Πόρτα στην Πολιτική

Απαγόρευση πλειστηριασμών Α’ Κατοικίας-Προστασία και όχι γκέτο φτώχειας, του Κώστα Αρβανίτη

Ο Κώστας Αρβανίτης είναι Δημοσιογράφος, Ευρωβουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Τακτικό μέλος LIBE (Επιτροπής Δικαιωμάτων) & αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων (EMPL) του Ε/Κ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τοποθέτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Κώστα Αρβανίτη, στην Ολομέλεια του ΕΚ, στη συζήτηση για το «Housing First» (Προτεραιότητα στη στέγαση):

Στρασβούργο – 13 Ιανουαρίου 2020

 «Απαγόρευση πλειστηριασμών Α’ Κατοικίας – Προστασία και όχι γκέτο φτώχειας»

Στην ολομέλεια του Ε/Κ τοποθετήθηκε σήμερα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Αρβανίτης, στο πλαίσιο της συζήτησης για το «Housing First» (Προτεραιότητα στη στέγαση) ως μέτρο επείγουσας δράσης της ΕΕ για την αντιμετώπιση της ανεστιότητας στην Ευρώπη. Μια συζήτηση για ένα θέμα φλέγον, που αφορά και τη χώρα μας, καθώς έρχεται να συμπέσει με την σημερινή, κυνική δήλωση του Έλληνα Υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη για τους πλειστηριασμούς, που με εγκληματική αναισθησία περιγελά τους οφειλέτες λέγοντάς τους πως «τον Απρίλιο πάνε τα σπίτια σας».

Η τοποθέτηση του ευρωβουλευτή:

Η απώλεια της κατοικίας είναι η πρώτη συνέπεια της πολιτικής της φτωχοποίησης. Συνιστά πολιτική συνέπεια, όχι φυσικό φαινόμενο. Ειδικά στις χώρες του Νότου, η στέγη ήταν το τελευταίο καταφύγιο κατά της διολίσθησης στην απόλυτη φτώχεια.

Επί πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, η πρώτη κατοικία προστατεύτηκε με νύχια και με δόντια, εν μέσω εφαρμογής σκληρών μνημονίων και σθεναρής, σας θυμίζω, αντίστασης των θεσμών στα φιλολαϊκά μέτρα. Σήμερα ο Υπουργός Ανάπτυξης της Δεξιάς δήλωσε ότι από 30 Απριλίου παύει να υπάρχει πλαίσιο προστασίας της κατοικίας.

Με βάση τους στόχους που έχει θέσει ο ΟΗΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξη και το Πρόγραμμα της κας Von Der Leyen για άμεση εφαρμογή της 19ης αρχής του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων, πώς θα διασφαλιστεί η πρόσβαση στα προγράμματα στέγασης ; Πως θα διασφαλιστεί η υλοποίηση τους ;

Ζητώ την ενίσχυση της υπάρχουσας στέγασης, ζητώ η στέγαση να θεωρείται δικαίωμα καθολικό, δικαίωμα διασφαλιζόμενο πρωτίστως από την Ευρώπη, δικαίωμα επανένταξης στην κοινωνία. Και φυσικά απαγόρευση των πλειστηριασμών  πρώτης κατοικίας.

Και τονίζουμε! Όχι στην χρηματοδότηση κατοικιών σε ειδικές περιοχές για τη δημιουργία γκέτο. Θέλουμε την ενσωμάτωση των ανθρώπων στο βασικό κοινωνικό ιστό.

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Σκληρά τα σχόλια της “Συμμαχίας Ν.Αιγαίου” κατά του Αντιπεριφερειάρχη Γ.Φλεβάρη: “Δεν σας παίρνουμε στα σοβαρά, εσείς ικετεύετε ένα μπράβο από τον Γ.Χατζημάρκο”
“Macedoine Salade”….Part One, του Γιώργου Σαράφογλου
w03-15165418169436.jpg
Ν. Κοτζιάς: Αυτή η διαπραγμάτευση πρέπει να γίνει

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.