Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στην Πολιτική

Ηχηρό το μήνυμα “Η Ρόδος ΕΧΕΙ Δήμαρχο”- Ενωτικός, μεστός, to the point καυστικός ο λόγος του κου Φώτη Χατζηδιάκου

Spread the love

Φωτογραφίες : Χάρης Παστρικός 

Η Ρόδος  ΕΧΕΙ Δήμαρχο!

Οι Ροδίτισσες και οι Ροδίτες με τη χθεσινή τους παρουσία και το ενθουσιώδες χειροκρότημα τους αποφάσισαν.

Η Ρόδος με τη Δύναμη των Πολιτών της, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα: Ο Φώτης Χατζηδιάκος θα είναι αυτός που θα ηγηθεί και την επόμενη τετραετία!

Στο ασφυκτικά γεμάτο, θερινό, κινηματοθέατρο «Ρόδον» οι συμπολίτες μας έδωσαν τα χέρια. Επιβράβευσαν την μέχρι σήμερα πορεία της Δημοτικής Αρχής και αισθάνθηκαν τη σιγουριά που σηματοδοτεί η έναρξη μιας νέας εξαιρετικά σημαντικής περιόδου για το νησί μας.

Εξίσου ενθουσιώδης ήταν και το χειροκρότημα αλλά και η υποδοχή των 76 υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων και όλων των Τοπικών Κοινοτήτων.

Το ολιγόλεπτο βίντεο αλλά και η ομιλία του Δημάρχου δεν άφησαν καμία αμφιβολία για το έργο που παρήχθη την προηγούμενη πενταετία αλλά και για το σχέδιο το στόχο και το όραμα της τετραετίας που έρχεται.

Στο «Ρόδον» η Ρόδος ψήφισε!

Η Νίκη της παράταξης Ρόδος Δύναμη Πολιτών του Φώτη Χατζηδιάκου σφραγίστηκε!
Ήμασταν όλοι εκεί!
Αύριο θα είμαστε όλοι μαζί!

Ακολουθεί η ομιλία του κου Φώτη Χατζηδιάκου

Φίλες και φίλοι,

  Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,

 Εκλεκτοί μου συνεργάτες, υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι

Είμαστε και πάλι όλοι μαζί, όπως πριν 5 χρόνια στον ίδιο χώρο. Σήμερα  πολλοί περισσότεροι και  προχωρούμε δυναμικά,  προχωρούμε όλοι μαζί προς τις μεθαυριανές δημοτικές εκλογές, για μια ακόμη μεγάλη Νίκη.  Για την νίκη της παράταξης μας, για την νίκη της κοινωνίας, για την νίκη των πολιτών της Ρόδου, που μας δίνουν  την Δύναμη.

   Είμαστε μαζί με γνωστά,  αλλά και νέα πρόσωπα, με νέες συνθέσεις σφυρηλατούμε την ενότητά μας και τη συμπόρευση, χωρίς διακρίσεις, χωρίς ταξικούς διαχωρισμούς, μα προπαντός,  χωρίς συναλλαγές και κρυφές συμφωνίες, αλλά ισότιμα και δημοκρατικά, μέσα από έναν ανοιχτό διάλογο, με στόχο τη συνεννόηση και τη συμβολή όλων των δυνάμεων της κοινωνίας των πολιτών, για τη Ρόδο. 

  Απόψε όλοι μαζί:

  ΕΝΩΝΟΥΜΕ τους ΑΓΩΝΕΣ μας.

  ΕΝΩΝΟΥΜΕ τις ΔΥΝΑΜΕΙΣ μας.

  ΕΝΩΝΟΥΜΕ τους ΠΟΛΙΤΕΣ, υπηρετώντας κοινές αξίες και επιδιώκοντας κοινούς στόχους.

 Προχωράμε με σταθερές και αδιαπραγμάτευτες αξίες την ΑΛΗΘΕΙΑ, την ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ, την ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

  Συνδετικός κρίκος και σταθερή πυξίδα μας: H ΡΟΔΟΣ.  Στόχος μας, το μέλλον της Ρόδου.   Η Ρόδος, που είμαστε όλοι εμείς. Η Ρόδος και οι άνθρωποί της. Ο τόπος των παραδόσεων μας, της ιστορίας μας, του πολιτισμού. Ο τόπος, που αγαπάμε, ο τόπος της δημιουργίας μας, ο τόπος των παιδιών μας.   Η Ρόδος του Αύριο.

 Η ΡΟΔΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ  ΕΝΩΝΕΙ.

Ολοι εμείς προερχόμαστε  από την κοινωνία των πολιτών, έχουμε  δουλέψει σκληρά, δεν μας  έχει χαριστεί τίποτα.

 ΄Εμαθα στη ζωή μου, ότι τα σπουδαία γίνονται μέσα από την σκληρή δουλειά, την γνώση, την εμπειρία, μέσα από κανόνες, ισχυρή θέληση, πειθαρχία και επιμονή, και ποτέ δεν ήμουν άνθρωπος των συμβιβασμών. Η επιτυχία διεκδικείται, κατακτιέται και είναι άμεσα συνυφασμένη με την προσπάθεια και την συνέπεια.

 Για μένα και όλους τους συνεργάτες μου Αυτοδιοίκηση σημαίνει ανθρώπινη επαφή. Κοντά στον άνθρωπο και στα προβλήματα του.  Μακριά από στερεότυπα, ιδεοληψίες και ταξικές περιχαρακώσεις. ‘Ετσι  δημιουργούνται σχέσεις ακατάλυτες στον χρόνο. Σχέσεις, που μας ενδυναμώνουν. Αυτό επιδίωξα  όλα αυτά τα χρόνια στην πολυεπίπεδη παρουσία μου και ενασχόληση μου με τους θεσμούς της Α΄βάθμιας και Β΄ βάθμιας Αυτοδιοίκησης. Μια βιωματική σχέση, με το πολιτικό και διοικητικό σύστημα της Αυτοδιοίκησης.

   Είναι αλήθεια, ότι σ΄ αυτήν την θητεία πήραμε σκληρές αποφάσεις. Είναι αλήθεια  ότι ως δήμαρχος ενόχλησα και ξεβόλεψα πελατειακές σχέσεις, αντιστάθηκα σε πρακτικές και κατεστημένες αντιλήψεις και νοοτροπίες… Η ασυμβίβαστη αυτή στάση μου, είναι γεγονός ότι προκάλεσε αντιδράσεις και αντιπαραθέσεις, ενόχλησε βολεμένους και  γέννησε ακόμη και ανθυποψηφίους μου στις εκλογές, – άλλωστε, μου το ομολόγησαν  -. Δεν το μεταννοιώνω, αντίθετα είμαι υπερήφανος γι αυτό. Και ευχαριστώ τους συνεργάτες  μου, που στήριξαν τις επιλογές μου. Αυτούς που άντεξαν και έμειναν δίπλα μου μέχρι τέλους.

 Φίλες και φίλοι, Θέλω να είμαι ξεκάθαρος, ότι η τήρηση της νομιμότητας, η μηδενική ανοχή, η υπεράσπιση του τοπικού δημόσιου συμφέροντος δεν είναι για μένα ένα απλό σύνθημα, είναι στάση αξιακή και βαθιά πολιτική. ΄Ετσι πορεύομαι. ΄Ετσι θα πορευτώ. ΄Ετσι θα πορευτούμε, με τη δική σας εντολή .

   Είναι επίσης  αλήθεια, ότι σ αυτή την θητεία, αντιμετωπίσαμε τεράστιες δυσκολίες,  συναντήσαμε εμπόδια  για την υλοποίηση κάθε έργου, από το πιο απλό μέχρι το πιο μεγάλο. Για να μιλάμε σήμερα για τα δρομολογημένα πλέον, εμβληματικά και αναπτυξιακά δημόσια έργα.

   Διεκδικήσαμε, επιμείναμε, αντιμετωπίσαμε προβλήματα, πολλά και σύνθετα, τα οποία είχαν σχέση με τις ατέλειες του προγράμματος «Καλλικράτης», σε συνδυασμό με την πρωτοφανή οικονομική κρίση που πέρασε η χώρα μας. Γιατί δεν αρκεί μόνο η επιθυμία να δώσεις λύση σε προβλήματα. ΄Ολοι αυτό επιζητούμε, η τουλάχιστον, κάποιοι έτσι διακηρύσσουν έστω και αν δεν το πιστεύουν.

    Όμως για να λύσεις τα προβλήματα   πρέπει να τα γνωρίζεις, πρέπει να γνωρίζεις το νησί  από την μια άκρη έως την άλλη. Πρέπει να πιστεύεις στον ενιαίο δήμο και όχι μόνο στο Βόρειο τουριστικό τρίγωνο. Τέλος πρέπει  να γνωρίζεις τον τρόπο και τις διαδικασίες αντιμετώπισης τους και να δουλεύεις σκληρά, ατέλειωτες ώρες, όχι απλώς να βάζεις υπογραφές, όπως πιστεύουν κάποιοι.

    Οι θεωρίες και οι διακηρύξεις, τα μεγάλα λόγια,  δεν έχουν σχέση με την ουσία των πραγμάτων. Οι λύσεις οικοδομούνται μέσα από δύσκολες, χρονοβόρες  και επώδυνες διαδικασίες, μέσα από ουσιαστικές πολιτικές προσεγγίσεις και δημιουργικές παρεμβάσεις, που δυστυχώς περνούν από τον βασανιστικό δρόμο της γραφειοκρατίας.

 Η Αυτοδιοίκηση είναι ο κατ’ εξοχήν χώρος της εφαρμοσμένης πολιτικής.  Όλα όσα πετύχαμε, όλα όσα εκτελούμε σήμερα δεν είναι προεκλογικές μεθοδεύσεις της τελευταίας στιγμής, όπως ορισμένοι από άγνοια ή από σκοπιμότητα διατυμπανίζουν και μηδενίζουν κατά την προσφιλή τους τακτική. Όλα όσα γίνονται και πολλά που ξεκινούν μετά τις εκλογές, με εξασφαλισμένους πόρους και συμβατικές δεσμεύσεις, είναι αποτέλεσμα πολύμοχθης προσπάθειας μέσα από  πολύχρονη και πολυδαίδαλη διαδικασία.     

      Φυσικά δεν έγιναν όλα και δεν μπορούσαν να γίνουν. Γιαυτό συνεχίζουμε, γιαυτό ζητούμε ξανά την εμπιστοσύνη και την εντολή σας . 

    Προτάξαμε την υλοποίηση ολοκληρωμένων σχεδίων, τα οποία συνδέουν τα μικρά με τα μεγάλα και προσδίδουν στο Δήμο μας ισχυρή πολιτική, κοινωνική και αναπτυξιακή διάσταση. Εστιάσαμε σε παρεμβάσεις και προοπτικές αναπτυξιακές με την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της Ρόδου, ως ενιαίας οικονομικής, περιβαλλοντικής και αναπτυξιακής οντότητας. 

  Σήμερα, ο Δήμος Ρόδου αποκτά μια σύγχρονη προσωπικότητα που στηρίζεται στη σύνθεση της ιστορικής διαδρομής του, με τη δημιουργικότητα που είναι αναγκαία για να οικοδομήσει η νέα γενιά το μέλλον της.

    Αυτήν την εντολή θέλουμε να ολοκληρώσουμε στην επόμενη αυτοδιοικητική θητεία, ως δημοτική αρχή, για να δικαιωθούν οι επίπονες προσπάθειες μας, για να καλυφθούν τα μεγάλα κενά, τα οποία συνθλίβουν χρόνια τις δυνατότητες ανάπτυξης του Δήμου μας.

   Οι μεγάλες  παρεμβάσεις μας στις υποδομές, στην κοινωνική πολιτική, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στην πολιτική προστασία, στο περιβάλλον, στην διαχείριση στερεών αποβλήτων,  στα αντιπλημμυρικά, στην αγροτική οδοποιία είναι στοχευμένες και εστιασμένες σε καινοτόμες και ριζοσπαστικές λύσεις, σε συγκεκριμένα και χρόνια ζητήματα και προβλήματα.

   Συνδημότισσες και συνδημότες μας,  

  Αντιμετωπίσαμε τις μεγάλες προκλήσεις του Δήμου, με συστηματικό και ολοκληρωμένο τρόπο, ώστε να εξασφαλίζεται η ισότητα χωρίς διακρίσεις στους κατοίκους του νησιού μας. Γιατί πίσω από τους αριθμούς, τους δείκτες και τα οικονομικά μεγέθη για εμάς πρωτεύοντα ρόλο έχουν οι άνθρωποι, οι εργαζόμενοι, οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, η νεολαία μας.

Μια δημοκρατία που ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ είναι μια δυνατή ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

   Κάποιοι  υπόσχονται τώρα, δημιουργία δικτύου κοινωνικών υποδομών. Μας αντιγράφουν, Προφανώς δεν γνωρίζουν, ότι εμείς πρώτοι σ΄ ολη την Ελλάδα, αξιοποιήσαμε προγράμματα και δημιουργήσαμε ήδη ένα δίκτυο κοινωνικής ασφάλειας και πρόνοιας για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες των συμπολιτών μας. Προφανώς δεν γνωρίζουν, για την συνεχή και αθόρυβη λειτουργία, όλων των προνοιακών μας δομών, με σεβασμό στα ευαίσθητα προσωπικά τους δεδομένα, χωρίς ανταλλαγές και συναλλαγές, με γνώμονα αποκλειστικά και μόνο την στήριξη τους.     Φέρνοντας το ΜΕΛΛΟΝ στο ΠΑΡΟΝ, προχωρούμε, συνεχίζουμε και εντείνουμε το έργο μας, το οποίο βρίσκεται στην πιο κρίσιμη φάση υλοποίησης του, με ένα κύμα εκτέλεσης  έργων και δράσεων σε όλο το νησί, που οδηγούν τον  Δήμο Ρόδου σε πρότυπο μοντέλο ποιότητας ζωής, νέων ευκαιριών και δημιουργίας. 

   Υλοποιούμε, Ολοκληρώνουμε, Παρεμβαίνουμε, Δημιουργούμε , Ανατρέπουμε, Συμπληρώνουμε.  

   Υπηρετούμε θεμελιώδεις έννοιες της δημοκρατίας, όπως η λογοδοσία και η διαφάνεια, μέσα από τον δημόσιο διάλογο, την άσκηση δημόσιας και επώνυμης κριτικής και ελέγχου των πεπραγμένων από τους συμπολίτες μας.

   Ο απολογισμός της πρώτης αυτοδιοικητικής μας θητείας στο Δήμο Ρόδου στον τομέα των έργων, αφορά την υλοποίηση και ολοκλήρωση, όλων όσων έχουμε δρομολογήσει, τα οποία έχουμε δημοσιοποιήσει μέσα από τα Μ.Μ.Ε., σε προεκλογικές ομιλίες, στο έντυπο της παράταξης μας και αφορούν:   

 1) Την οικονομική αναζωογόνηση του Δήμου

2) Την χωροταξική αναγέννηση.

 3)Την πολιτιστική ανανέωση.

 4)Την περιβαλλοντική βιωσιμότητα. 

 5)Την ποιοτική καθημερινότητα.

 6)Την κοινωνική συνοχή.

 7)Την αποτελεσματική και σύγχρονη διακυβέρνηση του Δήμου.

 8)Την τουριστική ανάπτυξη.

 Οι βασικές προτεραιότητες της πολιτικής μας κατά την νέα περίοδο   αφορούν την ολοκλήρωση του κοινωνικού έργου μας, την αναπτυξιακή ανασυγκρότηση, την περιβαλλοντική αναζωογόνηση, την  διαφύλαξη και προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομών.

  Δράσεις και έργα, δημοπρατημένα, δρομολογημένα, με εξασφαλισμένη την απαιτούμενη χρηματοδότηση, όπως εξειδικεύονται πλήρως στο «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ: 2019-2023», το οποίο έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο και αφορά.

 1)Την δημιουργία νέων συνθηκών για την  οικονομική ανάπτυξη του τόπου, στηριζόμενοι στους μεγάλους αναπτυξιακούς πυλώνες του νησιού. Στον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό, τον πολιτισμό και το περιβάλλον.

 2)Την ενίσχυση της εξωστρέφειας της Ρόδου.

 3)Στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της εποχής.

 4)την εφαρμογή νέων τεχνολογιών και καινοτόμων δράσεων.

  Αγαπητοί μου συνεργάτες,     

  Συμπορευόμαστε στα δύσκολα και στα εύκολα, στις αγωνίες και στις ανάγκες. Σ’ αυτόν τον αγώνα θα αγωνιστούμε και θα συνεργαστούμε έντιμα, δίκαια και δημοκρατικά. Χωρίς συναλλαγές, συμβάσεις προσχωρήσεως, ανταλλαγές, πελατειακές σχέσεις.

   Σίγουρα στην αρένα αυτής της διπλής εκλογικής αναμέτρησης πλεονάζουν οι σκόπιμες συμμαχίες, οι συμφεροντολογικές συμπορεύσεις, οι αντιπαλότητες, ωστόσο για την παράταξη μας, οι μέθοδοι αυτές, είναι πέραν και μακριά από την νοοτροπία μας, από τις θέσεις και τις αρχές μας, αλλά πάνω από όλα είναι ασύνδετες πρακτικές με την έννοια της Δημοκρατίας και της ελευθερίας της έκφρασης.

  Ακούσαμε και είδαμε να γίνονται πολλά σ’ αυτήν την προεκλογική περίοδο, πρωτοφανή και ανοίκεια, τα οποία προσβάλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και παραβιάζουν ευθέως την εκλογική νομοθεσία. Εμείς τα αντιμετωπίζουμε στην πράξη και βεβαίως θα ειπωθούν με το «όνομα τους» μετεκλογικά. Συμπολίτες μας έγιναν κοινωνοί, πρακτικών και συμπεριφορών, πρωτοφανών, που παραβιάζουν την δημοκρατική νομιμοποίηση στην άσκηση του συνταγματικού κατοχυρωμένου δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι.    

   Φίλες και φίλοι,

  Τηρώντας τον δικό μου αξιακό κώδικα, κράτησα και σε αυτή την προεκλογική περίοδο, ένα υψηλό  επίπεδο πολιτικού πολιτισμού και έτσι θα συνεχίσω. Όμως, έχοντας την ευθύνη αυτής της παράταξης δεν θα επιτρέψω σε κανένα,  να θεωρήσει τον πολιτισμό και την ευπρέπεια ως αδυναμία, γιατί δεν είμαστε  όλοι ίδιοι. Γιατί κάποιοι δεν μπορούν να μας μοιάσουν.

   Εμείς σεβόμαστε την αξιοπρέπεια των συμπολιτών μας και δεν μοιράζουμε δωροεπιταγές με κωδικούς αριθμούς, μαζί με σταυρωμένα ψηφοδέλτια.

   Εμείς στηρίζουμε τους εργαζόμενους στο δήμο μας, με διασφαλισμένες τις νόμιμες αμοιβές και τα δικαιώματά τους, μέσα από αποφάσεις συλλογικών οργάνων, δεν καταπιέζουμε και δεν απολύουμε εργαζόμενους, αν δεν επιστρατευτούν στον συνδυασμό μας.

   Εμείς αξιοποιούμε την ακίνητη περιουσία του δήμου και δημοπρατούμε αναπτυξιακά έργα, με διάφανες διαδικασίες, για να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, και δεν υποσχόμαστε προσλήψεις προκειμένου να μας στηρίξουν. 

  Εμείς δεν αρνούμαστε τον δημοκρατικό  διάλογο, με όλους τους ανθυποψηφίους μας, ούτε αποφεύγουμε να αντιπαρατεθούμε δημόσια, με επιχειρήματα και αλήθειες.

  Εμείς μιλάμε με έργα, δεχόμαστε την κριτική των πολιτών και των τοπικών ΜΜΕ αυτοπρόσωπα και όχι κρυμμένοι πίσω από ακριβοπληρωμένα σποτάκια και μονολόγους στα Αθηναικά ΜΜΕ.

  Εμείς περπατάμε μέσα στην κοινωνία και αγκαλιάζουμε τον συμπολίτη μας, γιατί το πιστεύουμε και παίρνουμε δύναμη από την αγάπη του και  όχι γιατί το επιβάλει η επικοινωνιακή τακτική.

   Εμείς δεν πολώνουμε ούτε διχάζουμε την κοινωνία. Αντίθετα μέσα από τον πολυσυλλεκτικό και δυνατό συνδυασμό μας, ενώνουμε την κοινωνία, γιατί είμαστε μέσα στην κοινωνία και δεν ανήκουμε σε μια κλειστή  ψευδοελίτ.

     Σήμερα η απλή λογική και όχι η απλή αναλογική, επιβάλλει τον διάλογο, τις ευρύτερες συναινέσεις και συνεργασίες, απαιτεί την ισότιμη συμπόρευση όλων των υγιών αυτοδιοικητικών δυνάμεων και αυτό είναι Επιδίωξή και δέσμευσή μας. Κάποιοι άλλοι δεν το πιστεύουν.

 Φίλες και φίλοι

 Η παράταξη μας σ’ αυτόν τον αγώνα ΜΙΛΑ, με συνετό, ρεαλιστικό και τεκμηριωμένο λόγο, με την αλήθεια, με επιχειρήματα και ουσιαστικές προτάσεις, με το αποτέλεσμα ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ της.   Με στρατηγική, μεθοδικότητα, με αφετηρία τη γνώση και  την εμπειρία. Μαζί με τους συνεργάτες μου, δουλεύουμε, αξιολογούμε πολιτικές, λάθη και παραλείψεις και προχωράμε με πρόγραμμα,  Ολοκληρωμένο, Αναπτυξιακό, Κοινωνικά Δίκαιο, Χωρικά Ισορροπημένο.

  Η παράταξη μας «ΡΟΔΟΣ-ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»,   αποτελεί μια πολυσυλλεκτική αυτοδιοικητική παράταξη.  Οι κανόνες «καλής λειτουργίας»  και η μέθοδος δράσης της βρίσκονται στις θεμελιώδεις αρχές της «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ», της «ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ» και της «ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑΣ».  

   Αποτελεί  ΝΙΚΗ για την δημοκρατία, αλλά και για την παράταξη μας, η αυθόρμητη συμμετοχή αξιόλογων προσωπικοτήτων, σ αυτήν. Η παρουσία  έμπειρων αυτοδιοικητικών, αλλά και η ανάδειξη νέων ανθρώπων και ιδεών, ενισχύουν τα κεκτημένα ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ της παράταξης μας.

   Εκλεκτοί μου συνεργάτες, λίγο πριν την παρουσίαση σας, θέλω να επισημάνω ότι; 

  Σ’ αυτόν τον αγώνα καλούμαστε να ξεπεράσουμε το προσωπικό μας εγώ και να προσαρμοστούμε στην ανάγκη να συνδιαμορφώσουμε μόνο το κοινό καλό, το ηθικό και το δίκαιο προς όφελος του τόπου μας. 

  Να ενθαρρύνουμε τους πολίτες να συμβάλλουν με τις προτάσεις, τις ιδέες τους και την εθελοντική συμμετοχή τους στη διαμόρφωση ενός αποτελεσματικού, συμμετοχικού μοντέλου τοπικής δημοκρατίας.   Να χτίσουμε μαζί τους μια σχέση  εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας. Να μιλάμε την γλώσσα της αλήθειας, να ακούμε την κριτική τους και μαζί να προχωρούμε προς το καλύτερο.

    Από αυτό το βήμα, καλώ σήμερα, όλους τους νέους και τις νέες του τόπου μας, τους νέους ψηφοφόρους να συνεργαστούν μαζί μας, με τα νέα παιδιά που πλαισιώνουν την παράταξή μας, να μας προτείνουν και να συνδιαμορφώσουν την αντζέντα του αύριο, γιατί το αύριο τους ανήκει.

   Η Δημοτική μας παράταξη είναι ανεξάρτητη, ανοικτή σε ιδέες, προτάσεις και ανθρώπους. Υπήρξε και παραμένει προσανατολισμένη στην κοινωνία, στην αναζήτηση και διαμόρφωση ουσιαστικών λύσεων σε ζωτικά προβλήματα του πολίτη.

  Σήμερα όλοι μαζί συνεχίζουμε, ανανεώνοντας, εμπλουτίζοντας και ενδυναμώνοντας τη παράταξή μας. Μαζί με συμπολίτες μας, που εκπροσωπούν όλες τις κοινωνικές δυνάμεις της πόλης και της υπαίθρου. Στελεχώνεται από έμπειρους συμβούλους, που παρέμειναν πιστοί στις ιδέες, στις αρχές, στις αξίες που πρεσβεύσαμε πριν 5 χρόνια, στο έργο που σχεδιάσαμε και υλοποιούμε και πλαισιώνεται  με τους νέους συνεργάτες που με εμπιστεύονται για να συνεχίσουμε όλοι μαζί για νέους στόχους, νέους ορίζοντες. Στελέχη με υψηλό πολιτικό και προσωπικό ήθος, τους οποίους ευχαριστώ από καρδιάς.

   Φίλες και φίλοι,

   Ζητούμε να βάλετε το χέρι στην καρδιά να κρίνετε και να συγκρίνετε,  ποιοί μπορούν να δουλέψουν,  ποιοι μπορούν να προσφέρουν, ποιοι μέχρι τώρα έχουν δώσει τον εαυτό τους για τον τόπο ανιδιοτελώς.  Και πρώτα απ όλους, να κρίνετε εμάς,  να μας κρίνετε αυστηρά, με τις αδυναμίες και τις δυνατότητες μας και μετά όλους τους υπόλοιπους. Γνωριζόμαστε όλοι και ξέρουμε καλά τι έχουν κάνει και αν και τι μπορούν να προσφέρουν. 

Υπάρχει σύγκρουση δύο κόσμων, αυτού  της αδράνειας της άγνοιας  και της ιδιοτέλειας, με τις κοινωνικές δυνάμεις του μόχθου της καθημερινότητας, της γνώσης και  της εμπειρίας, που εμείς εκπροσωπούμε. 

    Απευθυνόμαστε πάλι σε όλες και όλους εσάς, σ ολους τους συνδημότες μας και ζητάμε να αξιολογήσετε την προσπάθεια μας και να ΑΝΑΝΕΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ σας για την ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ του ΕΡΓΟΥ μας την προσεχή αυτοδιοικητική περίοδο.

  Ένα έργο που δρομολογήσαμε με συλλογικότητα, με επίπονες προσπάθειες,  με    αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων και προγραμμάτων, μέσα σε δύσκολές αρνητικές συγκυρίες, με δημοπρατημένα σήμερα πάνω από 75 έργα και με  ταμειακό διαθέσιμο 50 εκατομμυρίων, το οποίο δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε.

  Ζητούμε την εντολή σας,  να συνεχίσουμε το έργο μας, την αμέσως επόμενη ημέρα των εκλογών, με την δική σας εμπιστοσύνη,  γιατί  το έργο αυτό δεν το χαρίζουμε  σε κανένα μαθητευόμενο, που δεν το βλέπει και δεν το πιστεύει. 

Γιατί το έργο αυτό, το χαρίζουμε μόνο στον Ροδιακό λαό που του ανήκει και το δικαιούται.

  Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς, όλες και όλους, που μας στηρίζετε, όλους εσάς που μας δυναμώνετε,  όλους εσάς  που μας εμπιστεύεστε.  

  Γεια σας και  με τη Νίκη.   Με την μεγάλη Νίκη που δικαιούται και αξίζει η παράταξή μας για τη Νίκη που ανήκει σ όλους εσάς που μας στηρίζετε.

 Σας ευχαριστώ.

 

 

SHARE
RELATED POSTS
Καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο [ΕΔΔΑ]: Δικαιώθηκε αρθρογράφος για δημοσίευμα κατά πολιτικού-Απόφαση 28ης Ιουνίου 2018
08035e6c-724d-4f8a-a19d-6c9670338cef.jpg
Πίσω από την κλειστή πόρτα, της Μαρλένας Σκουλά-Περιφεράκη
Xristos Magoutas
«Σκέφτομαι άρα υπάρχω»: ίσως σωστό, αλλά όχι σίγουρα, του Χρήστου Μαγγούτα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.