Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Πρόσκληση της “Microsoft” στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

Spread the love

Μετά από πρόσκληση της “Microsoft” τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» συμμετείχαν σε σεμινάριο που διοργάνωσε η εταιρεία στο Λονδίνο. Ειδικότερα, τα εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» εκπροσώπησαν ο κ. Αναγνωστάκης Ευριπίδης, Διευθυντής του Λυκείου, και ο κ. Χατζημιχάλης Μάριος, καθηγητής Πληροφορικής.

Η Microsoft, μία εκ των κορυφαίων εταιρειών στο χώρο της Πληροφορικής παγκοσμίως, έχει εστιάσει την προσοχή της τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση. Επενδύει διαρκώς στην έρευνα σχετικά με νέες εκπαιδευτικές μεθόδους και φροντίζει να διαχέει τα αποτελέσματα των ερευνών της στα σχολεία ανά τον κόσμο. Στο πλαίσιο αυτό διοργάνωσε ένα εξειδικευμένο διήμερο σεμινάριο στις 19 και 20 Ιανουαρίου 2015 που έλαβε χώρα στο Λονδίνο και στο οποίο είχαν προσκληθεί μόλις 30 σχολεία από όλη την Ευρώπη. Τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», έχοντας αναπτύξει στενή συνεργασία με την Microsoft τα τελευταία χρόνια, ήταν ένα από τα σχολεία που έλαβαν την τιμητική πρόσκληση. Εισηγητής ήταν ο κ. Bruce Dixon, εκ των κορυφαίων στελεχών του οργανισμού Anytime Anywhere Learning Foundation (AALF) που ασχολείται με την εκπαίδευση σε παγκόσμια κλίμακα. Το σεμινάριο, με τίτλο “Design, Deployment and Transform”, είχε ως θέμα του τον σχεδιασμό της ένταξης των Νέων Τεχνολογιών στην εκπαιδευτική πρακτική και τις μεθόδους που πρέπει να ακολουθηθούν για να επιτευχθούν τα βέλτιστα μαθησιακά αποτελέσματα.

Εξάπτοντας την περιέργεια, σε συνεργασία με τους συμμαθητές και τους εκπαιδευτικούς, αλληλεπιδρώντας με πλούσιο περιεχόμενο και ανοίγοντας τον δρόμο για την εμπλοκή σε μαθησιακές εμπειρίες είναι οι τρόποι που τα μαθησιακά περιβάλλοντα που ενσωματώνουν τις Νέες Τεχνολογίες μετασχηματίζουν τους σημερινούς μαθητές στους αυριανούς ηγέτες. Αναγνωρίζοντας και ενστερνιζόμενοι αυτό το όραμα, οφείλουμε να ξανασχεδιάσουμε, να ξανασκεφτούμε και να ανακαλύψουμε νέες εκπαιδευτικές πρακτικές που θα προσφέρουν ευελιξία, προσαρμοστικότητα και προσβασιμότητα σε όλους τους εκπαιδευόμενους οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή. Το εργαστήριο στόχευσε να βοηθήσει στον καθορισμό της διδακτικής στρατηγικής και να εξασφαλίσει την επιτυχή εφαρμογή ενός 1:1 προγράμματος (1 υπολογιστής για κάθε 1 μαθητή). Εστίασε σε όλα τα κρίσιμα στάδια που απαιτούνται για την αποτελεσματική ανάπτυξη ενός τέτοιου προγράμματος και περιείχε όλα όσα θα έπρεπε να ληφθούν υπόψη για να μπορέσουμε να έχουμε σαφείς προσδοκίες για το τι θα σημαίνει αυτή η πρωτοβουλία για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου περιείχε και την επίσκεψη στο σχολείο Cornwallis Academy, που ανήκει στα 33 πρωτοπόρα σχολεία της Microsoft ανά τον κόσμο. Εκεί, μπορεί κανείς να αντιληφθεί στην πράξη πως εφαρμόζεται το όραμα για την 1:1 εκπαίδευση, να έρθει σε επαφή με τους μαθητές που βιώνουν καθημερινά αυτό το νέο περιβάλλον και να διαπιστώσει πώς αυτό τους επηρεάζει. Στην συγκεκριμένη επίσκεψη υπήρχε και η επαφή με τη Διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, προκειμένου να μοιραστούν μαζί μας την εμπειρία τους και στοιχεία από την τεχνογνωσία τους για το πρόγραμμα.

 

 

SHARE
RELATED POSTS
Επιστολή στον Περιφερειάρχη Γ.Χατζημάρκο στέλνει ο Δήμαρχος Ρόδου για την άμεση υλοποίηση της πίστωσης του 1 εκ ευρώ για το Ροδίνι
Δημήτρης Κρεμαστινός: “Πιστεύω στην Ευρώπη των Λαών”. Σαφής η στήριξη σε Γλυνό και Χατζηδιάκο στις αυτοδιοικητικές 2019
Η 2η Διεθνής Πολιτιστική Ακαδημία 2015 γίνεται στη Ρόδο. Και ποιος το πήρε είδηση;, της Τζίνας Δαβιλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.