Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πόρτα στη Δωδεκάνησο

“Βρήκαν χρήματα και τα παρέδωσαν. Τους βραβεύουμε γιατί μας εμπνέουν με την πράξη τους”, του Δημάρχου Ρόδου κου Φώτη Χατζηδιάκου

Spread the love

Δήμαρχος: «Οι τιμώμενοι επέδειξαν και απέδειξαν με την αγωγή τους και τη συμπεριφορά τους,  αλληλέγγυα ευθύνη που πρέπει να επιδεικνύουμε προς τον συνάνθρωπο μας».

Ο Δήμος Ρόδου βράβευσε συμπολίτες μας για αξιέπαινη πράξη   

Σε μία σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε  την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019 κατά τη διάρκεια της  πρώτης συνεδρίασης της νέας χρονιάς του Δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ρόδου, ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, μετά από ομόφωνη απόφαση των μελών του Συμβουλίου, βράβευσε δύο  συμπολίτες μας, για την αξιέπαινη πράξη τους, εύρεσης και παράδοσης στις Αστυνομικές Αρχές του νησιού , σημαντικών χρηματικών ποσών που είχαν απολέσει  συμπολίτες μας.

Πρόκειται για τους συμπολίτες μας, Παναγιώτη Καριώτη, που βρήκε και παρέδωσε χρηματικό ποσό  4.250 ευρώ και τον Πανορμίτη Γιαννίκο, εργαζόμενο του Δήμου Ρόδου, που βρήκε και παρέδωσε το ποσό 2.500 ευρώ.

Την εκδήλωση άνοιξε ο δήμαρχος, ο  οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό. Ευχήθηκε σε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, στους δημοτικούς υπαλλήλους και συνεργάτες αλλά και στους συμπολίτες, υγεία, δύναμη και κάθε επιτυχία προσωπική και οικογενειακή και αναφέρθηκε στο όραμα της παρούσας δημοτικής Αρχής για την ανάδειξη των αξιών του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον συνάνθρωπο και της διατήρησης της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής, τονίζοντας  ότι  «προτάξαμε να ξεκινήσουμε την πρώτη συνεδρίαση του νέου έτους με την επιβράβευση συμπολιτών μας για την δράση, την φιλαλληλία και την κοινωνική τους συμπεριφορά» και συμπλήρωσε.

«Η αναγνώριση και η επιβράβευση διακρίνει τις αξιοκρατικές πολιτείες και δημιουργεί πρότυπα ζωής, τα οποία αποτελούν οδηγητικό φως.  Θεμελιώδης νόμος της ανθρώπινης τελειότητας, άρα και της μεταμόρφωσης του κόσμου είναι ο πολιτισμός της αγάπης, της τιμιότητας, της αρετής. Είναι όλα αυτά τα ηθικά συναισθήματα, που μας φέρνουν πιο κοντά στην κοινωνική εντολή και αποστολή μας». Ακολούθως ο κ. Χατζηδιάκος αναφέρθηκε στην αξία της πράξης των δύο τιμώμενων ως   παράδειγμα στην κοινωνία.

«Σε μια περίοδο πολλαπλών ιδεολογικών, πνευματικών, οικονομικών και κοινωνικών συγχύσεων, όπου ο οικονομικός ανταγωνισμός συνοδεύεται από τον εγωτισμό, οι τιμώμενοι επέδειξαν και απέδειξαν με την αγωγή τους, την συμπεριφορά τους, την ενσυναίσθηση, την αλληλέγγυα ευθύνη, που πρέπει να επιδεικνύουμε προς τον συνάνθρωπο μας.  Η αναγνώριση και η κατανόηση από τους τιμώμενους της θέσης, του συναισθήματος, των σκέψεων ή της κατάστασης του άλλου, του συνανθρώπου μας, ο οποίος απώλεσε το χρηματικό αυτό ποσό αποτελεί ένα δυνατό θεμέλιο κοινωνικής συνοχής και ένα ισχυρό εργαλείο επικοινωνίας. Οι τιμώμενοι έθεσαν τον εαυτό τους στη θέση του άλλου, κατανόησαν τις τυχόν ανάγκες, τα προβλήματα και τα αδιέξοδα των ανθρώπων αυτών, ταυτίστηκαν με τα προσωπικά τους συναισθήματα, την λύπη και έπραξαν αυτό, το οποίο υπαγορεύουν οι αρχές του αλτρουϊσμού, της καλής πρόθεσης και της καλής αγωγής. Στις συνθήκες αυτές της βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης μόνο ενισχύοντας την αλτρουιστική συμπεριφορά ίσως καταφέρουμε να διασφαλίσουμε την κοινωνική συνοχή.

Στον επίλογο του ο Δήμαρχος αιτιολόγησε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να βραβεύσει τους δύο συμπολίτες μας και αναφέρθηκε στην υποχρέωση του δήμου, να τιμά ανθρώπους που διακρίνονται για τις αξιέπαινες πράξεις.

«Ο Δήμος Ρόδου θεωρεί χρέος και στοιχειώδες καθήκον του να επιβραβεύει και τιμά τα πρόσωπα αυτά, που με την κοινωνική τους δράση, την ευγένειά τους, την καλοσύνη τους, την ευαισθησία τους μα πάνω από όλα με τις «καλές τους πράξεις εμπνέουν τους άλλους να κάνουν καλές πράξεις», όπως λέει ο Πλάτωνας».         


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
w13-19312718102260.jpg
Ζημιές στα μνημεία της Μυτιλήνης
Ένα ΟΧΙ στο Νόμπελ Ειρήνης, του Νίκου Βασιλειάδη
“MAGA” Monkeys!, του Γιώργου Σαράφογλου-George Sarafoglou

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.