Αθλητικά/Αθλητισμό Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Βραδιά με ΑΕΚ, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Έβλεπα χθες βράδυ παρέα με φίλους ΑΕΚτζήδες τον κρίσιμο αγώνα μπάσκετ της «Ένωσης» κόντρα στη γερμανική Μπάμπεργκ, μια ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκα. Με βάση τα προγνωστικά, οι δικοί μας με νίκη πέντε πόντους διαφορά προκρίνονταν στην τετράδα της Euroleague, οπότε θα έβαζαν πλώρη ώστε να επαναλάβουν τον περυσινό τους άθλο στην ίδια διοργάνωση. Λένε πως το μπάσκετ έχει ενδιαφέρον ΜΟΝΟ στα τρία-τέσσερα  τελευταία λεπτά, αν οι αντίπαλοι είναι ισοδύναμοι. Αυτό ζήσαμε χθες στο ματς του ΟΑΚΑ. Αν και βρισκόταν μπροστά με τη ζητούμενη διαφορά, εμφανίστηκε το «μπλακ άουτ» στην αγωνιστικότητα και την ψυχολογία της ομάδας που κάποτε τίμησαν ο Αμερικάνος, ο Λαρεντζάκης (πατήρ), ο Ζούπας, ο Κοντοβουνήσιος και ο Τρόντζος. Και επειδή οι Γερμανοί (τρόπος του λέγειν, αφού η Μπάμπεργκ στηρίζεται σε τρία Αμερικανάκια με «κρύο αίμα» και τον δικό μας διεθνή Νίκο Ζήση) έπαιξαν καταπληκτική άμυνα και ήταν εύστοχοι στα σουτ, ηττήθηκαν στο καλάθι, αλλά έφυγαν με το εισιτήριο πρόκρισης στις αποσκευές τους.

Ακολούθησε μεγάλη στεναχώρια για την παρέα μου, που δεν μπορούσε να πιστέψει τον αποκλεισμό. Άκουσα, μάλιστα, κάποιες υπερβολές για τους παίκτες, οι οποίοι είναι αλήθεια πως ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν, κάτω από ασφυκτική πίεση πιο ψύχραιμων (ή και καλύτερων) αντιπάλων. Κάποια στιγμή, τόλμησα να πάρω το μέρος της λογικής του ματς, λέγοντας:

«Για σιγά ρε παιδιά, η Μπάμπεργκ ήταν σήμερα καλύτερη από την ΑΕΚ». Τι το ‘θελα!

Μέχρι «φιλογερμανό» με χαρακτήρισαν, φυσικά στην πλάκα, αλλά εντάξει. Ο «ηττημένος» μπορεί να πει ό,τι θέλει ώσπου να ηρεμήσει και να δει καθαρά τα γεγονότα. Πώς ξέφυγα από την γκρίνια τους; Αλλάζοντας συζήτηση και μάλιστα κατάφερα να τους αιφνιδιάσω:

«Κύριοι, ξέρετε γιατί δεν βρίσκετε στη Βαρβάκειο και στα σούπερ μάρκετ φρέσκια τσιπούρα ελεύθερης βοσκής;».

Με κοίταξαν περίεργα, οπότε πήρα θάρρος:

«Επειδή, όπως άκουσα πριν από λίγο στο δελτίο ειδήσεων, οι τσιπούρες του Σαρωνικού ψαρεύονται και φεύγουν αυθημερόν αεροπορικώς για το εξωτερικό, κυρίως για τη Νέα Υόρκη, επειδή υπάρχει μεγάλη ζήτηση. Μάλιστα, είπαν ότι ο διάσημος Ρόμπερτ Ντε Νίρο παραγγέλνει μόνιμα τα πιο μεγάλα κομμάτια».

Δεν υπήρξε συνέχεια, διότι στο άλλο συνδρομητικό κανάλι όλα ήταν έτοιμα για τη σέντρα του αγώνα Κυπέλλου ΑΕΚ-Λαμίας. Μπροστά βεβαίως στο κοινό που είχε μετακομίσει στο ΟΑΚΑ από το διπλανό κλειστό του μπάσκετ.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Εγώ είμαι ο “Άη Βασίλης”, του Γιώργου Σαράφογλου
_λήψης.jpg
Η Αμφίπολη δε θα μας σώσει, του Χρήστου Μαγγούτα
«Τα δύσκολα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ κοινωνικής συμβίωσης»: 26ο, της Μαρίας Γεωργαλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.