Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πρόσωπα - Αφιερώματα

Από την «ζούγκλα» του γραφείου Χατζημάρκου στην Ζούγκλα του Τριανταφυλλόπουλου. Απολογηθείτε Περιφερειάρχα για όσα κρύβετε από τους πολίτες της Ρόδου, της Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

Τζίνα Δαβιλά

Και αφού εξελέγη ο Γιώργος Χατζημάρκος ξανά περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου μετά βαΐων και κλάδων και με  έργο… αναζητήσιμο ακόμη – εκτός από τις παχυλές αμοιβές και γενναιόδωρες συμβάσεις στην παρέα του – εδώ και δυο μήνες ανακαλύπτουμε επίσημο έγγραφο που αποκάλυψε η “Ζούγκλα” του κου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στο οποίο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και οι υπεύθυνοι των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου ζητούν από την 95 ΑΔΤΕ, την Μεραρχία Ρόδου, με ημερομηνία  20 Φεβρουαρίου 2019, να αποφεύγεται η διέλευση των οχημάτων του Στρατού Ξηράς από την κεντρική αρτηρία του νησιού, δηλαδή την Γέφυρα του ποταμού Μάκαρη, προφανώς λόγω κύρτωσης. Επισημαίνεται, όπως θα δει ο σεβαστός αναγνώστης, η διέλευση μέσω άλλης οδού για την αποφυγή ατυχήματος-δυστυχήματος ή κάτι τέτοιο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ΖΟΥΓΚΛΑΣ: “Είναι φανερό πως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεν βρίσκει τον λόγο να ενημερώσει ευρύτερα και όλους εκείνους που χρησιμοποιούν βαρέα οχήματα (βυτιοφόρα, απορριμματοφόρα, φορτηγά παντός τύπου, βαρέα αγροτικά οχήματα, κλπ). Με λίγα λόγια μόνον ο στρατός, ο οποίος συνήθως είναι και απόλυτα εχέμυθος πρέπει να γνωρίζει την επικινδυνότητα αυτού του σημείου του εθνικού δικτύου του νησιού. Οι υπόλοιποι δεν βαριέσαι. Άλλωστε απλοί πολίτες είναι, θα σκέπτονται οι αυτοδιοικητικές αρχές. Όταν όμως ο δημοσιογράφος την ψάχνει την δουλειά τότε αποκαλύπτεται και η πλήρης εικόνα.”   ΕΔΩ το δημοσίευμα από την ΖΟΥΓΚΛΑ του κου Τριανταφυλλόπουλου (τίτλος άρθρου: Η “προεκλογική” αναλγησία των τοπικών αρχών της Ρόδου”)

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της Ζούγκλας κανένας άλλος φορέας δεν έχει λάβει αντίστοιχη ενημέρωση για την επικινδυνότητα της Γέφυρας στην εθνική Οδό Ρόδου-Λίνδου. Προφανώς για λόγους προεκλογικούς. Αν η γέφυρα  πέσει από την διέλευση φορτηγών δημόσια και ιδιωτικής χρήσης, απορριμματοφόρα, βυτιοφόρα, πούλμαν με τουρίστες, πούλμαν με μαθητές ή εκδρομείς , το κόστος για τον κο Χατζημάρκο θα καταγραφεί ως παράπλευρη απώλεια… Γιατί το διακύβευμα για τον ίδιο και την παρέα του ήταν η επικράτησή του στις εκλογές.

Κρίμα για τους πολίτες, κρίμα που και με πλάτες ΣΥΡΙΖΑ ξανακέρδισε τις εκλογές ( ΕΔΩ δηλώσεις βουλευτή Δωδεκανήσιου, μα και οι σταυροί αποδεικνύουν περίτρανα το αποτέλεσμα που ευθαρσώς παραδέχεται ο κος Καματερός, αλλά δεν ομολογούν δημόσια οι λοιποί) και φυσικά κρίμα για τον συμπαθή κο Κυριάκο Μητσοτάκη και την ιστορική παράταξη της ΝΔ που έδωσε γενναιόδωρα το χρίσμα στον Γιώργο Χατζημάρκο.  Μια παροιμία λέει «το σκουλήκι αν δεν το πατήσεις όταν το δεις, θα το βρεις στο πιάτο σου». Και η Δικαιοσύνη, προφανώς, οφείλει να παρέμβει και να πράξει τα δέοντα.

Καλή μας τύχη, συμπολίτες, όταν διελαύνουμε τις γέφυρες της Ρόδου. Μια στην Κρεμαστή που ο κος Περιφερειάρχης δεν κατασκεύασε, όπως είχε δεσμευτεί  το 2014, και μια στον ποταμό Μάκαρη η οποία μπήκε στη ζυγαριά των εκλογών και έγειρε η πλάστιγγα υπέρ του Περιφερειάρχη και όχι υπέρ των πολιτών, όπως θα έπρεπε. Τι κρίμα… Τι κρίμα για μια Ρόδο που θέλει να λάμψει!

Καλή θητεία, κε Χατζημάρκο. Χρέος μου είναι να ενημερώνω για ό,τι πέφτει στην αντίληψή μου, χρέος σας να κάνετε σωστά τη δουλειά σας.

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Αν ήμουν… ή σημερινό ΥΠΠΟ το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, του Μάνου Στεφανίδη
Ζωή/Υγεία – Οικονομία: σημειώσατε 2, της Τζίνας Δαβιλά
Η Φρεγάτα “ΈΛΛΗ” και το πλοίο “ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ” επισκέψιμα στο κοινό της Ρόδου την Παρασκευή και 13

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.