Αθλητικά/Αθλητισμό

Ανικανότητα με υπογραφή…, του Γιώργου Αρκουλή

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Ιδιαίτερα χαρούμενη εικόνα έβγαζε μέσω της τηλεοπτικής κάλυψης στο «Μαξίμου» χθες ο πρωθυπουργός, κατά την διάρκεια της συνάντησής του με τον ηγέτη της ΟΥΕΦΑ Τσεφερίν και τον εκπρόσωπο της ΦΙΦΑ. Και (πρέπει να) ήταν πραγματικά  χαρούμενος, διότι, όπως δήλωσε, ένοιωθε ευτυχής που η κυβέρνηση θα βάλει πλέον σε τάξη το ποδόσφαιρο (με τους κανόνες για μνημόνιο) κάτι που προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έκαναν!

Φοβάμαι πως η χθεσινή επαφή –στην ουσία υποταγή- στους αλλοδαπούς ηγέτες του ποδοσφαίρου ισοδυναμεί με «λευκή επιταγή» ώστε να πράξουν ό,τι γουστάρουν στην χώρα. Και που αποτελεί σαφέστατα παραδοχή της ανικανότητας της ντόπιας ηγεσίας να τα καταφέρει.

Αναρωτιέται όμως κάποιος: αφού ήσουν αποφασισμένος κύριε να καλέσεις τους ξένους και να τους δώσεις τα «κλειδιά» λειτουργίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, τότε γιατί δεν το έπραξες πριν λίγες εβδομάδες; Όταν δηλαδή έσκασε εκείνη η καταγγελία του Ολυμπιακού, με στοιχεία  για τα «κόλπα» πολυμετοχικότητας του ΠΑΟΚ σε βάρος της Ξάνθη, παρά προχώρησε «σε μια νύχτα» να προσθέσεις τροπολογία –τσόντα σε νομοσχέδιο για παροχές τοκετού (!)- και δεν άφησες τον υπάρχοντα κανονισμό να πράξει τα του οίκου του;

Η χθεσινή συμφωνία της ελληνικής Πολιτείας με τα αφεντικά του ποδοσφαίρου παγκοσμίως ισοδυναμεί κατά την γνώμη μου με «κατάντια». Κι’ αυτό γιατί κρύβει την μεγάλη ανικανότητα που εδώ και…δεκαετίες έχει δημιουργήσει η ατιμωρησία.

ΥΓ: Σχεδόν την ίδια ώρα, στο ΔΣ της λίγκας (απόφαση 5-4)  με την ψήφο του Παναθηναϊκού (καλά τώρα!) η διοργανώτρια απέρριπτε  προσφυγή του Ολυμπιακού σε θέμα – ουρά του γνωστού, πού είχε σχέση με την αρχική του καταγγελία! Και που έχει δηλητηριάσει για τα καλά το πρωτάθλημα. Πάλι καλά που δεν είπε κάποιος (της πλειοψηφίας): άντε παιδιά και να μη το ξανακάνετε…

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Ο ΠΑΟ δεν είναι ‘δοκιμαστήριο’…, του Γιώργου Αρκουλή
Εληξε το πρωτάθλημα – συνεχίζεται ο χαβαλές…, του Γιώργου Αρκουλή
Εντελώς αναμενόμενη ήταν η υποχώρηση…, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.