Πρόσωπα - Αφιερώματα

Αύριο ζωντανεύουν μνήμες στο «Υπόγειο», του Γιώργου Αρκουλή

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Νέα τιμητική εκδήλωση για τον σπουδαίο μας θεατρικό συγγραφέα και στιχουργό Γιώργο Σκούρτη ετοίμασε η «Ανοιχτή Τέχνη» (του ακαταμάχητου Αλέξανδρου Ασωνίτη) σε συνεργασία με το «Θέατρο Τέχνης» και θα πραγματοποιηθεί –προσέξτε- στο θρυλικό υπόγειο του ΘΤ αύριο Κυριακή βράδυ στις 11, «την ώρα που ο μπαρμπα-Τζορτζ ξεκίναγε την βραδινή του έξοδο»!  Θα βρεθούν και θα μιλήσουν για τον Σκούρτη ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο Κώστας Καζάκος, η Ρούλα Καρακατσάνη, ο Περικλής Κοροβέσης, ο Δημήτρης Παπαχρήστου, ο Γιώργος Κοτανίδης, ο Αλέξανδρος Ασωνίτης κ.ά. Χαιρετισμό στέλνουν ο Γιάννης Μαρκόπουλος, ο Λάκης Χαλκιάς (συνεργάστηκαν με τον συγγραφέα στους θρυλικούς «μετανάστες») και ο εκδότης Θανάσης Καστανιώτης. Θα προβληθούν στιγμιότυπα από συνεντεύξεις  και έργα του Σκούρτη. Κοντά σε αυτή την σπουδαία παρέα και ο Μπάμπης Τσέρτος.

Η εκδήλωση έχει βαθύ συμβολισμό, μια και ο Γιώργος Σκούρτης ξεκίνησε την καριέρα του στο Θέατρο Τέχνης  με το έργο «Νταντάδες», που επέλεξε ο Κάρολος Κουν και σκηνοθέτησε ο Γιώργος Λαζάνης.

Παρά την κάποια δυσκολία της ώρας, είμαι βέβαιος ότι η εκδήλωση θα σημειώσει μεγάλη επιτυχία, ενώ ο μικρός χώρος του ιστορικού θεάτρου ίσως αποδειχτεί μικρός. Πολύ μικρός για το μέγεθος του τιμωμένου αλλά και εκείνων που ετοιμάζονται να τον τιμήσουν. Όσοι πιστοί…

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Λογοκρίνεται ΚΑΙ η μουσική;
logo_1.png
Οι τρεις πιο πλούσιοι Έλληνες!
Αλέξανδρος Διακόπουλος, το διαμάντι που αποστρατεύτηκε, του Μάνου Στεφανίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.