Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Β.Καλοπήτας : Η Ρόδος μπορεί να είναι πρωτοπόρος των τεχνολογικών εξελίξεων

Ο Βάΐος Καλοπήτας είναι Υποψήφιος Βουλευτής Δωδεκανήσου με το Κίνημα Αλλαγής

Mεγάλη επιτυχία είχε η εκδήλωση για την Ηλεκτροκίνηση στην Ρόδο

Mεγάλη επιτυχία είχε η εκδήλωση: Ενεργειακή αυτάρκεια νησιών και ηλεκτροκίνηση: H περίπτωση της Ρόδου, μια πρωτοβουλία του Υπ. Βουλευτή Δωδεκανήσου Βάιου Καλοπήτα με την υποστήριξη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μηχανικών, την Παρασκευή 5 Απριλίου στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Νεστορίδειον Μέλαθρον στην Νέα Πτέρυγα.

Ο κ. Βάιος Καλοπήτας Διπλωματούχος Μηχανικός Περιβάλλοντος άνοιξε την Εσπερίδα σε μια κατάμεστη αίθουσα αναφερόμενος στην Κλιματική Αλλαγή , παρουσίασε τις επιπτώσεις που θα έχει η Ρόδος τα επόμενα έτη και σύνεδεσε αυτές τις επιπτώσεις με την οικονομία του νησιού. Τόνισε την αναγκαιότητα να στραφούμε άμεσα σε τεχνολογίες φιλικές στο Περιβάλλον , και ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους μας ενδιαφέρει η ηλεκτροκίνηση. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο πως μπορούμε να  αναβαθμίσουμε την πόλη της Ρόδου χρησιμοποιώντας σημερινές τεχνολογίες.

Ο κ. Χάρης Δούκας Επίκουρος Καθηγητής του ΕΜΠ παρουσίασε την κατάσταση της ηλεκτροκίνησης και τις προοπτικές της στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Τόνισε την άρρηκτη σχέση της ηλεκτροκίνησης με την καθαρή ηλεκτρική ενέργεια και συνεπαγόμενα με την προώθηση των ανανεώσιμων στην Ρόδο. Υπογράμμισε τέλος της σημασία της διασύνδεσης του νησιού με το ηπειρωτικό σύστημα, σαν αναγκαία συνθήκη για την αξιοποίηση του πλούσιου αιολικού και ηλιακού δυναμικού προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο κ. Αλέξανδρος Παπαχαραλάμπους Διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΘΩΝ παρουσίασε καλές εφαρμογές της ηλεκτροκίνησης, ως εργαλείο έξυπνης πόλης. Η έμφαση ήταν σε παραδείγματα του εξωτερικού, όπως της Νορβηγίας.

Ο κ. Κώστας Γιαννιάς Υπεύθυνος πωλήσεων της ASEM παρουσίασε τις προσπάθειες καινοτομίας στην ηλεκτροκίνηση, μέσω της εταιρείας ASEM Island Mobility Services, και των εμπειριών του από την πραγματική εφαρμογή της  κοινής χρήσης των ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Ρόδο.

Ακολούθησαν ερωτήσεις και συζήτηση με το κοινό, το οποίο έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις προοπτικές της Ηλεκτροκίνησης στον Νησιώτικο χώρο.


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
“Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου”: βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη=οικονομικό και αναπτυξιακό όφελος για το σύνολο επιχειρήσεων & εργαζομένων
Δήμος Ρόδου [Διεύθυνση Τουρισμού] και Μαίρη Καμπουροπούλου [Aqua Grand]: Η τέχνη της Φιλοξενίας για τις κυρίες των ΥΠΕΞ Ανατολικής Μεσογείου
Ο Γκρινιάρης και οι άλλοι, της Τζίνας Δαβιλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.