Υγεία

Γιατί οι κράμπες αυξάνονται το καλοκαίρι;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

 

Η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη είναι ογκολόγος – ακτινοθεραπευτής, εξειδικευμένη στις νεότερες τεχνικές της ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας και στους συνδυασμούς των θεραπευτικών ογκολογικών σχημάτων.

 

                                  ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ 5085133, ΡΟΔΟΣ 2241069007
                                  ΛΕΩΦ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 24, 85104, ΡΟΔΟΣ 2241005085
                                  3Ο ΧΛΜ ΡΟΔΟΥ-ΛΙΝΔΟΥ, 85132, ΡΟΔΟΣ 2241005080
                                  ΒΕΝΕΤΟΚΛΕΩΝ 37, 85132, ΡΟΔΟΣ 2241037957
                                  ΠΗΓΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, 85150, ΡΟΔΟΣ 2241037090

PANE DI CAPO ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Οι κράμπες προκαλούνται όταν χάνουμε υπερβολικές ποσότητες υγρών, νατρίου και συνεπακόλουθα θρεπτικών συστατικών όπως το κάλιο και το μαγνήσιο. Για την αποκαλούμενη «θερμική» κράμπα, ενοχοποιείται η πολύωρη έκθεση στον ήλιο. Για να την αντιμετωπίστε, αναζητείστε  σκιερό μέρος, πιείτε άφθονα υγρά και με κατάλληλες κινήσεις χαλαρώστε τον μυ. Λόγω ζέστης, καταπονούμε περισσότερο τους μύες, με δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους.

Για να ελέγξτε τις κράμπες με τη διατροφή σας, πίνετε καθημερινά άφθονο νερό και καταναλώστε τροφές πλούσιες σε νάτριο, κάλιο, μαγνήσιο και ασβέστιο. Το νάτριο διατηρεί τη φυσιολογική ισορροπία των υγρών, ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση και συνεργάζεται με άλλους ηλεκτρολύτες, που συμβάλουν στη φυσιολογική τη σύσπαση των μυών και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος. Το κάλιο, είναι καθοριστικό  για τη σωστή λειτουργία νευρικού και μυϊκού συστήματος. Αναζητείστε το σε φρούτα (μπανάνες, εσπεριδοειδή, αβοκάντο κ.ά.), λαχανικά (γλυκοπατάτες), γάλα και ψάρια. Παρόμοια είναι και η λειτουργία του ασβεστίου. Γάλα, σκούρα φυλλώδη λαχανικά, αμύγδαλα, σύκα, γιαούρτι και τυρί, προσφέρουν ασβέστιο. Και το μαγνήσιο τροφοδοτεί κάθε μυϊκή συστολή. Η έλλειψή του  προκαλεί κράμπες, γι’ αυτό καταναλώστε φασόλια και όσπρια, ξηρούς καρπούς και δημητριακά ολικής άλεσης.

“ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

 

SHARE
RELATED POSTS
Αντιμετωπίστε τον βήχα!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Πώς να προφυλαχθώ από την οστεοπόρωση;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Τι να προσέχω τον χειμώνα;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.