Υγεία

Γιατί με… αγαπάνε τα κουνούπια;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

“ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

Η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη είναι ογκολόγος – ακτινοθεραπευτής, εξειδικευμένη στις νεότερες τεχνικές της ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας και στους συνδυασμούς των θεραπευτικών ογκολογικών σχημάτων.

 

Σειρά παραγόντων μπορεί να σας καθιστά ελκυστικούς.

Τύπος αίματος. Τα θηλυκά βασίζονται στην πρωτεΐνη του αίματος. Σύμφωνα με έρευνες όσοι έχουν ομάδα αίματος Ο είναι διπλά ελκυστικοί σε σχέση με όσους έχουν ομάδα αίματος Α. Όσοι έχουν ομάδα αίματος Β βρίσκονται κάπου ενδιάμεσα. Το 85% των ανθρώπων παράγουν μια έκκριση δηλωτική της ομάδας αίματός τους: τα κουνούπια τους προτιμούν περισσότερο, ανεξάρτητα από την ομάδα αίματός τους.

Τα ρούχα. Στοχεύουν κυρίως  όσους φορούν σκούρα όπως μπλε ή μαύρο αλλά και κόκκινα ρούχα.

Αέρια. Βουίζουν γύρω από τα αυτιά μας τη νύχτα, επειδή διαισθάνονται το διοξείδιο του άνθρακα που παράγεται κατά την εκπνοή μας. Οι πιο μεγαλόσωμοι που εκπνέουν περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα, είναι πιο ελκυστικοί.

Θερμότητα και ιδρώτας. Τα κουνούπια μας εντοπίζουν και από ενώσεις που εκκρίνονται με τον ιδρώτα (γαλακτικό οξύ, ουρικό οξύ, αμμωνία κ.ά.)  Προτιμούν τους πιο θερμούς. Π.χ. η έντονη προπόνηση αυξάνει το γαλακτικό οξύ και τη θερμότητα στο σώμα.

Τύπος δέρματος και βακτήρια. Το μικροβίωμα του δέρματος, έχει ξεχωριστό άρωμα. Συγκεκριμένα βακτήρια, προσελκύουν περισσότερο τα κουνούπια. Και «επιτίθενται» σε αστραγάλους και πόδια, ίσως επειδή είναι εστίες βακτηρίων.

 Εγκυμοσύνη. Οι έγκυες στους τελευταίους μήνες εκπνέουν κατά 21% μεγαλύτερο όγκο αέρα ενώ η κοιλιά τους είναι πιο ζεστή, άρα προσελκύει τα κουνούπια.


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Πώς να βοηθήσω το έντερό μου;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Εκδήλωση ΓΕΣ & ΑΚΟΣ στη Λέσχη Θεσσαλονίκης: “Όταν η Τέχνη θεραπεύει, η θεραπεία γίνεται Τέχνη!”- 2.12.2018
Πώς θα υποχωρήσει η καούρα;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.