Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πρόσωπα - Αφιερώματα

Ο Λευτέρης, ο δικός μας άνθρωπος…, του Νικόλαου Χιονή (Αντγος ε.α.)

Spread the love

 

 Ο κος Νικόλαος Χιονής είναι Αντιστράτηγος ε.α. και υπηρέτησε 37 χρόνια στις Ειδικές Δυνάμεις Καταδρομών. Το διάστημα 2017-2018 ήταν Δκτής της 95 ΑΔΤΕ

Πρόσχαρος, αγαπητός, φίλος, άνθρωπος. Πάντα με το χαμόγελο υποδεχόταν πρόσχαρα τον κάθε ένοικο του σπιτιού, τον κάθε Διοικητή της 95 ΑΔΤΕ, βοηθούσε άδολα όπου μπορούσε και αποχαιρετούσε πάντα ευχόμενος το καλύτερο. Πάντα είχε να θυμηθεί κάτι καλό για τον καθένα, από τις ώρες εργασίας, το εξαίρετο ντύσιμο, τα έκτακτα δρομολόγια, τα χαμόγελα, την προσιτότητα και ανθρωπιά του καθενός όπως όμως αυτός τα αντιλαμβανόταν και τα αντιλαμβανόταν πολύ καλά πιστέψτε με. Τόσα χρόνια δουλειάς έβγαζε «ακτινογραφία θώρακα» για τον καθένα ξεχωριστά. Άγρυπνο μάτι, ανήσυχος για τα θέματα που απασχολούν την Ελλάδα, τα θέματα που μας απασχολούσαν, ανήσυχος για τα θέματα της καθημερινότητας, της ποιότητας ζωής της πόλης της Ρόδου, του νησιού μας όπως το αισθάνομαι μετά από 5 και πλέον χρόνια προσφοράς.

Προσέγγιζε με διαφορετικό τρόπο τον καθένα, έχοντας ισχυρή προσωπικότητα, έχοντας άποψη, άλλωστε πόσους Στρατηγούς υποδέχτηκε και πόσους αποχαιρέτησε. Άγρυπνος φρουρός στη θέση του πάντα με μάτι αετού «σάρωνε» με το ραντάρ του παντού, στον αέρα, στη θάλασσα και στη στεριά. Πέρα από διοικητής της 95 ΑΔΤΕ, πέρα από γείτονάς του ήμουν και ο Λοχαγός του ανιψιού του, αμφίβιου καταδρομέα του 6 ΕΤΕΘ Σταμάτη Μαθιού το 1995. Υποχρέωση πολύ μεγαλύτερη για το Λευτέρη, έτσι το αισθανόταν, επιπλέον ο Σταμάτης του είχε πει: “ΤΟΝ ΛΟΧΑΓΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΒΟΗΘΑ ΤΟΝ ΣΕ Ο,ΤΙ ΘΕΛΗΣΕΙ”.

Έτσι και έγινε, έτσι συνεχίσαμε τη σχέση εμπιστοσύνης, φιλίας που είχαμε αναπτύξει μεταξύ μας. Μέσα σε όλα ο Λευτέρης, έτοιμος για όλα και ιδίως για την Πατρίδα. Πώς να ξεχάσω τα λόγια του…. “Μη με ξεχάσεις. Αν με χρειαστείς, έρχομαι αμέσως να πολεμήσω δίπλα σου, δίπλα στην ΑΔΤΕ”.

Βοηθούσε πολλούς άδολα, βοηθούσε πάντα με τον τρόπο του, χωρίς να γνωρίζει κανένας τίποτα, όμως εγώ ήξερα… Οικογενειάρχης με υψηλό αίσθημα ευθύνης, αγωνίστηκε έχοντας να αντιμετωπίσει τρομερές δυσκολίες, πέρα από τις δυνάμεις του που τις ξεπέρασε και συνέχισε να αγωνίζεται, συνέχισε να πολεμά στη ζωή…

Λευτέρη, γράφω λίγα, αξίζεις περισσότερα, να ξέρεις σε ήθελε ο Θεός δίπλα του για να δείξεις και εκεί ψηλά το χαμόγελό σου, να μάθεις και σε άλλους να χαμογελούν που στη γη εδώ δεν έμαθαν ποτέ τους να χαμογελούν. Γι’ αυτό σε πήρε επάνω, κάτι ήξερε. Διερμηνεύοντας τα αισθήματα των διατελέσαντων διοικητών της 95 ΑΔΤΕ θα σε θυμόμαστε με αγάπη. Οι επόμενοι Διοικητές θα πρέπει να ψάξουν να μάθουν για τον πρώην γείτονά τους το Λευτέρη, αξίζει να προσπαθήσουν διότι κάτι θα κερδίσουν….

Καλό παράδεισο Λευτέρη, χαιρετίσματα στους Διοικητές της 95 ΑΔΤΕ που είναι μαζί σου τώρα εκεί ψηλά… Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει…

Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά σου, στους φίλους σου, στους ακούραστους ηλιοκαμένους εργαζόμενους στις ομπρέλες στις παραλίες της Ρόδου και όλης της Δωδεκανήσου.

Η εξόδιος ακολουθία του Λευτέρη Μαθιού θα γίνει την Τρίτη 13 Αυγούστου 2019 στις 11 το πρωί στο Κοιμητήριο του Ταξιάρχη.

Μόνο στη Ρόδο

Αποστόλου Παύλου 50, Βενετοκλέων, 

Pane di capo: Λεωφόρος Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ), Λεωφόρος Κρεμαστής & «Πηγές Καλλιθέας»

SHARE
RELATED POSTS
Πάνος Καμμένος: ο Υπουργός …που σαρώνει και πληρώνει!, της Τζίνας Δαβιλά
Μέρες με τον Νίκο (προδημοσίευση 4): “Πάμε μια βόλτα με το καράβι σου;”, του Άγγελου Σπάρταλη
Μανώλης Γλυνός: Για τη Γυναίκα που είναι πάντα στην πρώτη γραμμή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.