Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Η ΕΣΗΕΑ αποφασίζει α λα καρτ, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Κατ’ αρχήν είναι εξαιρετικά γελοίο να συνεχίζονται οι εξαιρέσεις ποδοσφαιρικών μεταδόσεων, όταν η ΕΣΗΕΑ (και λοιποί κλάδοι των ΜΜΕ) κατεβαίνουν σε 24ωρη απεργία και απαγορεύουν ρητά και με ποινή διαγραφής όσους μεταδώσουν ειδήσεις, ενημερωτικά μαγκαζίνο κλπ. Αυτό συνέβη και χθες Τρίτη, που για τα μάτια της…NOVA (δηλαδή του συνδρομητικού καναλιού των σπορ) η δημογεροντία της Ακαδημίας έδωσε άδεια ζωντανής εκπομπής.

 

Το ίδιο συνέβη και με την σατυρική εκπομπή του Λαζόπουλου (και του ΑΛΦΑ) που έστειλε σήμα ‘Τσαντιριού’ από το δημοτικό θέατρο της Μυτιλήνης.

Τι έμενε για την…πλήρη επιτυχία της απεργίας; Η απαγόρευση δύο εκπομπών που έκαναν ΄τζιζ΄ και που η πιθανή προβολή τους θα ενοχλούσε το σύστημα. Ετσι, η εκπομπή του Μάκη Κουρή ‘Επί του Πιεστηρίου’ στο ‘μικρό’ πλην τίμιο κανάλι ‘Κόντρα’ δεν πήρε άδεια να μεταδώσει εκπομπή με καλεσμένο τον πρόεδρο της κυπριακής Βουλής Ομήρου, ο οποίος θα έκανε σοβαρές αποκαλύψεις για το παρασκήνιο που υπάρχει γύρω από το θέμα της Κύπρου. Κάτι που ενδεχομένως θα ‘σήκωνε κουρνιαχτό’ εν αναμονή του νέου σχεδίου του ΟΗΕ για το άτυχο νησί. Συνεπώς το ματς Τσέλση-Παρί, είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον από το μέλλον της Κύπρου. Ντροπή!

Οσο για την συνέντευξη του Στ. Θεοδωράκη που ήταν προγραμματισμένη για Τρίτη βράδυ, έκανε αίτηση εξαίρεσης στην ΕΣΗΕΑ, η οποία απορρίφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, αν και με σχετική πλειοψηφία.

Συμπέρασμα: η ΕΣΗΕΑ, δηλαδή το συνδικαλιστικό όργανο ενός κλάδου που καταρρέει, κρίνει με όσα μέτρα και σταθμά γουστάρει το διοικητικό του συμβούλιο. Οσο για αυτή καθ’ αυτή την απεργία ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ, ήταν σαν να μην προέκυψε, αφού ελάχιστα κόστισε στους εκδότες. Αν οι συνδικαλιστάρες του κλάδου ήθελαν να πιέσουν για όσα δεινά περιμένουν τους δημοσιογράφους (διάλυση των Ταμείων, μεροκάματα γαλέρας, αφαίρεση αγγελιοσήμου –που διάβολε μόνο κοινωνικός πόρος δεν είναι- , μπλοκάκια κλπ.), ας προχωρούσαν σε 48ωρη απεργία διήμερο Πέμπτη-Παρασκευή, ώστε οι βαρώνοι του Τύπου να νοιώσουν την πίεση. Και χωρίς εξαιρέσεις για μπάλα και λοιπά…παιγνίδια εξουσίας.

 

 

Γιώργος Αρκουλής

SHARE
RELATED POSTS
Όλα είναι ροκ…, του Γιώργου Αρκουλή
«Περνάω όπου θέλω», της Τζίνας Δαβιλά
Ο φαύλος κύκνος, του Κωστή Α. Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.