Πρόσωπα - Αφιερώματα

Αύριο ζωντανεύουν μνήμες στο «Υπόγειο», του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Νέα τιμητική εκδήλωση για τον σπουδαίο μας θεατρικό συγγραφέα και στιχουργό Γιώργο Σκούρτη ετοίμασε η «Ανοιχτή Τέχνη» (του ακαταμάχητου Αλέξανδρου Ασωνίτη) σε συνεργασία με το «Θέατρο Τέχνης» και θα πραγματοποιηθεί –προσέξτε- στο θρυλικό υπόγειο του ΘΤ αύριο Κυριακή βράδυ στις 11, «την ώρα που ο μπαρμπα-Τζορτζ ξεκίναγε την βραδινή του έξοδο»!  Θα βρεθούν και θα μιλήσουν για τον Σκούρτη ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο Κώστας Καζάκος, η Ρούλα Καρακατσάνη, ο Περικλής Κοροβέσης, ο Δημήτρης Παπαχρήστου, ο Γιώργος Κοτανίδης, ο Αλέξανδρος Ασωνίτης κ.ά. Χαιρετισμό στέλνουν ο Γιάννης Μαρκόπουλος, ο Λάκης Χαλκιάς (συνεργάστηκαν με τον συγγραφέα στους θρυλικούς «μετανάστες») και ο εκδότης Θανάσης Καστανιώτης. Θα προβληθούν στιγμιότυπα από συνεντεύξεις  και έργα του Σκούρτη. Κοντά σε αυτή την σπουδαία παρέα και ο Μπάμπης Τσέρτος.

Η εκδήλωση έχει βαθύ συμβολισμό, μια και ο Γιώργος Σκούρτης ξεκίνησε την καριέρα του στο Θέατρο Τέχνης  με το έργο «Νταντάδες», που επέλεξε ο Κάρολος Κουν και σκηνοθέτησε ο Γιώργος Λαζάνης.

Παρά την κάποια δυσκολία της ώρας, είμαι βέβαιος ότι η εκδήλωση θα σημειώσει μεγάλη επιτυχία, ενώ ο μικρός χώρος του ιστορικού θεάτρου ίσως αποδειχτεί μικρός. Πολύ μικρός για το μέγεθος του τιμωμένου αλλά και εκείνων που ετοιμάζονται να τον τιμήσουν. Όσοι πιστοί…

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
“Γιώργος Σισαμωτός” ονομάζεται τιμητικά το Τμήμα Μαιευτικής του Νοσ/μείου Ρόδου
Συλλυπητήριο μήνυμα του κ. Μ. Γλυνού για την πρόωρη απώλεια του Μ. Σηφάκη
Αντίο, φωνή, της Ματίνας Ράπτη-Μιληλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.