Πόρτα στον Κόσμο

Ανοίγουν οι πόρτες εισόδου στις ΗΠΑ, του Αντώνη Η.Διαματάρη

Spread the love

Ο κ. Αντώνης Διαματάρης είναι Ομογενής Έλληνας της Αμερικής, Αρθρογράφος, Επιχειρηματίας, πρώην Εκδότης, Πρόεδρος και Διευθυντής της Εφημερίδας “Εθνικός Κήρυξ” που κυκλοφορεί καθημερινά στην Αμερική, νυν Σύμβουλος του “Ε.Κ” και πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών. 

Επισκεφθείτε τη νέα ιστοσελίδα μας

visit our new web site

Θα μας πάρει πολλά χρόνια για να συνειδητοποιήσουμε πόσο έχει αλλάξει η ζωή μας, ως αποτέλεσμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Εδώ δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα πλήρως τις επιπτώσεις της τρομοκρατικής επίθεσης πριν 20 χρόνια στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης. Τα Θυρανοίξια του Αγίου Νικολάου αποτελούν μια υπενθύμιση του γεγονότος αυτού.

Για δύο σχεδόν χρόνια τώρα οι Ηνωμένες πολιτείες απαγορεύουν σε πολίτες 33 χωρών, μεταξύ των οποίων και των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, και φυσικά και από Ελλάδα, να τις επισκεφτούν ως τουρίστες ή για επιχειρηματικούς λόγους.

Μόλις χθες άνοιξαν οι πόρτες της χώρας, και μόνο για όσους βέβαια πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις, όπως για παράδειγμα εφόσον έχουν εμβολιαστεί.

Είναι σχεδόν αδύνατο να πιστέψει κανείς ότι μία χώρα ανοιχτή στους ξένους και στο ελεύθερο εμπόριο, με τεράστια οφέλη και από τα δύο, απαγόρευε για ένα τόσο μεγάλο διάστημα την είσοδο σε πολίτες από την… Ευρώπη, με σοβαρότατες οικονομικές επιπτώσεις κυρίως στη Νέα Υόρκη, σε μια πόλη που την επισκέπτονταν πριν τον κορωνοϊό περί τα 50 εκατομμύρια τουρίστες.

Δεν ήταν λοιπόν καθόλου τυχαίο ότι κεντρικά, φημισμένα ξενοδοχεία στο Μανχάταν, καθώς και εστιατόρια, μόλις πρόσφατα άρχισαν να ανοίγουν και τα περισσότερα από αυτά μόνο για δείπνο.

Με τη μαζική άφιξη των ξένων, όπως αναμένεται, η κατάσταση θα επιστρέψει ακόμα πιο κοντά στην κανονικότητα.

Και δεν είναι βέβαια μόνον ο τουρισμός και οι επιχειρήσεις που επηρεάστηκαν από αυτή την απαγόρευση.

Είναι και οικογένειες που το ένα μέλος δεν μπορούσε να συναντήσει το άλλο. Ηταν οι σύζυγοι, που ο ένας ζούσε στην Αμερική και ο άλλος σε κάποιο άλλο μέρος του Κόσμου.

Ηταν οι γιαγιάδες και οι παππούδες που δεν μπορούσαν να δουν τα εγγόνια τους.

Ηταν και οι ασθενείς που αντιμετώπιζαν χίλια προβλήματα προκειμένου να τύχουν ιατρικής περίθαλψης στους φημισμένους γιατρούς και τα νοσοκομεία της Αμερικής.

Και, βέβαια, ήταν και οι αεροπορικές εταιρείες που είχαν μεγάλες απώλειες από αυτές τις απαγορεύσεις.

Αντίθετα η Ευρώπη, έστω και με κάποια καθυστέρηση, άνοιξε πριν μήνες τις πόρτες της στους Αμερικανούς, εφόσον βέβαια είχαν εμβολιαστεί ή κάνει τα τεστ που αποδεικνύουν κατά πόσον κάποιος φέρει ή όχι τον ιό Covid-19.

Τυχαίνει η άρση της απαγόρευσης των επισκέψεων στις ΗΠΑ να συμπίπτει με μία έξαρση των κρουσμάτων στην Ευρώπη, από τη Γερμανία έως την Ελλάδα.

Ωστόσο, ήταν καιρός να αρθεί η απαγόρευση. Καλά κάνουν και δεν καθυστερούν περισσότερο αυτή την απόφαση, καθότι υπάρχει σήμερα τρόπος να ελέγχεται η μετάδοση του ιού με τον εμβολιασμό και τα τεστ.

Βέβαια, αν κάποιος αρνείται να μπει σε αυτή την διαδικασία, η πόρτα εισόδου στις ΗΠΑ παραμένει -και πρέπει να παραμένει- κλειστή.

Και φυσικά, αν η συντριπτική πλειοψηφία δεχόταν να εμβολιαστεί ή αν τα εμβόλια προσφέρονταν δωρεάν σε πολλές φτωχές χώρες που δεν έχουν τη δυνατότητα να τα αγοράσουν, τότε η επιστροφή στην πραγματικότητα θα ήταν πολύ πιο γρήγορη προς όφελος όλων.

Image

 

SHARE
RELATED POSTS
Tweets Τέρμα, του Γιώργου Σαράφογλου, – Tweets Over, by George Sarafoglou
NOUS SOMMES TOUS CHARLI, του Άρη Μαραγκόπουλου
Η τρομοκρατία του Ισραήλ: μια μόνιμη απειλή για την παγκόσμια Ειρήνη, του Παναγιώτη Δελλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.