Πόρτα στη Δωδεκάνησο Συνεντεύξεις

Γιάννης Κούρτης: “Δεν υπάρχουν δύσκολες και εύκολες εκλογές, αλλά  εύκολα και δύσκολα προβλήματα”, της Μαρίας Χονδρογιάννη

Spread the love

Η Μαρία Χονδρογιάννη είναι Δημοσιογράφος

 

Δεν υπάρχουν δύσκολες και εύκολες εκλογές αλλά  εύκολα και δύσκολα προβλήματα

Είμαι ασυμβίβαστος αγωνιστής και το μόνο που με νοιάζει είναι να προσφέρω για το καλό του τόπου

«Από την αρχή αυτή η Δημοτική Αρχή είχε όραμα, στρατηγική και συγκεκριμένο πρόγραμμα. Μπορεί να μην έχουμε φθάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα για τους λόγους ότι το θεσμικό πλαίσιο στο οποίο κινείται το δημόσιο είναι στρεβλό».

Αυτό υπογραμμίζει μεταξύ άλλων  σε συνέντευξή του στο  iporta ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιάννης Κούρτης θέλοντας να δώσει μια απάντηση στη σκληρή κριτική που δέχεται η δημοτική αρχή.

Κάνοντας ένα μικρό απολογισμό ο κ. Κούρτης στέκεται ιδιαίτερα «στην αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας του πολίτη με έμφαση στον τομέα της καθαριότητας και βελτίωση στην εικόνα του νησιού» για την οποία μάχεται η δημοτική αρχή.

Ειδικά για την δική του θητεία στο Δήμο ο κ. Κούρτης δηλώνει τελειομανής .

«Μόνο το άριστο με ικανοποιεί πάντα. Παραμένω προσηλωμένος στο στόχο της προσφοράς, με μόνο γνώμονα το συμφέρον του τόπου μας. Σαφέστατα και υπάρχουν ακόμα πολλά να γίνουν για τα οποία δίνουμε καθημερινό αγώνα», τονίζει.

Σε ερώτηση αν θα είναι στο πλευρό του κ. Φώτη Χατζηδιάκου στις επικείμενες εκλογές δηλώνει:

«Δεν είμαι επαγγελματίας  πολιτικός. Είμαι  ασυμβίβαστος αγωνιστής. Δεν με απασχολεί αυτό το ζήτημα οπότε δεν μπορώ να σας απαντήσω, σε αυτή την ερώτηση. Δεν με αφορά το που θα βρίσκομαι. Το μόνο που με νοιάζει είναι να προσφέρω για το καλό του τόπου μας. Θέλω πάντα να κάνω το καλύτερο δυνατό».

Η συνέντευξή του  κ. Γιάννη Κούρτη αναλυτικά:

 Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στις 11 Σεπτεμβρίου έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες παρεμβάσεις στα σχολεία για τα οποία την ευθύνη έχει ο Δήμος;

«Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της σχολικής επιτροπής για τη νέα σχολική χρονιά, έχουν καλυφθεί όλες  οι άμεσες ανάγκες  στα σχολεία του νησιού μας, Νηπιαγωγεία και Δημοτικά. Από την αρχή της θητείας μας πέρυσι, έχουν γίνει παρεμβάσεις στο 70% των σχολικών κτιρίων και μέχρι το τέλος αυτής της θητείας θα έχει ολοκληρωθεί το υπόλοιπο 30% σε σύνολο 116 σχολείων. Αυτός ο σχεδιασμός εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης φιλοσοφίας και πολιτικής  αυτής της Δημοτικής Αρχής που έχει όραμα να δώσει μια άλλη δυναμική ανάπτυξης στα σχολεία μας».

Έχουν γίνει οι απαραίτητες προετοιμασίες από την επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για την κάλυψη  των λειτουργικών δαπανών στα σχολεία;

«Οπωσδήποτε έχουν γίνει αυτές οι προετοιμασίες οι οποίες είναι και το αυτονόητο. Πρώτιστα μας ενδιαφέρει να καλυφθούν χωρίς προβλήματα οι λειτουργικές ανάγκες των σχολείων μας για να μπορέσουν και τα παιδιά μας να είναι σε ένα καλά οργανωμένο και λειτουργικό περιβάλλον».

Έχουν  γίνει οι διαγωνισμοί για τις καντίνες που θα λειτουργούν στα σχολεία ; Την σχολική χρονιά όλα κύλησαν ομαλά στο συγκεκριμένο τομέα;

«Σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο γίνονται διαγωνισμοί για τις καντίνες των σχολείων της Α’ Βαθμιας Εκπαίδευσης. Είναι ένα κομμάτι που προσέχουμε να λειτουργήσει σωστά προς όφελος των σχολείων μας. Έως τώρα δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα. Απεναντίας, έχουμε μια άριστη συνεργασία με όλους αυτούς που έχουν τα κυλικεία».

Πως εξελίσσεται η θητεία για τη σημερινή δημοτική αρχή καθώς δεν λείπει η κριτική για τις αποδόσεις της;

«Από την αρχή αυτή η Δημοτική Αρχή είχε όραμα, στρατηγική και συγκεκριμένο πρόγραμμα. Μπορεί να μην έχουμε φθάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα για τους λόγους ότι το θεσμικό πλαίσιο στο οποίο κινείται το δημόσιο είναι στρεβλό.

Ενδεικτικό της κατάστασης που βιώνουμε οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι πως εδώ και ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ο Δήμος δεν μπορούσε να κάνει διαγωνισμούς για να προχωρήσει έργα. Έχουν γίνει πολλά πράγματα όσον αφορά την καθημερινότητα όπως για παράδειγμα το εργοστάσιο ΧΥΤΑ, η αποκομιδή των σκουπιδιών, ΔΕΡΜΑΕ, ακίνητα που πήγαν σε ιδιώτες και ως εκ τούτου αναβαθμίστηκαν οι υπηρεσίες  τους, σχολεία κτλ. Έχουμε να κάνουμε ακόμα πολλά μέχρι το τέλος της θητείας μας».

Κάνοντας ένα μικρό απολογισμό στη θητεία της δημοτικής αρχής που θα στεκόσασταν περισσότερο;

«Στην αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας του πολίτη με έμφαση στον τομέα της καθαριότητας και βελτίωση στην εικόνα του νησιού»

Πιστεύετε πως οι εκλογές για την ΤΑ  θα είναι δύσκολες καθώς ήδη η ΝΔ για την Περιφέρεια και το Δήμο Ρόδου  άνοιξε τα χαρτιά της αποκαλύπτοντας πολύ ισχυρές υποψηφιότητες ;

«Δεν υπάρχουν δύσκολες και εύκολες εκλογές. Υπάρχουν εύκολα και δύσκολα προβλήματα. Εκεί παραμένουμε προσηλωμένοι στην επίλυση τους. Ο αντίπαλος του καλού είναι το καλύτερο και εμείς θέλουμε να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό στην αντιμετώπιση των ζητημάτων που μας εμπιστεύτηκε ο Ροδιακός λαός»

Θα είστε στο πλευρό του κ. Φώτη Χατζηδιάκου όντας υποψήφιος για τις προσεχείς εκλογές της ΤΑ ;

«Δεν είμαι επαγγελματίας  πολιτικός. Είμαι ασυμβίβαστος  αγωνιστής. Δεν με απασχολεί αυτό το ζήτημα οπότε δεν μπορώ να σας απαντήσω, σε αυτή την ερώτηση. Δεν με αφορά το που θα βρίσκομαι. Το μόνο που με νοιάζει είναι να προσφέρω για το καλό του τόπου μας. Θέλω πάντα να κάνω το καλύτερο δυνατό. Σας θυμίζω ότι η παρούσα θητεία ολοκληρώνεται και είμαι στο πλευρό το δημάρχου έως το τέλος».

Στη θητεία σας στο Δήμο περάσατε από σημαντικές θέσεις. Είστε ικανοποιημένος και ποιοι οι επόμενοι στόχοι μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας;

«Ανέκαθεν στη ζωή μου, ήμουν τελειομανής. Μόνο το άριστο με ικανοποιεί πάντα. Παραμένω προσηλωμένος στο στόχο της προσφοράς, με μόνο γνώμονα το συμφέρον του τόπου μας. Σαφέστατα και υπάρχουν ακόμα πολλά να γίνουν για τα οποία δίνουμε καθημερινό αγώνα»

 

SHARE
RELATED POSTS
Συλλυπητήριο μήνυμα του Μανώλη Γλυνού για την απώλεια του Γιώργου Ξενάκη
Με λάμψη και μουσική ο Δήμος Ρόδου ξεκινά τις εορταστικές εκδηλώσεις στις 18 Δεκεμβρίου 2019
Νοσοκομείο Ρόδου: βασικές ελλείψεις σε Παιδιατρική, ΜΕΘ, ΤΕΠ, Αναισθησιολογικό τμήμα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.