Υγεία

Γιατί με… αγαπάνε τα κουνούπια;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

“ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

Η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη είναι ογκολόγος – ακτινοθεραπευτής, εξειδικευμένη στις νεότερες τεχνικές της ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας και στους συνδυασμούς των θεραπευτικών ογκολογικών σχημάτων.

 

Σειρά παραγόντων μπορεί να σας καθιστά ελκυστικούς.

Τύπος αίματος. Τα θηλυκά βασίζονται στην πρωτεΐνη του αίματος. Σύμφωνα με έρευνες όσοι έχουν ομάδα αίματος Ο είναι διπλά ελκυστικοί σε σχέση με όσους έχουν ομάδα αίματος Α. Όσοι έχουν ομάδα αίματος Β βρίσκονται κάπου ενδιάμεσα. Το 85% των ανθρώπων παράγουν μια έκκριση δηλωτική της ομάδας αίματός τους: τα κουνούπια τους προτιμούν περισσότερο, ανεξάρτητα από την ομάδα αίματός τους.

Τα ρούχα. Στοχεύουν κυρίως  όσους φορούν σκούρα όπως μπλε ή μαύρο αλλά και κόκκινα ρούχα.

Αέρια. Βουίζουν γύρω από τα αυτιά μας τη νύχτα, επειδή διαισθάνονται το διοξείδιο του άνθρακα που παράγεται κατά την εκπνοή μας. Οι πιο μεγαλόσωμοι που εκπνέουν περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα, είναι πιο ελκυστικοί.

Θερμότητα και ιδρώτας. Τα κουνούπια μας εντοπίζουν και από ενώσεις που εκκρίνονται με τον ιδρώτα (γαλακτικό οξύ, ουρικό οξύ, αμμωνία κ.ά.)  Προτιμούν τους πιο θερμούς. Π.χ. η έντονη προπόνηση αυξάνει το γαλακτικό οξύ και τη θερμότητα στο σώμα.

Τύπος δέρματος και βακτήρια. Το μικροβίωμα του δέρματος, έχει ξεχωριστό άρωμα. Συγκεκριμένα βακτήρια, προσελκύουν περισσότερο τα κουνούπια. Και «επιτίθενται» σε αστραγάλους και πόδια, ίσως επειδή είναι εστίες βακτηρίων.

 Εγκυμοσύνη. Οι έγκυες στους τελευταίους μήνες εκπνέουν κατά 21% μεγαλύτερο όγκο αέρα ενώ η κοιλιά τους είναι πιο ζεστή, άρα προσελκύει τα κουνούπια.

SHARE
RELATED POSTS
Τι προβλήματα προκαλεί το αλάτι;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Τι να κάνω με τις αιμορροΐδες;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Υπογονιμότητα, του Δρ Σπύρου Γκούβαλη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.