Το σχόλιο της ημέρας

Αν είναι δυνατόν, του Πάνου Μπιτσαξή

Θα το βρείτε: σε “Πολιτεία”, “Πρωτοπορία” Αθήνας-Θεσσαλονίκης-Πάτρας, “Ιανός” Αθήνας και Θεσσαλονίκης, και σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας και του εξωτερικού που θα ζητηθεί σε 2-5 ημέρες. β) ΗΠΑ μέσω του “Εθνικού Κήρυκα”. γ)στις εκδόσεις Φίλντισι on line, με μειλ ή τηλεφωνικά 210 65 40 170 – [email protected]

όλα τα συγγραφικά έσοδα θα διατεθούν σε οικογένειες με παιδικό καρκίνο.


Πάνος Μπιτσαξής

• Χάνουμε ένα χωριό τη μέρα. Μια κωμόπολη το μήνα. Σε αυτό το μέγεθος αναλογούν οι απώλειες. Δράματα εκτυλίσσονται στα νοσοκομεία. Οικογένειες βυθίζονται στο πένθος. Η Ευρώπη εκούσα άκουσα πηγαίνει σε σκληρό lock down.

Σε μας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανίζεται στο podium για να μας ανακοινώσει υπερηφάνως ότι επιτρέπεται η περιποίηση νυχιών. Σε μας με κλειστά τα σχολεία και την τηλεκπαίδευση να σταματά , επειδή δε μπορούν να χάσουν διακοπές οι εκπαιδευτικοί, μη κουραστούν οι κακόμοιροι, η κυβέρνηση αναζητά συμβιβασμό με άφρονες Ιεράρχες και ασχολείται με το ρεβεγιόν. Πώς θα γίνει να σας πω γιατί οι άνθρωποι ζουν σε άλλο πλανήτη; Θα πάνε όλοι στις 21.55 και θα φύγουν στις 5 και πέντε το πρωί όπως κάθε χρόνο.

Το δις εξαμαρτείν. Χώρα ανίκανη να κάνει λίγη υπομονή, παραμονή του εμβολίου, δείχνοντας περιφρόνηση προς το θάνατο. Αντέχω τα λάθη αλλά δεν αντέχω την ξεροκέφαλη επανάληψη τους. Ξύνω τα νύχια μου νομίμως.

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Διάλογος Κρούγκμαν, του Άρη Μαραγκόπουλου
Το σχόλιο της ημέρας σε διάγραμμα: η διασπορά του covid-19 σε συνθήκες επαφής και απόστασης
Από τον γνωστό στον άγνωστο, της Τζίνας Δαβιλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.