Ανοιχτή πόρτα Πρόσωπα - Αφιερώματα

Βαγγέλης Παυλίδης: το πενάκι του, ο κήπος του και η Ματίλντα του, του Χρήστου Μαγγούτα

Spread the love
  • 31
    Shares

 

 

Έβλεπα τα σκίτσα του Βαγγέλη Παυλίδη τα «μαύρα χρόνια»: ένας αγώνας πώς θα ξεπεράσει τη λογοκρισία. Θυμάμαι «Το καζάνι του Βαγγέλη», τις φοιτητικές διαδηλώσεις που έβγαζαν δεμένες με αλυσίδες. Πού να προσέξουν οι αγράμματοι λογοκριτές ότι ένας κρίκος είχε αρχίζει να σπάζει και η έκρηξη ήταν αναπόφευκτη… Θυμάμαι ένα σκίτσο για την Αρλέτα όταν έφυγε: κανένας δε θα μπορούσε να πει με τόσα λίγα, τόσα πολλά.
Τον είχα ήδη γνωρίσει στο <iPorta.gr>. Τον αποκαλούσα «Πατριάρχη μας» και γελούσε για τον θρησκευτικό τίτλο που του απέδιδα. Τέτοιο καιρό μου έστελνε κάποια φωτογραφία από το απομονωτήριό του στη Λαχανιά της Ρόδου. Μου χρωστάει και μια σούμα… Τώρα την πίνω σιωπηλά στη μνήμη του, γιατί καθένας είναι αθάνατος όσο κάποιος τον θυμάται. Και η Ματίλντα, η μοτοσυκλέτα του 1953, αν είχε ψυχή θα ένιωθε να της λείπει το αγαπημένο βάρος του στην πλάτη της.

Με το φιλαράκι μου από τη Βιέννη, την Αλεξάνδρα, είχαμε αποφασίσει να του κάνουμε μια έκπληξη στα γενέθλιά του: ένα αφιέρωμα στην Πόρτα μας. «Κλαψ, κλαψ, σνιφ» μας ειχε πει ο Βαγγέλης.
Δεν είμαι το άτομο που εκφράζει δημόσια τα αισθήματά του, είναι προσωπική μου υπόθεση. Απλά έτσι για τους αναγνώστες της Πόρτας  ανεβάζω πάλι την ανάρτηση που είχαμε φτιάξει με την Αλεξάνδρα πριν τρία χρόνια. Διαβάστε εδώ.

Xristos Magoutas

Χρήστος Μαγγούτας


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

  • 31
    Shares
SHARE
RELATED POSTS
“Γιώργος Σισαμωτός” ονομάζεται τιμητικά το Τμήμα Μαιευτικής του Νοσ/μείου Ρόδου
Στ. Θεοδωράκης: “Αποχαιρετώ τη Βουλή πολιτικά ηττημένος, ανθρώπινα θλιμμένος, μα υπερήφανος για την προσφορά του Ποταμιού στην κοινωνία & την πατρίδα”
Οι πολιτικοί ζουν όσο και οι ιδέες τους, και ο Ανδρέας είναι ζωντανός, του Μιχάλη  Καρχιμάκη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.