Το σχόλιο της ημέρας

Αντιπολίτευση 2, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

•Πολλοί σχολιάζουν την απουσία αξιόμαχης αντιπολίτευσης. Ας μην βιάζονται. Έχουμε αντιπολίτευση για όλα τα γούστα και τις προτιμήσεις. Αριστερή, σοσιαλδημοκρατική , ασυμβίβαστη λαϊκή, πατριωτική, χριστιανική, αντιμνημονιακή, και τώρα και νεοναζιστική. Έχει απ’ όλα ο μπαξές.

•Μια όμως αντιπολίτευση μπορεί να πείσει ότι θα έρθει κάποτε στο μέλλον η κυβερνητική της ώρα. Αυτή που δεν θα παραβιάζει την κοινή λογική και δεν θα θέτει σε αμφισβήτηση την συλλογική νοημοσύνη. Η ουσιαστική αντιπολίτευση. Είναι αυτή που ξέρει να χρησιμοποιεί αρκετά ρήματα και ζεύξεις. Συμφωνώ και συντάσσομαι, συμφωνώ αλλά επαυξάνω, διαφωνώ και αντιπροτείνω, διαφωνώ απόλυτα, διαφωνώ και αγωνίζομαι να μην περάσει. Κρίνω, επικρίνω, μέμφομαι αλλά ξέρω και να επικροτώ το καλό. Και το κυριώτερο έχω καλύτερη και ικανότερη ομάδα.

•Η ουσιαστική αντιπολίτευση είναι ζητούμενο. Η αντιπολίτευση χωρίς δόγματα και στρεβλούς φακούς. Με βάση τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί ένας μόνο χωρος μπορεί να το εξασφαλίσει. Το ΠΑΣΟΚ. Άλλως θα υποστούμε ένα κουραστικό μασάζ λαθολογίας, ευθυνών και ανασυντάξεων, τον μύθο της ανέφικτης επανάστασης, την Ευρώπη των λαών της Ζωής και την αντιπαγκοσμιοποίηση, τον Σωτήρα Χριστό και την αδελφοσύνη με τον Πούτιν, τον πατριωτισμό των κηραλοιφών και τον Μέγα Αλέξανδρο και τέλος το τρίτο ράϊχ που μας φέρνουν από τη πίσω πόρτα οι νεοναζί που μαζεύτηκαν με ένα νεύμα, με μια φράση.

•Έχουμε κυβέρνηση. Με τη θέληση της σχετικής πλειοψηφίας του 40%. Έχουμε και το κλουβί με τις τρελές. Ζητείται ουσιαστική αντιπολίτευση. Με έμπνευση , με λόγο με ρεαλισμό. Γιατί η εξουσία διαφθείρει και η απόλυτη εξουσία διαφθείρει απόλυτα.Όμως αν ο αντιπολιτευτικός λόγος είναι τρα λα λα αν η αντιπολίτευση αρκείται στην άρνηση και την κριτική για τη κριτική ,τότε το ρητό δεν ισχύει. Σε αυτή την περίπτωση η εξουσία φθείρει αυτούς που δεν την έχουν. Μήπως αυτό συνέβη; μάλλον.

•Με την ευκαιρία. Ας αρχίσετε με την Υγεία και τη Δικαιοσύνη. Και στους δυο χώρους ακούω πως το ΠΑΣΟΚ θα είναι στη κυβέρνηση. Θα το δούμε σήμερα. Τα ώτα θα είναι ευήκοα.

SHARE
RELATED POSTS
Η γλυκειά παραίσθηση της υπεροχής, του Πάνου Μπιτσαξή
Το σχόλιο της ημέρας: Η Άνοιξη επελαύνει. Με στήθη υψωμένα, του Μάνου Στεφανίδη
Ο Θεός, του Πάνου Μπιτσαξή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.