήφανα και τρυφερά κοιτούσες και λουλούδιζε ο τόπος όλος. Και η Λητούλα, η μαλλιαρή, η καλοβαλμένη, η ευγενής, η αρχοντική πάνω στις πολυθρόνες και στα χαλάλια σπέρνατε καλημέρες και καλησπέρες. Ελάχιστες οι δικές σου φωτογραφίες στο facebook , πολλές της Κατερίνας και της Λητούς.

Και αν εκεί που πήγες υπάρχει Φως και Δρόμος ανοιχτός και ο Κρητικός που όλα σωστά τα είπε, εδώ λάθεψε, εσύ θα διαλέξεις την πιο χαμηλή πτήση για να είσαι στο ενδιάμεσο Φως που λένε ζωή. Φύλακας-άγγελος για το Κατερινιώ σου, που θα φροντίζει τη Λητώ σας.

Και θα βγάλεις φτερά, πουπουλένια και ζεστά για να κρατάς αγκαλιά το κορίτσι που σ’αγάπησε σαν θεό της…απαλά και στοργικά θα γίνεις ασπίδα για να μην το πικράνει κανείς, για να μην το πειράξει κανείς, για να γαληνέψει όσο πιο σύντομα γίνεται ο πόνος από το φευγιό σου. Για να της γλυκάνεις την απουσία σου.

Και τώρα που στο σεργιάνισμα η ρίνα-ρίνα καρδερίνα σου θα’ναι μονάχη κι ένας Θεός ξέρει πόσο άβολη θα είναι από δω και πέρα η ζωή της, εσύ θα της μιλάς στα όνειρά της για τα λουλούδια που θέλεις να φροντίζει. Για το φαγάκι της Λητούλας. Για τα δικά σου σεργιανίσματα εκεί στο Πέρα Φως.

Ένας άγγελος για το Κατερινιώ σου θα γενείς, γιατί από δω και κάτω θα έχει μια πληγή που δεν θα κλείσει ποτέ, μόνο θα συνηθιστεί.

Κι αν λυπάμαι για σένα μια φορά, για την Κατερίνα λυπάμαι χίλιες. Είναι αλλόκοτος ο πόνος να χάνεις το σύντροφο που μαζί του ξεκίνησες τη ζωή, μαζί του γνώρισες όλες τις χαρές, μαζί του ένοιωσες την ευλογία της υπέρτατης ανθρώπινης διάστασης: την Αγάπη από όλα τα κύτταρα του κορμιού του.

Για την Κατερίνα λυπάμαι περισσότερο κι από σένα που έφυγες τόσο νωρίς. Γιατί με τέτοιας ποιότητας Αγάπη και Συντροφικότητα σπάνια ευλογείται άνθρωπος. Και το φευγιό του είναι σκληρή απώλεια.

Αλλά εσύ άρχοντας κανονικός και από το Πέρα Φως – γιατί θα πρέπει να’χει λαθέψει ο Κρητικός – θα στέλνεις αεράκι στοργής και αγκαλιάς στο πλάσμα που σε συντρόφεψε σαν παλλικάρι στα όμορφα και στα δύσκολα. Χάδι στην ψυχούλα της. Γιατί πιο πολύ από σένα, την Κατερίνα σου σκέπτομαι και λιγώνεται η ψυχή μου.

Α… και κει στο σεργιάνι σου από τα όνειρά μας, πέρνα μια βόλτα και από δω να μου πεις τελικά… τι είδες εκεί στο Πέρα Φως!

1010533_1386317111630019_1354320274_n.jpg

 

Η εξόδιος ακολουθία του Νικήτα Οικονόμου θα γίνει σήμερα Δευτέρα 23 Οκτωβρίου στο Κοιμητήριο του Ταξιάρχη Ρόδου στη 1μμ. 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Το ατελιέ της Δάφνης Βαλέντε!, της Τζίνας Δαβιλά
Γιάννης Ρίτσος: “Τι φεγγάρι απόψε!… Άφησέ με να έρθω μαζί σου”
Ο Στάθης Παχίδης απαντά στον Προυστ για την Πόρτα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.