Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Αφέθηκε ελεύθερος ο οδηγός της Corvette που σκότωσε τον Νάσο Καρανίκα-Π.Κ.: “Κομψευόμενος νέος με τις ωραίες γραβάτες, δεν είναι και σωστός άνθρωπος”

Spread the love

  GREEK RESTAURANT – NEW YORK 253-17 NORTHERN BLVD

Έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα ανάμεσα σε ανυποψίαστους οδηγούς στη λεωφόρο Βουλιαγμένης συναγωνιζόμενος σε κόντρες και σε σφήνες ένα άλλο αυτοκίνητο. Έχασε τον έλεγχο του οχήματός του λόγω δικού του κακού χειρισμού και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με μοτοσυκλέτα στέλνοντας τον αναβάτη της στον θάνατο.

Άφησε το αυτοκίνητό του στο σημείο και επιβιβάστηκε σε άλλο όχημα φίλων του εγκαταλείποντας τον 25χρονο  μοτοσικλετιστή να ξεψυχήσει πάνω στην άσφαλτο. Σε συνεννόηση με την δικηγόρο του η οποία έσπευσε να παραλάβει την δικογραφία χωρίς εξουσιοδότηση, άφησε να παρέλθει το αυτόφωρο. Εμφανίστηκε στο Ά Τμήμα Τροχαία Νοτιοανατολικής Αττικής αφού παρήλθε το χρονικό διάστημα που προβλέπει ο νόμος και επικαλέστηκε το σοκ το οποίο υπέστη για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Μετά την κατάθεσή του αφέθηκε ελεύθερος και επέστρεψε στο σπίτι του όπου θα αναμένει την κλήση του εισαγγελέα για να απολογηθεί αφού έτσι προβλέπει ο νόμος.

Συγκλονισμένη η κοινή γνώμη παρακολουθεί έναν κακομαθημένο νέο άνδρα, κομψευόμενο δανδή της νυχτερινής Αθήνας, να ενεργεί με αυτόν τον τρόπο, να συμπεριφέρεται αντικοινωνικά, να επιβαρύνεται με φόνο και να αφήνεται ελεύθερος. Πώς θα δικαιολογηθεί αυτή η κοινωνία στον πατέρα του νεκρού 25χρονου μοτοσικλετιστή ο οποίος μέσα σε δευτερόλεπτα έχασε τον γιο του λόγω της παράνομης, αντικοινωνικής, εγκληματικής συμπεριφοράς ενός πολίτη;

«Ήμουν σοκαρισμένος γι’ αυτό έφυγα»

Ο οδηγός του αυτοκινήτου Κυριάκος Κουκουλομάτης εμφανίστηκε στο Α’ τμήμα τροχαίας νοτιοανατολικής Αττικής, στο Ελληνικό, αργά το απόγευμα του Σαββάτου.

«Ήμουν σοκαρισμένος και γι’ αυτό έφυγα. Δεν κατάλαβα πως έγινε το τροχαίο», αυτά φαίνεται πως υποστήριξε, στην κατάθεσή του ο ιδιοκτήτης και οδηγός του πολυτελούς οχήματος.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου εμφανίστηκε με τη δικηγόρο του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας παραδέχτηκε στους αστυνομικούς ότι αυτός ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου, ενώ ερωτηθείς για το πώς αποχώρησε από το σημείο απάντησε ότι αμέσως μετά το περιστατικό έτρεξε και επιβιβάστηκε σε όχημα φίλου του, που τον ακολουθούσε.

Για την υπόθεση έχει διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα από τον εισαγγελέα. Αστυνομικοί κύκλοι ανέφεραν ότι ο 40χρονος οδηγός του αυτοκινήτου είχε αναπτύξει πολύ μεγάλη ταχύτητα τη στιγμή που παρέσυρε τον νεαρό μοτοσικλετιστή.

Το χρονικό

Το δυστύχημα στο οποίο έχασε τη ζωή του ο νεαρός άνδρας σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης 59, στο ύψος της Γλυφάδας.

Όλα συνέβησαν όταν o δράστης που οδηγούσε ένα πολυτελές αυτοκίνητο μάρκας Corvette χτύπησε πλαγιομετωπικά τη μοτοσικλέτα του 25χρονου με αποτέλεσμα αυτή να καταλήξει σε σταθμευμένο αυτοκίνητο. Ο νεαρός μοτοσικλετιστής έχασε τη ζωή του, ενώ ο δράστης του θανατηφόρου τροχαίου εγκατέλειψε το αυτοκίνητό του στο σημείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες των Αρχών το πολυτελές αυτοκίνητο είναι ανασφάλιστο.

Τι γράφτηκε από τον Π.Κ. στο διαδίκτυο

Το όνομα του ιδιόκτητη και οδηγού της μαύρης Corvette η οποία έσπειρε τον θάνατο στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης παρέπεμπε όντως σε μία γνωστή οικογένεια των Αθηνών.

Στην αρχή το ρεπορτάζ προσανατολίστηκε προς αυτήν την κατεύθυνση επικεντρώνοντας στο όνομα. Το οποίο «οδηγούσε» σε πολύ γνωστό πρόεδρο μιας πολύ κλειστής και ελιτίστικης λέσχης της πρωτεύουσας. Δεν ήταν ακόμη γνωστή η ηλικία του ιδιοκτήτη και οδηγού του μαύρου αυτοκινήτου. Ο ΠΚ ήρθε σε επαφή με τον πρόεδρο της λέσχης αυτής, ο οποίος εξήγησε πως υφίσταται μια μακρινή οικογενειακή συγγένεια με τον οδηγό της Corvette, αλλά ο ίδιος εδώ και πάρα πολλά χρόνια δεν είχε καμία επαφή.

Τελικά ο ιδιοκτήτης και οδηγός της Corvette είναι ένας κομψευόμενος νέος άνδρας ο οποίος εμπορεύεται ακριβά αυτοκίνητα. Αλλά τα ωραία κοστούμια και οι φανταχτερές γραβάτες προφανώς δεν κάνουν και τους σωστούς ανθρώπους. Κυκλοφορούσε στα σαλόνια και τα αλώνια της νυχτερινής Αθήνας, αλλά και στις μεγάλες λεωφόρους της Ποσειδώνος και της Βουλιαγμένης. Αργά τη νύχτα πουλώντας αντριλίκια στο τιμόνι γρήγορων αυτοκινήτων.

Αυτός ο 40χρονος άνδρας, ο οποίος ανακρίνεται, κατέθετε ήδη πως αφού παρέσυρε τον 25χρονο μοτοσικλετιστή επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο φίλων του και εξαφανίστηκε. Ήταν δηλαδή δύο τα αυτοκίνητα, τα οποία έκαναν κόντρες και σφήνες ανάμεσα στον κόσμο.

Τελικά έγινε το αναπόφευκτο όπως συμβαίνει κάθε βράδυ είτε στην παραλιακή, είτε στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Ανεύθυνα και κακομαθημένα πλουσιόπαιδα ή πιο απλά άτομα του υποκόσμου με πειραγμένα αυτοκίνητα, όλοι μαζί μια παρέα παίζουν τα αντράκια πίσω από τα τιμόνια των αυτοκίνητων τους. Σκοτώνουν και σκοτώνονται.

Ο οδηγός εγκατέλειψε το θύμα του να ξεψυχήσει πάνω στην άσφαλτο και προτίμησε να το σκάσει. Πιθανότατα ήθελε να αποφύγει το αλκοτέστ ή κάποια άλλη ανάλυση, η οποία θα καταδείκνυε χρήση αλκοόλ ή άλλων ουσιών. Συνηθίζεται αυτό στα κακομαθημένα παιδιά των ακόμη πιο κακομαθημένων βορείων και νοτίων προαστίων.

Ο 25χρονος θα μπορούσε να είχε σωθεί εάν κάποιος τον είχε μεταφέρει εγκαίρως στο νοσοκομείο. Είναι ζήτημα ανθρώπινης συμπεριφοράς.

Την Παρασκευή το βράδυ κάπου εκεί μετά τα μεσάνυχτα και λίγο πριν τα χαράματα, στην Παραλιακή από τα «Αστέρια» της Γλυφάδας μέχρι και τη στροφή του Αλίμου, η παραλιακή θύμιζε πίστα αγώνων αυτοκινήτων. Πιτσιρικάδες στα τιμόνια οχημάτων μεγάλου κυβισμού, όλα πειραγμένα, άλλα με nitro και άλλα χωρίς, έπαιζαν με τη ζωή και τον θάνατο ανάμεσα σε ανύποπτους οδηγούς που γύριζαν στο σπίτι τους αργά το βράδυ. Μάταια προσπαθούσε κάποιος να εντοπίσει ένα περιστρεφόμενο φανάρι κάποιου περιπολικού ή έναν τροχονόμο ρε αδελφέ.

Ούτε ένας αστυνομικός, ούτε ένα περιπολικό, ούτε ένα μπλόκο, μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο και λίγο πριν τα χαράματα στην παραλιακή εκεί κάτω στη Γλυφάδα. Κάθε βράδυ, είτε εκεί, είτε στα λιμανάκια της Βουλιαγμένης, είτε στη Λ. Βουλιαγμένης εκτυλίσσεται το ίδιο σενάριο. Η αστυνομία απούσα. Η Τροχαία απούσα. Το κράτος απόν. Και ο θάνατος βγαίνει παγανιά. Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτό το κακό. Κάποια στιγμή αυτή η ανθρωποθυσία πρέπει να πάρει ένα τέλος. Δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. Η ΕΛ.ΑΣ., η Τροχαία πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους. Γι΄αυτό πληρώνονται, γι΄αυτό τους πληρώνουμε, για τον λόγο αυτό υπάρχουν. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε πως επειδή τα στοιχήματα που πέφτουν κάθε βράδυ πάνω στην άσφαλτο είναι πολύ μεγάλα και ο τζίρος των στοιχημάτων του θανάτου είναι τεράστιος, είπαμε, δεν θέλουμε να πιστέψουμε πως η αστυνομία κάνει τα στραβά μάτια για τον λόγο αυτό.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Ο Κορωναϊός, οι Πειρατές των Κόπιραϊτς και το Πολίτικαλ Κορρέκσιον, του μαθητή Νίκου Διονυσάτου
Η Ελευθερία Επιλογής και Έκφρασης!, του Γιώργου Σαράφογλου (by George Sarafoglou)
Η Πολιτική και το Πραγματικό, του Ηλία Καραβόλια

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.