Το σχόλιο της ημέρας

Αστυνομοφρουρούμενο Χριστουγεννιάτικο δέντρο, του Δημήτρη Κατσούλα

Spread the love

Δημήτρης Κατσούλας

Δημήτρης Κατσούλας

Ο Άρχων της πόλεως των Αθηνών δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης επέλεξε στα φετινά Χριστούγεννα να προσδώσει ιδιαίτερη αίγλη και λαμπρότητα όχι μόνον με το 21 μέτρων μεταφερθέν έλατο από την ιδιαίτερή του πατρίδα το Καρπενήσι αλλά και σε όλον τον περιβάλλοντα την πλατεία Συντάγματος χώρο με την χρήση led και λοιπών συναφών στολιδιών, όπως φωταγώγηση με φωτοσωλήνες των κολωνών των δρόμων. Όντως η βραδιά – από όσο μου μεταφέρουν παρευρισκόμενοι κατά την φωταγώγηση – ήσαν πέρα και μακράν από κάθε προηγούμενη που είχαν έως τώρα αντικρύσει. Απλώς, φαντασμαγορική! Να σημειωθεί δε ότι οι καλλιτέχνες και παρουσιαστές της βραδιάς εκείνης προσέφεραν τις υπηρεσίες τους αμισθί. 

Και… ως εδώ, καλώς όλα διεξήχθησαν, κι ο κόσμος απήλαυσε έστω και για πέντε ημέρες (από 1/12 έως 5/12) τα ψώνια του καθώς και τον καφέ και την βόλτα του πέριξ της πλατείας και κάτω από το πανύψηλο δέντρο, όπου, όπως μου έγραψε μια φίλη στο e-mail πιάστηκε ο αυχένας της παρατηρώντας την κορυφή του με το άστρο. Όμως από το πρωί της 6ης/12 ημέρα επετείου της δολοφονίας Γρηγορόπουλου και μέχρι τις πρωινές ώρες της 7ης/12, ειδικά το κάτω μέρος της πλατείας ενεφάνιζε εικόνα στρατοκρατούμενης πολιτείας με την παράταξη γύρωθεν του Χριστουγεννιάτικου δέντρου ΜΑΤατζήδων εν πλήρη εξαρτήσει με κράνη, ασπίδες και γκλοπ, καθώς και με κάγκελα περικυκλωμένο  το έλατο, υπό τον φόβο πιθανών επεισοδίων λόγω της πορείας που θα διεξαγόταν. 

Δοθέντος ότι από το από τον Δεκέμβριο του 2008 όπου υπήρξε η δολοφονία του 15χρονου νεαρού στα Εξάρχεια και επί 12 συνεχή έτη μετά δεν έχει καεί Χριστουγεννιάτικο δέντρο του δήμου Αθηναίων. Υπέρ το δέον προκλητική μια τοιαύτη παρουσία, ταυτοχρόνως δε το όλο σκηνικό – από την αντιπέρα πλευρά να διέρχεται η πορεία ειρηνικά και οι αστυνομικές δυνάμεις παρατεταγμένες γύρω από το δέντρο – να δίδουν εικόνες τέτοιες που να ‘αγγίζουν’ τα όρια του σουρεαλιστικού.

Και εάν εν κατακλείδι όλα αυτά εκληφθούν ως ‘φυσιολογικά και αναγκαία’, ποιος θα απαντήσει στην μητέρα εκείνη η οποία με τον γιο της και δυο ακόμη φίλους του διήνυσε μια απόσταση περίπου 120 χιλιόμετρα, Άργος – Αθήνα, και επί μιάμισι ώρα διαδρομή με το λεωφορείο προκειμένου να χαρούν την πόλη Αθήνα και το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της, φεύγοντας άπραγη; Η απάντηση από τον κάθε ‘εξυπνάκια’ που δίνει είναι: ‘Έπρεπε να πληροφορηθεί από τα ΜΜΕ για το τι εξελίσσεται καθημερινά στην Αθήνα και να έπραττε αναλόγως…’. 

Ε, πώς να το κάνουμε, δεν έχουν βλέπετε όλοι αυτήν την ‘πρόνοια’, ούτε βέβαια την πληροφόρηση πότε θα ‘οργώσει’ και το κέντρο της Αθήνας ο πολυπράγμων δήμαρχος για να καθυστερήσει επί μερικούς μήνες μέχρι να ‘αποκατασταθεί’ το κέντρο και μετά να μεταφερθεί κι ο καρκινοπαθής άντρας της στον Ευαγγελισμό πέραν του προβλήματός του και για κολονοσκόπηση επειδή βάσιμη είναι οι εκτίμηση του ιατρού που τον παρακολουθεί στην επαρχία ότι έχει προσβληθεί και το κόλον…          

SHARE
RELATED POSTS
60+ πρόστιμο 100 ευρώ, του Πάνου Μπιτσαξή
Το σχόλιο της ημέρας: ΠτΔ και ευθύνες, Πάνου Μπιτσαξή
Η εθνική μας ταλάντωση, του Ηλία Καραβόλια 

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.