Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Αλέξανδρος Μανωλάκης: Διευκρινίσεις για τον ΒΙΟ.ΚΑ Ρόδου: μέχρι σήμερα εκτελείται η αναβάθμιση”

Spread the love

Σχετικά με τα δημοσιεύματα που έλαβαν χώρα στις 19 Σεπτεμβρίου 2019 τόσο στον τοπικό τύπο όσο και στον μεγαλύτερο ενημερωτικό ιστότοπο για τον ελληνικό τουρισμό (https://money-tourism.gr) και προκειμένου ο Ροδιακός λαός να έχει πλήρη ενημέρωση επί του θέματος αναφέρω τα παρακάτω:

Ο ΒΙΟ.ΚΑ. αστικών λυμάτων κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση κατά το μεγαλύτερο μέρος του της Ε.Ε. και λειτούργησε για πρώτη φορά το 2000.

Στον ίδιο χώρο λειτουργεί και ο ΒΙΟ.ΚΑ. βοθρολυμάτων ο οποίος ήταν  ο πρώτος που λειτούργησε το 1991 και δέχεται τα λύματα από τα βυτία, εξυπηρετώντας το σύνολο της νήσου Ρόδου.

Στις 27/06/2016 υπογράφτηκε από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η Περιβαλλοντική Αδειοδότηση για το μεγάλο έργο της επέκτασης του βιολογικού της Ρόδου και όλων των υπόλοιπων έργων αποχέτευσης του βορείου τριγώνου του νησιού.

Στις 06-10-2016 υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ της ΔΕΥΑΡ και της αναδόχου εταιρείας για την σύνταξη μελέτης που θα αποσκοπεί στον βασικό σχεδιασμό των Δικτύων Αποχέτευσης καθώς και στην χωροθέτηση των αναγκαίων εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων, για ολόκληρο το νησί της Ρόδου (MASTER PLAN).

Στις 7-11-2016 με την αρ. απόφασης 389 του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΡ Εγκρίθηκε η μελέτη και οι όροι δημοπράτησης για το έργο «Αναβάθμιση ΕΕΛ Ρόδου» προϋπολογισμού 1.936.000€.

Στις 13-11-2017 με την αρ. απόφαση 498 του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΡ εγκρίθηκε η κατακύρωση του διαγωνισμού για το έργο «Αναβάθμιση ΕΕΛ Ρόδου» στην εταιρία «ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.» με συνολικό ποσό 1.589.312€.

Στις 5-4-2018 υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ ΔΕΥΑΡ και αναδόχου «ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.).

Από την ημερομηνία εγκατάστασης του αναδόχου μέχρι και σήμερα εκτελείται η αναβάθμιση του ΒΙΟΚΑ Ρόδου.

Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή όχι μόνο δεν αδιαφόρησε στο θέμα του ΒΙΟΚΑ Ρόδου, αλλά από την πρώτη στιγμή ασχολήθηκε εκτενώς για να δώσει λύσεις σε ένα βιολογικό που έχει κλείσει 20 χρόνια ζωής. Τόσο το Master Plan Δικτύων Αποχέτευσης και χωροθέτησης εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων, όσο και η αναβάθμιση που εκτελείται στον ΒΙΟΚΑ Ρόδου, θα δώσουν λύσεις σε χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί μας και το μόνο που απομένει είναι η εξεύρεση πόρων για να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός σε έργα.

Αντιλαμβάνομαι απόλυτα το μεγάλο ενδιαφέρον που δείχνει ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης για τα θέματα του ΒΙΟΚΑ ΡΟΔΟΥ και συνολικά για την επεξεργασία λυμάτων σε όλο το νησί. Χαίρομαι ιδιαίτερα για την ευαισθησία που επιδεικνύει για το περιβάλλον  και δηλώνω ότι θα είμαι πάντα στην διάθεσή του αρωγός για όλα τα θέματα που αφορούν την ΔΕΥΑΡ.

Με εκτίμηση

Μανωλάκης Αλέξανδρος,

τέως Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ

SHARE
RELATED POSTS
Σημαντική στήριξη στη Δομή παροχής Συσσιτίου του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας Ρόδου παρείχε η Λέσχη  LIONS – ΗΛΙΟΥΣΑ  Ρόδου
Ρόδος: 6 Αυγούστου 2018- Ελευθερία Αρβανιτάκη-Θέατρο Τάφρου στις 9:30 μμ- Ηχητικό αρχείο
Το “Κλειδί”… του Δημάρχου δέσμευσε τον Πρωθυπουργό και ξεκινά την υλοποίηση αιτημάτων: 3,5 εκ.ευρώ για τη Ροδιακή Έπαυλη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.