Πόρτα στην Πολιτική

Ανδρουλάκης: Ναι σε Συνέδριο που σέβεται την ιστορία του ΠΑΣΟΚ 

Spread the love

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι Ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής και εκ νέου Υποψήφιος για την Ευρωβουλή.

Αποτέλεσμα εικόνας για ανδρουλακης

Στην εκπομπή «Σήμερα» με τους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου συμμετείχε ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης.

Αναφερόμενος στις πιθανές συνέπειες που μπορεί να έχει στην εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών η μη έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να είχε λάβει τις απαραίτητες δεσμεύσεις από τη Γαλλία και την Ολλανδία και όχι να φέρει μία συμφωνία «διχάζοντας τον Ελληνικό λαό για μικροπολιτικούς στόχους».

Σημείωσε μάλιστα ότι, καθώς η συμφωνία συνδέει την αλλαγή του ονόματος στο εσωτερικό των Σκοπίων με το άνοιγμα των ενταξιακών κεφαλαίων, υπάρχει ο κίνδυνος «να μπουν στο ΝΑΤΟ αλλά να μην υπάρχει erga omnes αν δεν κάνει πίσω ο Μακρόν».

Για το προσφυγικό, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε τους κακούς χειρισμούς τόσο της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όσο και αυτής της Νέας Δημοκρατίας με τη χώρα μας να «εξευτελίζεται σε όλο τον κόσμο» παρά τα 1,7 δις ευρώ που έλαβε από την Ευρώπη.

Υπογράμμισε επίσης, ότι η εξαγγελία του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη για εξέταση 70.000 αιτήσεων σε τρεις μήνες είναι μη ρεαλιστική. «Αντί ο Πρωθυπουργός να προτείνει εσωτερική μετεγκατάσταση πρέπει να διεκδικήσει από το Συμβούλιο δύο πράγματα, βραχυπρόθεσμα ένα νέο πρόγραμμα μετεγκατάστασης με την ρήτρα ότι όσες χώρες δεν δέχονται πρόσφυγες να τους επιβάλλεται πρόστιμο και να αναστέλλεται η συμμετοχή τους στην συνθήκη Σένγκεν και μακροπρόθεσμα την αναθεώρηση του κανονισμού του Δουβλίνου την οποία μπλοκάρει το ΕΡΡ,  η πολιτική του οικογένεια με επικεφαλής τον κ. Κουρτς, ώστε η Ελλάδα να μην είναι η Ευρώπη όμηρος του Ερντογάν».

Τέλος για το εξαγγελθέν συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης έκανε σαφές ότι αυτό «πρέπει να υλοποιηθεί με σεβασμό στην ιστορία και τη θεσμική συγκρότηση του ΠΑΣΟΚ, άρα και στο καταστατικό του. Αυτό σημαίνει εκλογές συνέδρων, εκλογές οργάνων και αποφάσεις δημοκρατικές για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ», όντας αντίθετος σε εξπρές διαδικασίες που «απαξιώνουν την ιστορία μας».

Για το ενδεχόμενο διεκδίκησης της ηγεσίας, σημείωσε πως θα τοποθετηθεί δημόσια στην περίπτωση που τεθεί ένα τέτοιο θέμα.

SHARE
RELATED POSTS
Ο κ. Φρόυντ, ο Τζεγκίς Χαν και η Πανσέληνος, του Νίκου Σταθόπουλου
st_mesya-3-1024x683.jpg
3 χρόνια ΠΟΤΑΜΙ: “Προτεραιότητα η ανατροπή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ”
Λογικές απορίες για λογικούς ανθρώπους, του Γιάννη Πανούση

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.